Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

Απάντηση Σχοιναράκη προς το Δήμαρχο Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη

«Δυστυχώς, λυπούμαι για το ύφος της απάντησης και για το πολιτικό σας ήθος κ. Δήμαρχε Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη.»

Είναι σύνηθες φαινόμενο, όταν κάποιος βρίσκεται σε δυσμενή θέση και δεν έχει τεκμηριωμένα και ρεαλιστικά επιχειρήματα για να απαντήσει, όπως κανονικά οφείλει να κάνει στο πλαίσιο ενός πολιτισμένου πολιτικού διαλόγου, να καταφεύγει σε ύβρεις και συκοφαντίες. 

Εμείς ως δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και εγώ προσωπικά ως επικεφαλής και ως πρώην Δήμαρχος Γόρτυνας στο πλαίσιο των καθηκόντων μας ως αντιπολίτευση και με δεδομένο ότι εδώ και αρκετούς μήνες δεν γίνονται δια ζώσης δημοτικά συμβούλια λόγω κορονοϊού, σας θέσαμε μερικά απλά, σαφή και κατανοητά ερωτήματα για το πώς σκοπεύετε να διαχειριστείτε τα χρήματα που για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μετά από ενέργειές μας ως δημοτική αρχή καταφέραμε να έχει ο Δήμος την δυνατότητα να διαχειριστεί απευθείας από το Λογαριασμό της Εξυγίανσης.

Το τονίζουμε και πάλι για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μπαίνουν χρήματα από τον Λογαριασμό του Προγράμματος Εξυγίανσης στο ταμείο του Δήμου, χωρίς να μας υποδεικνύει αυστηρά το Παρατηρητήριο σε ποιους κωδικούς θα διατεθούν και προσφέροντάς στη δημοτική αρχή τη δυνατότητα προγραμματισμού σε βάθος χρόνου.

Είναι υποχρέωσή σας να απαντήσετε όχι μόνο σε μας, που σας υποβάλαμε τα ερωτήματα, αλλά και προς όλους του δημοτικούς συμβούλους και κυρίως προς τους πολίτες της Γόρτυνας, που δικαιούνται και πρέπει να γνωρίζουν. Αυτό είναι το καθήκον σας από τη θέση που βρίσκεστε και όχι να εκτοξεύετε κατηγορίες.

Και σταματήστε πια με την καραμέλα της χρεοκοπίας του Δήμου, γιατί τα στοιχεία σας διαψεύδουν! Ποια είναι αυτά τα στοιχεία; 1. 2 εκατ. Ευρώ μετρητά στο ταμείο του Δήμου στις 31/08/20192. Εγκεκριμένο προϋπολογισμό ύψους 42 εκατ. Ευρώ με διασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για το 2020 μέχρι την απορρόφηση των χρημάτων και δυνατότητα παράτασης 3. Άμεση δυνατότητα διαχείρισης των χρημάτων του Προγράμματος Εξυγίανσης απευθείας από το Δήμο και τις υπηρεσίες του, χωρίς χρονικούς περιορισμούς4. ΠΟΕ πληρωμές για υποχρεώσεις προς τρίτους 2.147.447 ευρώ διασφαλισμένα από το Πρόγραμμα του Λογαριασμού Εξυγίανσης, να ενταλματοποιηθούν οι δαπάνες και να πληρωθούν οι δικαιούχοιΔεν σας παραδώσαμε επομένως χρέος ούτε ένα ευρώ για να πρέπει να αναζητήσετε χρήματα για να πληρωθούν οι δικαιούχοι 5. Διασφαλίσαμε και σας παραδώσαμε από το Πρόγραμμα του Λογαριασμού Εξυγίανσης 6.835.281 ευρώ σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση με ΑΔΑ: ΩΞΤΔ465ΧΘ7-ΜΦΕ 06-06-20196. Σημερινά μετρητά, διαθέσιμα στο ταμείο του Δήμου περίπου 6 εκατ. Ευρώ 

Εσείς αυτό το λέτε χρεοκοπία του Δήμου; Γιατί αυτή είναι η πραγματική οικονομική κατάσταση που παραλάβατε με το «καλημέρα» της θητείας σας. Σας προκαλώ να μου πείτε τι προβλήματα αντιμετωπίζετε στο Δήμο, αφού σας τα λύσαμε όλα!

Να σας θυμίσω μόνο εν τάχει τα δύο πρώτα δραματικά χρόνια που ζήσαμε εμείς ως δημοτική αρχή, χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό ή με εγκρίσεις που ερχόταν το καλοκαίρι και τι να προλάβεις να κάνεις σε 3-4 μήνες. Όπως και το γεγονός ότι επί θητείας μας άλλαξε όλο το νομοθετικό πλαίσιο των διαγωνισμών και δεν μπορούσαμε λόγω εξωγενών παραγόντων να προχωρήσουμε δημόσιους διαγωνισμούς έργων, όχι μόνον εμείς αλλά όλοι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες ανά την επικράτεια! 

Τα ξεχνάτε αυτά κ. Κοκολάκη ή εσκεμμένα τα παραβλέπετε, γιατί σας βολεύει να παραπληροφορείτε τον κόσμο, εκστομίζοντας απλώς ασυναρτησίες για «χρεοκοπία», για «ανύπαρκτο έργο» και για «υπονόμευση της λειτουργίας» του Δήμου. Γιατί αν αυτά τα στοιχεία τα αρνείστε από άγνοια κ. Δήμαρχε τότε επιτρέψτε μας να ανησυχούμε,  αν πάλι τα παραβλέπετε σκόπιμα, τότε λυπούμαστε γιατί παραπληροφορείτε και χειραγωγείτε τους πολίτες.  

Σεβαστείτε επιτέλους τη νοημοσύνη των πολιτών και μην τους υποτιμάτε! 

Και μιας και μου δίνεται την ευκαιρία να σας απαντήσω-δυστυχώς στη γλώσσα που εσείς καταλαβαίνετε- ότι δεν ήμασταν εμείς που υπονομεύσαμε το μέλλον του Δήμου Γόρτυνας, αλλά εσείς που το υπονομεύετε καθημερινά με τον τρόπο που λειτουργείτε.

Εσείς κ. Δήμαρχε, Κοκολάκη Λευτέρη που εξακολουθείτε να συμπεριφέρεστε υπό καθεστώς ομηρίας και να ανέχεστε έναν έκπτωτο Δήμαρχο και απλό πολίτη να βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο σας και να διοικεί το Δήμο, κατάσταση που ενημερωτικά σας δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται άλλο να ανεχθούμε.

Εσείς κ. Δήμαρχε υπονομεύετε τον Δήμο και τα συμφέροντά του, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα κάποιων που δυστυχώς ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να βλέπουν το Δήμο ως επιχείρησή τους. Και δυστυχώς κ. Κοκολάκη Λευτέρη δεν έχετε καταλάβει ακόμα ότι ο Δήμος είναι μια δημόσια υπηρεσία που λειτουργεί κάτω από νόμους και κανόνες.

Για να μην μακρηγορούμε λοιπόν, επικεντρωθείτε στο ζητούμενο που είναι τα προβλήματα και οι ανάγκες της Γόρτυνας και των πολιτών της βάζοντας πάνω απ’ όλα το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών. 

Αναμένουμε λοιπόν στην επόμενη ανακοίνωσή σας την  ενημέρωση που σας ζητήσαμε για να μάθουν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι πολίτες της Γόρτυνας με ποιο τρόπο σκοπεύετε να διαχειριστείτε τα χρήματα που σας παραδώσαμε και αφήστε τις κρίσεις και τις επικρίσεις! 

Με τιμή

Νικόλαος Σχοιναράκης & τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Ανανέωση Τώρα»

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Συνελήφθη ένας άνδρας που είχε καραμπίνα Μια απροσδόκητη τροπή είχε τα ξημερώματα της Δευτέρας κοινωνική εκδήλωση που πραγματοποιούνταν σε χωριό του Δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο....

ΚΡΗΤΗ

Ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Γόρτυνας, Κωνσταντίνο Τσικνάκη, για την υδροδότηση του οικισμού Μητρόπολης «Παρακαλούνται οι κάτοικοι του οικισμού Μητρόπολης που δεν έχουν προχωρήσει ακόμα...

ΚΡΗΤΗ

Διαβάστε την ανακοίνωση Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, ο δημοτικός σύμβουλος, Στέλιος Μαυρίδης, ορίζεται αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας και ο δημοτικός σύμβουλος,...

ΚΡΗΤΗ

Το οικονομικό όφελος που θα προκύψει για τον Δήμο – εκτιμάται σε περίπου 175.000 ευρώ ετησίως Ακόμα μια σημαντική χρηματοδότηση, ύψους 558.000 ευρώ, από...