Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Ζητούνται μητέρες SOS στο παιδικό χωριό SOS Κρήτης

Δημοσιεύτηκε

στις

ΓΙΝΕΤΕ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ SOS ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


 

 • Αν αγαπάτε τα παιδιά και θέλετε να ασχοληθείτε με την ανατροφή τους
 • Αν είστε 35–50 χρονών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις
 • Αν είστε απόφοιτη Λυκείου, με καλή σωματική και ψυχική υγεία
 • Αν έχετε δυνατότητα σταθερής παραμονής στο Παιδικό Χωριό SOS στο Ηράκλειο

Αποστείλετε ηλεκτρονικά το βιογραφικό σας (μαζί με μια φωτογραφία μεγέθους αστυνομικής ταυτότητας) στο soshr@sos-villages.gr υπόψη κου Νίκου Καΐτσα, Υπεύθυνου Ανθρώπινου Δυναμικού, με την υποσημείωση «Για τη θέση Μητέρας SOS στο Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης» και επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλ: 2810222610 (Ηράκλειο) ή 2103238048 (Αθήνα)

καθημερινά από τις 10:00 έως τις 17:00.

Σας προσφέρεται:

 • Ικανοποιητικός μισθός και ασφάλιση
 • Ετήσια άδεια και 8 ρεπό το μήνα
 • Διαμονή σε σύγχρονη κατοικία
 • Συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, για το έργο που επιτελείται στο νησί μας από τα Παιδικά Χωρία SOS Ελλάδος. Η παρουσία των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος στην πόλη μας, ξεκινά ήδη από το 2010, αρχικά με την υποστήριξη του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ηρακλείου (η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα) και στη συνέχεια με τη δημιουργία ενός ευρύτατου δικτύου εθελοντών και υποστηρικτών.

Α) Στην πόλη του Ηρακλείου λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2012 το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.
Ο κύριος σκοπός της λειτουργίας του Κέντρου είναι η υποστήριξη οικογενειών και παιδιών, τα οποία, είτε πλήττονται άμεσα από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, που ταλανίζει τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, είτε βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις συμπεριφοράς μέσα στην οικογένεια.

Το Κέντρο παρέχει, δωρεάν, μία ολοκληρωμένη σειρά ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών, όπως ψυχολογική στήριξη, εκπαιδευτική στήριξη, κοινωνική στήριξη και υλική βοήθεια σε είδη διατροφής, ένδυσης – υπόδησης, σχολικά είδη, παιχνίδια  κλπ. για την κάλυψη των βασικών βιοτικών αναγκών των συνανθρώπων μας.

Β) Ο στόχος δημιουργίας του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης στην πόλη μας, περιοχή Φοινικιάς, όπου έχει παραχωρηθεί δωρεάν έκταση, έχει αρχίσει ήδη να πραγματοποιείται, καθ’ όσον έχει εκδοθεί η υπ.αρ. 33/2015 οικοδομική άδεια, έχει ολοκληρωθεί η δημοπράτηση του έργου και επίκειται η έναρξη κατασκευής του. Στο  Χωριό αυτό, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των νομών της Κρήτης, θα φιλοξενούνται μέχρι την ενηλικίωσή τους παιδιά, τα οποία για διάφορους οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους, θα πρέπει να απομακρυνθούν από τις οικογένειες τους.

Όμως, η επιτακτική ανάγκη προστασίας ολοένα και περισσότερων παιδιών, μας υποχρέωσε  παράλληλα με τις προσπάθειες για την ανεύρεση δωρητών για την ανέγερση του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης, να μισθώσουμε ένα μεγάλο ακίνητο μέσα στην πόλη, το οποίο θα λειτουργεί ως Σπίτι SOS – Σπίτι Προσωρινής Φιλοξενίας του Παιδικού Χωριού SOS Kρήτης.

Το Σπίτι λειτουργεί ήδη από τον Ιούνιο 2014, όπου φιλοξενούνται σήμερα 6 παιδιά με την επίβλεψη τριών μαμάδων και ενός παιδαγωγού και ήδη βρισκόμαστε σε επείγουσα αναζήτηση δεύτερου Σπιτιού SOS μέσα στην πόλη του Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα λειτουργίας Σπιτιών SOS μέσα στην πόλη, το οποίο έρχεται να απαντήσει στη διαπιστωμένη ανάγκη οικογενειών που βρίσκονται σε συνθήκες κρίσης της οποίας οι συνέπειες επιβάλλουν την προσωρινή απομάκρυνση των παιδιών από τα πλαίσιά τους.

Το πρόγραμμα διασφαλίζει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (ένα έτος) την πλήρη προστασία και τις κατάλληλες συνθήκες φροντίδας των φιλοξενούμενων παιδιών. Παράλληλα, συνεχίζεται με τους κατάλληλους τρόπους η υποστήριξη της βιολογικής οικογένειας χωρίς να αποκόπτονται οι οικογενειακοί δεσμοί. Βασικό μέλημα και επίκεντρο των συντονισμένων ενεργειών των εμπλεκομένων επαγγελματιών/συνεργατών είναι η επανένταξη και η αποκατάσταση των παιδιών στο οικογενειακό τους περιβάλλον το ταχύτερο δυνατόν.

Παροχές προς τα φιλοξενούμενα παιδιά

 • Ασφαλείς και κατάλληλες συνθήκες καθημερινής διαβίωσης για την ομαλή σωματική και

ψυχική τους ανάπτυξη

 • Ψυχοκοινωνική υποστήριξη με κατάλληλο (εξατομικευμένο) τρόπο
 • Εκπαιδευτική ένταξη και μαθησιακή υποστήριξη
 • Παιδαγωγικές δραστηριότητες
 • Δραστηριότητες που βοηθούν στην κοινωνικοποίησή τους

Γ) Το Παιδικό χωριό SOS Κρήτης λειτουργεί στο νομό μας κινητή μονάδα επανδρωμένη με κοινωνική λειτουργό και ειδική παιδαγωγό – ψυχολόγο, που επισκέπτεται σε μόνιμη βάση δύο όμορους δήμους, το Δήμο Χερσονήσου και το Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων και παρέχει ψυχολογική, συμβουλευτική και εκπαιδευτική στήριξη.

Όπως ίσως γνωρίζετε, τα Παιδικά Χωριά SOS Eλλάδος, έχουν ως αποκλειστική πηγή εσόδων τις μικρές ή μεγάλες δωρεές των υποστηρικτών τους – ιδιωτών, φορέων, εταιρειών κλπ.- και δεν λαμβάνουν καμία κρατική επιχορήγηση.

Θα σας ήμασταν ευγνώμονες εάν μπορούσατε να προβάλλετε και να υποστηρίξετε  το έργο μας αυτό και να μας βοηθήσετε μέσω της δημοσιότητας που διαθέτετε στην εξεύρεση μητέρων SOS από την τοπική κοινωνία.

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε πληροφορία

Τηλ. επικοινωνίας: 2810-222670, 222610, e mail: soskriti@sos-villages.gr.

Με εκτίμηση

Για την Τοπική Διοικούσα Επιτροπή

Του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης

Μιράντα Τζοβένη

Πρόεδρος

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *