Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το πρωί της Πέμπτης οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων 

Τα νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων πρόκειται να ανακοινωθούν το πρωί της Πέμπτης 17/3 από τους συναρμόδιους υπουργούς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν την συνέχιση της επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, την καταβολή πριν το Πάσχα της επιταγής ακρίβειας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και την παρέμβαση στις τιμές των καυσίμων, με διευρυμένα όμως εισοδηματικά κριτήρια.

Η καλύτερη του αναμενόμενου εκτέλεση του προϋπολογισμού δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την καταβολή άμεσης εισοδηματικής ενίσχυσης σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο νοικοκυριά, αλλά και την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και καυσίμων.

Υπέρβαση κατά 587 εκατομμύρια ευρώ σημείωσαν τα φορολογικά έσοδα για το πρώτο δίμηνο του 2022, δημιουργώντας τον κουμπαρά, από τον οποίο θα αντληθούν τα χρήματα για τα μέτρα στήριξης.

«Η καλύτερη πορεία της οικονομίας πριν ξεσπάσει ο πόλεμος είναι ένα εχέγγυο για να προχωρήσουμε στην βοήθεια που πρέπει να δώσουμε» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει σχέδιο για αγορά καυσίμων σε τιμή φθηνότερη της αναγραφόμενης στα πρατήρια, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, σύμφωνα με όσα δήλωσε o κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Γιάννης Οικονόμου είπε πως «ο κόσμος θα πληρώνει ικανοποιητικά φθηνότερα τα καύσιμα από όσο αναγράφεται στην αντλία, αυτό πρέπει να συγκρατήσουν αυτήν τη στιγμή οι πολίτες».

Για την ενίσχυση στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, σημείωσε ότι «θα είναι οριζόντιο το μέτρο. Γίνεται προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και πιο ενισχυμένο, ανάλογα και με τις δυνατότητες που έχουμε».

Όσον αφορά στην οικονομική ενίσχυση στους πιο ευάλωτους, ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως «αυτά θα είναι χρήματα τα οποία με κάποιον τρόπο απευθείας θα έρθουν στους ανθρώπους για να τους ανακουφίσουν. Θα είναι χρήματα που, προφανώς, θα είναι αφορολόγητα, και δεν συμψηφίζονται με καμία οφειλή».

Ο τρίτος πυλώνας είναι η παρέμβαση στα καύσιμα «που θα έχει ως αποτέλεσμα εκείνος που πηγαίνει και βάζει καύσιμα, να πληρώνει σε τιμή φθηνότερη από αυτή που αναγράφεται στην αντλία. Και εκεί θα υπάρχουν κριτήρια πιο διευρυμένα από τα κριτήρια της προηγούμενης κατηγορίας καταβολής της ενίσχυσης».

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι στις νέες ρυθμίσεις.

«Πολύς κόσμος, όχι λίγος, μέσα σε μία αρκετά απλωμένη περίμετρο εισοδηματικών κριτηρίων, θα πληρώνει τα καύσιμα φθηνότερα απ’ ό,τι τα πληρώνει σήμερα. Άρα, πάμε σε μια μεγαλύτερη περίμετρο για ιδιώτες και για επαγγελματίες, ώστε να έχει ο κόσμος μία ενίσχυση, να ανακουφιστεί από αυτές τις υψηλές τιμές», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε και αυτά

Sports

Η κυριαρχία του Τσιτσιπά στο κορτ αποτυπώθηκε ακόμη πιο έντονα στο δεύτερο σετ Δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα κι αποδίδοντας τένις υψηλών προδιαγραφών σε μεγάλα...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.190 Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή του πακέτου στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, απέναντι στις υψηλές τιμές του ρεύματος ήδη ξεκίνησε και στο κυβερνητικό...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών και 7 μηνών, με τριετή αναστολή Αθώος κρίθηκε από το Εφετείο Θεσσαλονίκης, ο 29χρονος μαέστρος της συμφωνικής ορχήστρας νέων, ο...