Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Βοηθούν τους αστέγους στους παγωμένους δρόμους της Αθήνας

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του δήμου Αθηναίων στο πλευρό των αστέγων


Συνεπής στο καθημερινό ραντεβού της με τους άστεγους της πρωτεύουσας, αλλά και προς αναζήτηση όσων αστέγων αναφέρονται από πολίτες στην τηλεφωνική γραμμή 1595, η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του δήμου Αθηναίων βρισκόταν ξανά χθες μετά τις 22.00 στους άδειους, παγωμένους δρόμους του κεντρικού δήμου της χώρας.

Με κοινωνικό λειτουργό, νοσηλεύτρια, ψυχολόγο και ενίοτε -όπως χθες βράδυ -με εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Κινητή Μονάδα σταθμεύει σε σημεία που γνωρίζει ήδη, ή σε άλλα που της έχουν επισημανθεί από πολίτες. Οι «νυχτερινές έξοδοι» τα τελευταία παγωμένα βράδια είναι καθημερινές. Οι στάσεις, στη διάρκεια της νύχτας είναι τουλάχιστον 25· μπορεί να φθάσουν τις 30 ή και να τις ξεπεράσουν, ανάλογα με τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Ο ανύποπτος περαστικός, πιθανόν δεν θα καταλάβει τι κάνει το πρώην όχημα της γερμανικής Πυροσβεστικής εκεί όπου σταματά. Δύσκολα θα διακρίνει ή θα προσέξει τον όγκο από βρώμικα πανιά χωμένα σε κάποια σκοτεινή γωνιά. Εκεί όπου αναζητά καταφύγιο ένας άνθρωπος…

Ο δήμος της πρωτεύουσας έχει να προσφέρει τρεις θερμαινόμενους χώρους στους νυχτερινούς «κατοίκους» των δρόμων της: Σοφοκλέους 66, Πανόρμου 17, Αίμωνος 9. Όμως πολλοί δεν θέλουν να αφήσουν, παρά το ψύχος, τη γωνιά τους. Σαν όλους εμάς τους υπολοίπους, που δεν εγκαταλείπουμε το σπίτι μας.

«Θέλεις κουβέρτες;», «Θέλεις τσάι; Σάντουιτς;» Οι άνθρωποι της Κινητής Μονάδας του δήμου Αθηναίων προσφέρουν έσχατη φροντίδα σε αυτούς που οι υπόλοιποι μπορεί να φοβόμαστε, ή ενίοτε να απεχθανόμαστε…

«Τους δίνουμε τσάι, φαγητό, σταφίδες που βοηθούν στην αντιμετώπιση του κρύου, τσιγάρα… Τους καινούργιους τους ενημερώνουμε για το πού μπορούν να φάνε καθημερινά, πού να κάνουν μπάνιο, να πλύνουν τα ρούχα τους, πού θα βρουν ρούχα, πού να κάνουν ιατρικές εξετάσεις. Τους προτείνουμε να έρθουν στους θερμαινόμενους χώρους, αλλά ελάχιστοι έρχονται», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Ελένη Κατσούλη.

Η ίδια υπολογίζει σε 1.300 – 1.400 τους ανθρώπους οι οποίοι στερούνται τη στέγη εντός των ορίων του δήμου. Διότι, εκτός από τους αστέγους των δρόμων, υπάρχουν και εκείνοι που αναζητούν καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα κτίρια του κέντρου. «Όμως γι’ αυτούς, δεν γνωρίζουμε πολλά. Δεν επιτρέπεται να μπούμε στα κτίρια, είναι ιδιωτική περιουσία», εξηγεί.

Προσθέτει: «Στην πραγματικότητα, η αστεγία έχει χτυπήσει πολύ περισσότερους ανθρώπους. Διότι σε κατάσταση αστεγίας βρίσκεται η οικογένεια που δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, ή τρεχούμενο νερό, στο σπίτι. Κι έχουμε πολλές τέτοιες οικογένειες, που καλύπτουν συστηματικά τις ανάγκες τους στο Κοινωνικό Πλυντήριο. Διότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι καθαροί για να τρέξουν να αναζητήσουν εργασία. Διότι τα παιδιά πρέπει να πάνε καθαρά στο σχολείο… Η αστεγία είναι πολυπαραγοντικό, συνεχώς διευρυνόμενο φαινόμενο», επισημαίνει.

