Connect with us

ΘΕΜΑ

Β. Τιτάκης: Απάντηση στα δημοσιεύματα του προέδρου Αγίας Βαρβάρας

Δημοσιεύτηκε

στις

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ κ. ΔΡΕΤΑΚΗ ΜΑΝΟΛΗ

   Προκαλεί αλγεινή εντύπωση κ. Δρετάκη ότι χρειαστήκατε 10 μέρες να απαντήσετε στις γνωστές καταγγελίες μου αναφορικά με τη λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας, που κατέθεσα στις 24-6-2020 (αριθμ. Πρωτοκόλλου 9373), εμπεριέχοντας στην ανακοίνωσή σας σωρεία ανακριβειών, φτηνών δικαιολογιών και  ασύστολων ψευδών!

    Επειδή ως άνθρωπος αλλά και ως Θεολόγος έχω μάθει στη ζωή μου να «ορθοτομώ τον λόγο της αληθείας», και επειδή η αλήθεια δεν χρειάζεται φτιασιδώματα ούτε πολύ χρόνο να τη σκεφτείς και να την διακηρύξεις, σας απαντώ άμεσα.

    1.  Απολογείστε για τη μη τήρηση πρακτικών επί δέκα μήνες, παραδεχόμενος ουσιαστικά την μη νόμιμη λειτουργία του Συμβουλίου, αποδίδοντας επί λέξη τους λόγους «στην έλλειψηβασικού εξοπλισμού, όπως ηλεκτρονικού υπολογιστή, εκτυπωτή, συστήματος ηχογράφησης». Πρόκειται για φτηνή δικαιολογία η έλλειψη υπολογιστή εν έτη 2020 και ταυτόχρονα για ασύστολο ψέμα διότι όλες οι συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν στο πρώην Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας, στο γραφείο του αντιδημάρχου, όπου υπάρχει εγκατεστημένος υπολογιστής, εκτυπωτής και παράλληλα φέρατε μαζί σας δικό σας λάπτοπ λευκού χρώματος για την ηχητική καταγραφή των συνεδριάσεων!

    2. Σκόπιμα παραθεωρείτε το γεγονός ότι η τήρηση των πρακτικών διενεργείται σε ειδικό αριθμημένο και μονογραφημένο βιβλίο, που σημαίνει ότι απαιτείται να γράφονται χειρόγραφα. Μήπως ολόκληρος Δήμος Γόρτυνας δεν είχε ούτε στυλό; Για πόσο αφελείς περνάτε τους πολίτες;

   3. Ενώ επί δέκα μήνες απουσίαζαν επίσημα πρακτικά προκαλεί επίσης εντύπωση πως βρέθηκαν μέσα σε δέκα μέρες διάφοροι αριθμοί πρωτοκόλλου που αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας, για τους οποίους κανείς σύμβουλος τόσο καιρό δεν είχε γνώση…

   4. Ενώ μέχρι στις 24-6-2020 λειτουργούσε το Συμβούλιο άτυπα και εξωθεσμικά, ως εκ θαύματος μέσα σε μια εβδομάδα προσκομίσατε τα πρακτικά όλων των συνεδριάσεων στην τελευταία συνεδρίαση στις 1-7-2020, κατά την οποία και υπεγράφησαν αθρόα για πρώτη φορά από τα μέλη του Συμβουλίου! Χαίρομαι που οι καταγγελίες μου σας ενεργοποίησαν σε τέτοιο βαθμό ώστε να καταφέρετε σε μια εβδομάδα ό,τι δεν μπορούσατε επί δέκα μήνες. 

   5. Αναφορικά με τη δήθεν άρνησή μου να παράσχω γραμματειακή υποστήριξη να σας υπενθυμίσω ότι στις 16-6-2020 ζήτησα από τον κ. Κων. Χασουράκη να μου επιδώσει τις σημειώσεις του και τα ηχητικά των συνεδριάσεων προκειμένου να τον βοηθήσω στην εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη σύνταξη των πρακτικών αλλά εκείνος δεν μου τα παρέδωσε ποτέ. Γιατί άραγε; Τι ήθελε να κρύψει;

   6. Επειδή έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σε χαρτιά και σημειώσεις, κουράζοντας τους πολίτες, όλη η ουσία είναι ότι τόσο καιρό «πατούσατε» στην ανυπαρξία επίσημων πρακτικών,προκειμένου να αγνοείτε κατά το δοκούν προτάσεις και παρεμβάσεις του Συμβουλίου προς τη Δημοτική Αρχή και να μεταφέρετε αντί αυτών άλλες, καταστρατηγώντας κάθε έννοια Δημοκρατικότητας. Αυτό συνέβη με συγκεκριμένες παρεμβάσεις του Συμβουλίου για το Σχολικό Συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Αγίας Βαρβάρας και με το τεχνικό δελτίο  προς τη Δημοτική Αρχή, στο οποίο άλλα συμφωνήθηκαν από το Συμβούλιο και άλλα μεταφέρθηκαν, με δική σας μάλιστα παραδοχή ενώπιον του Συμβουλίου στις 1-7-2020.

  7. Στην ανακοίνωση σας κ. Δρετάκη υπάρχουν κι άλλες ανακρίβειες, αλλά θεωρώ σκόπιμο να μην αναφερθώ περαιτέρω, διότι ήδη έχουμε κουράσει υπέρμετρα τους πολίτες με τα αυτονόητα, δηλαδή την τήρηση της νομιμότητας. Χαίρομαι που αποφασίσατε έστω και τώρα να βαδίσετε πάνω σε αυτό τον δρόμο και να είστε σίγουρος ότι σε αυτήν την πορεία θα στηρίξω κάθε καλή σας ενέργεια για το καλό του τόπου μας. 

Κλείνω με δυο μαντινάδες μου, οι οποίες αποτελούν για μένα πορεία ζωής:

-Με ντρέτα ζάλα διάβαινε τση ζήσης σου τη στράτα, 

προτού μιλείς να σκέφτεσαι και να μιλείς σταράτα. 

Να μάχεσαι με το κακό, φίλιωνε με το δίκιο,

με ντρέτα λόγια να μιλείς γιατί ‘ναι έτσα τ’ αντρίκιο.

ΤΙΤΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook