Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Greece

Από 1η Ιανουαρίου σε συσκευασία το ελαιόλαδο στα εστιατόρια

Από 1η Ιανουαρίου σε σφραγισμένες μη επαναγεμιζόμενες συσκευασίες το ελαιόλαδο στα εστιατόρια, σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνει ο ΣΕΒΙΤΕΛ


Σε πλήρη ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν την αναμενόμενη αυξημένη ζήτηση για μη επαναγεμιζόμενες μικρές συσκευασίες ελαιολάδου από τους χώρους μαζικής εστίασης είναι οι επιχειρήσεις Μέλη του ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου), αλλά και οι περισσότερες από 600 αναγνωρισμένες από το ΥΠΑΑΤ επιχειρήσεις τυποποίησης ελαιολάδου.

Θυμίζουμε ότι από 1/1/2018 θα ξεκινήσει η ισχύς του μέτρου σφραγισμένης μη επαναγεμιζόμενης συσκευασίας ελαιολάδου στα εστιατόρια. Οι εκτιμήσεις της αγοράς αναφέρουν ότι οι ποσότητες που θα συσκευαστούν με τον συγκεκριμένο τρόπο αναμένεται να φτάσουν μέχρι και τους 10.000 τόνους.

Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ κ. Παναγιώτης Καραντώνης, «είναι ένα θετικό μέτρο εξυγίανσης της αγοράς και προστασίας του καταναλωτή. Εκτιμούμε ότι θα χρειαστεί μια περίοδος προσαρμογής για να δούμε που θα κινηθεί η αγορά. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους εστιάτορες και το ΥπΑΑΤ για να δούμε τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού μπορούμε να αναλάβουμε.

Όπως επισημαίνει ο ΣΕΒΙΤΕΛ, «μια συσκευασία εφόσον ανοιχθεί θα πρέπει, είτε:

  • να χρησιμοποιηθεί στο σύνολό της
  • να την πάρει μαζί του ο καταναλωτής
  • να επιστρέψει για χρήση στη κουζίνα, σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθεί πλήρως και δεν την πάρει μαζί του ο καταναλωτής

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και συναφών Επαγγελμάτων, όσο και οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης έχουν αγκαλιάσει το μέτρο, ως μια προσπάθεια: βελτίωσης, προστασίας και ανάδειξης της ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου, μεγαλύτερης διαφάνειας και νομιμότητας στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς, και ακόμα πιο διασφαλισμένης προστασίας της υγείας και των συμφερόντων του καταναλωτικού κοινού.

Είναι σημαντικό η ενημέρωση να φτάσει σε όλες τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας, καθώς αποτελεί νομική υποχρέωση και η συμβολή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο θέμα αυτό είναι όπως πάντα σημαντική».

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΚΡΗΤΗ

Μία μοναδική ευκαιρία να προωθήσουν την εξαιρετική ποιότητα τουελληνικού ελαιόλαδου αλλά και να μεταφέρουν την τεχνογνωσία της καλλιέργειας της ελιάς, είχαν δύο καθηγητές του Τμήματος...

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις τιμές ζητούν οι ελαιοπαραγωγοί

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Με τσιπάκια GPS, που ομοιάζουν με ελαιόκαρπο και τοποθετούνται πάνω στα δέντρα, επιχειρούν στην Κρήτη αγροτικοί φορείς και παραγωγοί, να αντιμετωπίσουν τα απανωτά περιστατικά...

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί το κόστος έκθλιψης ελαιολάδου, το κόστος δηλαδή που παρακρατά το ελαιουργείο για να αλέσει τον καρπό ενός παραγωγού, άφησε...

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

«Φυλάξτε λάδι από το περσινό», λένε στους καταναλωτές

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Την συμφωνία έκλεισε ο Συνεταιρισμός Βλαχιώτη Όπως δήλωσε στο Agronewsbomb εκ μέρους του ΑΣ ο κ. Παναγιώτης Βαρελάς το συγκεκριμένο προϊόν ήταν οξύτητας 0,4 και συγκεκριμένα...

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Την περασμένη εβδομάδα πούλησαν στα 6,60 ευρώ/κιλό και οδεύουν ολοταχώς για το απόλυτο ρεκόρ των 7 ευρώ/κιλό Ακόμα μία εβδομάδα παρήλθε, ακόμα ένα ρεκόρ...

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Δείτε τις τιμές σε άλλες χώρες Αντίθετα η χώρα μας φαίνεται να είναι η κερδισμένη της φετινής χρονιάς καθώς προβλέπεται υψηλή παραγωγή, ενώ δημοσιεύματα...