Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αρνί με δεντρολίβανο

Ένα πρώτης τάξεως πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι


Υλικά

2 καρέ αρνιού (γύρω στο 1½ κιλό)
4 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
100γρ. μουστάρδα δυνατή
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
1 κιλό πατατούλες φρέσκιες, μικρές
½ φλιτζάνι κορφούλες από δεντρολίβανο φρέσκο
2 κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα
χυμό από 1 λεμόνι
120ml λευκό κρασί
λίγο αλάτι χοντρό

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί.

Ανακατεύετε τη μουστάρδα με το δεντρολίβανο και το σκόρδο και αλείφετε με αυτό το μίγμα το κρέας.

Αραδιάζετε τις πατατούλες γύρω από το κρέας και τις πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και χοντρό αλάτι. Μοιράζετε ομοιόμορφα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ραντίζετε με το χυμό λεμονιού.

Περιχύνετε όλο το φαγητό στο ταψί με το κρασί και ανακατεύετε ελαφρά τις πατατούλες. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 -60 λεπτά περίπου ή μέχρι να κάνει ωραία κρούστα το κρέας και να ψηθούν καλά οι πατάτες.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε Ο ανοιξιάτικος μάραθος που αφθονεί στην ελληνική επαρχεία δίνει ένα ξεχωριστό άρωμα στα πασχαλιάτικα εδέσματα Μπορείτε να φτιάξετε...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η κρητική μαγειρική παράδοση ακολουθεί τον πανάρχαιο κανόνα: χαρακτηρίζεται από τα προϊόντα του τόπου, την εποχή και την περίσταση H ερώτηση του τίτλου δεν...

Life

Συμβουλές από τον Νίκο Φωτιάδη για το πριν, το κατά τη διάρκεια και το μετά του ψησίματος Με ένα αστέρι Michelin (το 2002), δύο...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το αρνί είναι πάντα μία καλή επιλογή για το κυριακάτικο τραπέζι Σε αυτή τη συνταγή το μαγειρεύουμε με λαχανικά και το απογειώνουμε γευστικά με...

Themata

 «Β4  Μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη» γιατί είναι μεγάλο το αρνί και δεν μπορούν να το φάνε μόνοι τους...

Themata

Στα νησιά της Δωδεκανήσου, δεν θα χρειαστεί να ισχύσουν μέτρα αστυνόμευσης για τους οβελίες, διότι δεν αποτελούν μέρος του παραδοσιακού πασχαλινού τραπεζιού Σε όλα...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αναπόσπαστο κομμάτι του παραδοσιακού πασχαλινού τραπεζιού, που θέλει τη νηστεία να σπάει με μια ζεστή σούπα από τα εντόσθια του αρνιού που βράζουν μαζί...

Themata

Παρ’ όλο απόγονοι Δωριέων, το αρνί σήμερα Λαμπριάτικο το ψήσαμε και εμείς με τη συνήθη πλέον και μοντέρνα νεοελληνική μέθοδο. Φυσικά,…… μονόσουβλο!! Σαν Κρητικοί όμως,...