Η κυρία Κατσούλη, που υπηρετεί με πάθος τους έχοντες ανάγκη από τη θέση της στο Κέντρο Υποστήριξης και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων από το 2013, διακρίνει τους αστέγους των παγωμένων δρόμων της Αθήνας σε τρεις κύριες κατηγορίες: στους ουσιοεξαρτώμενους και τους αλκοολικούς, σε όσους έχουν ψυχολογικά ή ελαφριά νοητικά προβλήματα και στους υπερήλικες. Και σημειώνει με ανησυχία ότι, από τότε που ξέσπασε η κρίση, έχει μεγαλώσει ο αριθμός των ανέστιων υπερηλίκων. Για όσους δεν είναι ουσιοεξαρτώμενοι, δεν έχουν βεβαρυμένο ποινικό μητρώο, δεν υποφέρουν από λοιμώδη ή άλλη σοβαρή ασθένεια, υπάρχουν δυο ξενώνες του δήμου. Πλέον φιλοξενούν 200 ανθρώπους.

Για τους νεόπτωχους, που αριθμούν χιλιάδες κι έχουν ακόμη κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, υπάρχουν 1.200 γεύματα κάθε μεσημέρι (άλλα τόσα το απόγευμα από την «Αποστολή» της Εκκλησίας), 5.000 πακέτα τροφίμων που διανέμονται συστηματικά από το Φρουραρχείο, η «υιοθέτηση» 260 οικογενειών (200 από την Cosmote, 60 από τη ΔΕΠΑ) στο νεοκλασικό της οδού Τζιραίων, οι 150 μονογονεϊκές και πολυμελείς οικογένειες που καλύπτουν όλες τις ανάγκες υγιεινής τους στο Κοινωνικό Πλυντήριο του Φρουραρχείου… «Παντού, γύρω μας, βλέπεις ανθρώπους παρατημένους, απελπισμένους. Είναι άνθρωποι σαν εμάς, που όμως δεν έχουν πλέον χρήματα. Και τώρα που έχει τελειώσει και το ελάχιστο που υπήρχε στην άκρη, ο αριθμός θα μεγαλώσει, Η ανέχεια έχει χτυπήσει την πόρτα όλων μας».

Το όχημα της Κινητής Μονάδας Φροντίδας, αυτό που κάποιοι άστεγοι περιμένουν τα βράδια για να φάνε και να πιουν λίγο ζεστό τσάι, είναι ένα λευκό πλέον, πρώην γερμανικό πυροσβεστικό όχημα, που έχει ανακαινιστεί και διαρρυθμιστεί κατάλληλα. Το αγόρασε και το δώρισε στον δήμο Αθηναίων ο επιτυχημένος γαστρονόμος, ιδιοκτήτης εστιατορίων στην πόλη Μπρεμερχάβεν της βόρειας Γερμανίας, Αλέξης Βαΐου.

Χρειάσθηκαν τρία χρόνια, παρόλη την βοήθεια από τους συναρμόδιους υπουργούς (Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο), για να αποκτήσει ελληνικά, νόμιμα έγγραφα… Σήμερα, αποτελεί εξοπλισμό του ΚΥΑΔΑ. Ο κ. Βαΐου δεν σταμάτησε στην πολύτιμη προσφορά του στην Κινητή Μονάδα: έχει δωρίσει ασθενοφόρο, που το ΚΥΑΔΑ διέθεσε στα Δημοτικά Ιατρεία, έχει εξοπλίσει τα Δημοτικά Ιατρεία με δυο οδοντιατρικές έδρες, με μηχανήματα υπερήχων. Έχει στείλει ακόμη και 100 νοσοκομειακά κρεβάτια και μηχανήματα ΜΕΘ, που το ΚΥΑΔΑ δώρισε στο νοσοκομείο Ελπίς.

Η κυρία Κατσούλη αφηγείται με πάθος πόσα δωρίστηκαν, πόσα έγιναν εφικτά με εθελοντική εργασία. Όπως για παράδειγμα ο «Οδηγός Επιβίωσης» που μοιραζόταν (μέχρι που εξαντλήθηκε) στους αστέγους των δρόμων, σε τέσσερις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, αραβικά, φαρσί. Τις μεταφράσεις είχε προσφέρει η ΜΕΤΑδράση, τον Οδηγό είχαν σχεδιάσει, επιμεληθεί και δωρίσει οι τελειόφοιτοι της ΑΚΤΟ… Λίγη ζεστασιά και γενναιοδωρία προς όσους βιώνουν την παγωνιά και τη σκληρότητα, που δείχνουν να εντείνονται.

ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα ανάσα – Πάνω από 500 ευρώ στους δικαιούχους

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαβάστε το σας αφορά όλους


Σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη πληρωμή των δικαιούχων του επιδόματος στέγασης (ενοίκιο), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2019, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Το ποσό των 31.737.257,89 ευρώ θα καταβληθεί σε 255.188 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 650.000 άτομα. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Επίδομα ανάσα: Προσαυξάνεται κατά 11% και φτάνει τα 420 ευρώ!

Ποιοι επίδομα αυξάνεται κατά 11% και φτάνει μέχρι και τα 420 ευρώ; Τεράστια ανάσα για χιλιάδες νοικοκυριά! Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω ποιους αφορά!

Η κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια αύξησε το επίδομα παιδιού σε εκατομμύρια οικογένειες. Από τον Γενάρη του 2018 που ανακοινώθηκε, ο ΟΠΕΚΑ αύξησε το «μπάτζετ» των οικογενειακών επιδομάτων. Συγκεκριμένα, κάθε δίμηνο αυξημένο επίδομα παίρνουν 698.800 οικογένειες.

Ο προϋπολογισμός για το οικογενειακό επίδομα αυξήθηκε από τα 650 εκατ. ευρώ το 2017 στα 910 εκατ. ευρώ το 2018. Μιλάμε για μία αύξηση περίπου 40% που έδωσε ανάσα σε χιλιάδες οικογένειες με δύο παιδιά. Στο σχέδιο που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μουσικής, πέρα από την αύξηση του κατώτατου μισθού και της εθνικής σύνταξης ανακοίνωσε πως θα αυξήσει το ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) κατά 11%.

Μπορείτε να δείτε εδώ τα ποσά που προκύπτουν για κάθε οικογένεια για το επίδομα παιδιού.

Παραδείγματα

Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά, με ετήσιο εισόδημα 28.000€: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 = 2. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 28.000€ / 2= 14.000€. Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Γ εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 56€ επίδομα το μήνα.

Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί, με ετήσιο εισόδημα 26.000€: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 = 1,75. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 26.000€ / 1,75= 14.857€. Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Γ εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 28€ επίδομα το μήνα.

Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά, με ετήσιο εισόδημα 18.800€: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 = 2. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 18.800€ / 2= 9.400€. Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Β εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 84€ επίδομα το μήνα.

Οικογένεια με 2 γονείς και 3 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 13.000€: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 +1/4 = 2,25. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 13.000€ / 2,25 = 5.777€. Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 280€ το μήνα.

Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000€: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 = 2. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 12.000€ / 2= 6.000€. Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 140€ το μήνα.

Επίδομα ανάσα

Οικογένεια με 2 γονείς και 4 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 14.500€: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 + 1/4 + 1/4 = 2,5. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 14.500€ / 2,5 = 5.800€. Η οικογένεια εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 420€ το μήνα.

Οικογένεια με 2 γονείς και 4 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 24.500€: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 + 1/4 + 1/4 = 2,5. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 24.500€ / 2,5 = 9.800€. Η οικογένεια εντάσσεται στην Β εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 252€ το μήνα.

Οικογένεια με 2 γονείς και 5 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 27.000€: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 + 1/4 + 1/4 +1/4 = 2,75. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 27.000€ / 2,75 = 9.818€. Η οικογένεια εντάσσεται στην Β εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 336 € το μήνα.

Παράλληλα, σημαντικά αυξημένο είναι το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ και για τις μονογονεϊκές οικογένειες. Δείτε εδώ αναλυτικά ποσά και πίνακες.

Παρακάτω δείτε αναλυτικά παραδείγματα

Παραδείγματα
Μονογονεικές οικογένειες με 3 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 12.000€: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 = 2. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 12.000€ / 2= 6.000€. Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 280€ το μήνα.

Μονογονεικές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000€: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 = 1,5. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 9.000€ / 1,5= 6.000€. Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 70€ το μήνα.

Μονογονεικές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500€: Η κλίμακα ισοδυναμίας της οικογένειας είναι : 1 + 1/2 + 1/4 = 1,75. Συνεπώς το ισοδύναμο εισόδημα είναι : 10.500€ / 1,75= 6.000€. Άρα η οικογένεια εντάσσεται στην Α εισοδηματική κλίμακα και θα λάβει 140€ το μήνα.

Τι υπόσχεται ο Μητσοτάκης
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλες τις προεκλογικές του συνεντεύξεις δηλώνει ότι, πέρα από τις φοροελαφρύνσεις, θα αφήσει ανέπαφα τα επιδόματα. Αυτό δήλωσε μιλώντας σε συνέντευξή του, στο τηλεοπτικό σταθμό Star. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα επανέλαβε ότι θα δώσει επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΕΛΛΑΔΑ

ΣΟΚ: 19χρονος πέθανε ενώ έπαιζε μπάσκετ

Δημοσιεύτηκε

στις

Την ώρα που έπαιζε μπάσκετ έχασε τη ζωή του ένα αγόρι μόλις 19 ετών στα Λεχαινά, βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινωνία


Σύμφωνα με το ilialive.gr, ο 19χρονος έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, την ώρα προπόνησης ή αγώνα μπάσκετ.

Οι φίλοι του είναι σε σοκ. Οι γονείς του έχουν καταγωγή από την περιοχή, όπου ζούσαν τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, έχουν μετακομίσει μόνιμα στην Αθήνα.

Αναμένεται το ιατροδικαστικό πόρισμα για τα αίτια του θανάτου και δεν έχει ακόμα αν η κηδεία του θα γίνει στα Λεχαινά.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Οριστικές λύσεις για «κόκκινα» στεγαστικά

Δημοσιεύτηκε

στις

Ποιες είναι οι λύσεις και πώς λειτουργούν


Μια σειρά λύσεων σε δανειολήπτες που βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο» και δεν αποπληρώνουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις προσφέρουν ήδη οι εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις στους πελάτες τους, ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα θα εμπλουτίσουν τις λύσεις αυτές.

Οι λύσεις αυτές, όπως επισημαίνουν αρμόδια στελέχη, θα προκύψουν σε απόλυτη και ειλικρινή συνεργασία που θα έχει ο δανειολήπτης -που πραγματικά βρίσκεται σε αποδεδειγμένη αδυναμία να αποπληρώνει την υπάρχουσα δανειακή του υποχρέωση- με τις εταιρίες διαχείρισης. Θα αποτελούν λύσεις οριστικής διευθέτησης και θα δίνουν λύση στο πρόβλημα.

Στις λύσεις που ήδη προσφέρονται σύμφωνα με στελέχη των εταιριών διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια κα πιστώσεις περιλαμβάνονται:

Εθελοντική παράδοση ακινήτου – Deed-in Lieu (DIL)

Ο δανειολήπτης συμφωνεί τη μεταβίβαση της κυριότητας του ακινήτου στην Τράπεζα, υπό την προϋπόθεση απομείωσης του λογιστικού υπολοίπου κατά το ποσό της εμπορικής αξίας του ενυπόθηκου ακίνητου. Όπως επισημαίνουν αρμόδια στελέχη, είναι μια φιλική λύση που δεν απαιτεί κάποια επιπλέον ενέργεια από τον δανειολήπτη αναφορικά με το ακίνητο (πχ εύρεση αγοραστή).

Εθελοντική εκποίηση ακινήτου (Voluntary/Short Sale)

Ο δανειολήπτης συμφωνεί με την τράπεζα να πουλήσει το ενυπόθηκο ακίνητο σε τρίτο αγοραστή, εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος και σε προκαθορισμένο εύρος τιμών. Εάν το ακίνητο θεωρείται εμπορεύσιμο και δεν καταστεί εφικτή η πώληση του σε τρίτο, η Τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να το αποκτήσει (DIL). Το δάνειο αποπληρώνεται ολικώς ή μερικώς από το τίμημα της πώλησης.

Η συγκεκριμένη λύση έχει δύο εναλλακτικές:

– Άμεση Εθελοντική Εκποίηση του ακινήτου σε αγοραστή που έχει βρει ο δανειολήπτης

– Εθελοντική εκποίηση σε τρίτο αγοραστή που μπορεί να βρεθεί είτε από τον δανειολήπτη είτε από την Τράπεζα

Στις λύσεις που θα εμφανισθούν και στην ελληνική αγορά συμπεριλαμβάνονται:

Μετατροπή σε ενοικίαση/χρηματοδοτική μίσθωση (Mortgage to Rent (MTR) / Sale and Lease back)

Ο δανειολήπτης συμφωνεί τη μεταβίβαση της κυριότητας του ενυπόθηκου ακινήτου στην Τράπεζα (με ή χωρίς όρο για επαναγορά) σε προκαθορισμένη τιμή. Ταυτόχρονα με αμοιβαία συμφωνία, η Τράπεζα νοικιάζει το ακίνητο στον δανειολήπτη. Η λύση αυτή προϋποθέτει ότι ο δανειολήπτης είναι σε θέση να αντέξει οικονομικά το κόστος του ενοικίου.

Ανταλλαγή ακινήτου (Trade Down)

Ο δανειολήπτης συμφωνεί την μεταβίβαση της κυριότητας του ενυπόθηκου ακινήτου στην Τράπεζα. Η Τράπεζα διατηρεί με τον δανειολήπτη ένα νέο δάνειο για ακίνητο μικρότερης αξίας, του οποίου τις μηνιαίες δόσεις μπορεί πλέον να πληρώσει ο δανειολήπτης.

Η μικρότερης αξίας κατοικία μπορεί να προέλθει είτε από τα ακίνητα που έχει η τράπεζα στα βιβλία της, είτε με την ανταλλαγή ακινήτου άλλου δανειολήπτη που μπορεί να θέλει μεγαλύτερο σπίτι Η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων με τα ακίνητα όλων των τραπεζών θα ήταν πολύ επιβοηθητική για την επιτυχία του συγκεκριμένου προγράμματος.

Για όλες τις παραπάνω λύσεις ρύθμισης η Τράπεζα και ο δανειολήπτης χρειάζεται να συμφωνήσουν τη διαχείριση του τυχόν καταλοίπου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη