Ένα πρώτης τάξεως πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι
Υλικά
2 καρέ αρνιού (γύρω στο 1½ κιλό)
4 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
100γρ. μουστάρδα δυνατή
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
1 κιλό πατατούλες φρέσκιες, μικρές
½ φλιτζάνι κορφούλες από δεντρολίβανο φρέσκο
2 κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα
χυμό από 1 λεμόνι
120ml λευκό κρασί
λίγο αλάτι χοντρό
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί.
Ανακατεύετε τη μουστάρδα με το δεντρολίβανο και το σκόρδο και αλείφετε με αυτό το μίγμα το κρέας.
Αραδιάζετε τις πατατούλες γύρω από το κρέας και τις πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και χοντρό αλάτι. Μοιράζετε ομοιόμορφα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ραντίζετε με το χυμό λεμονιού.
Περιχύνετε όλο το φαγητό στο ταψί με το κρασί και ανακατεύετε ελαφρά τις πατατούλες. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 -60 λεπτά περίπου ή μέχρι να κάνει ωραία κρούστα το κρέας και να ψηθούν καλά οι πατάτες.
Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook
