Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό του κουταλιού με καρότο

Νόστιμο γλυκό κουταλιού με καρότο με άρωμα κανέλας και γαρύφαλλου


Υλικά

  • Τρυφερά καρότα: 1 κιλό
  • Νερό: 1300 ml
  • Ζάχαρη: 1200 γρ.
  • Μέλι: 3 κουταλιές σούπας
  • Γαρύγαλλα: 5 καρφάκια
  • Κανέλα: 2 ξύλα
  • Λεμόνι: μισό, το χυμό
  • Πορτοκάλι: 1 μεγάλο, το χυμό

Εκτέλεση:

Πλένετε καλά τα καρότα και τα τρίβετε στον χοντρό τρίφτη (του κρεμμυδιού). Τα βάζετε σε κατσαρόλα και προσθέτετε νερό, να τα σκεπάσει. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζετε για 10 περίπου λεπτά (αν το καρότο είναι πολύ χοντροτριμμένο, ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω βράσιμο), να μαλακώσει (προσοχή ναμην λιώσει).

Αδειάζετε το καρότο σε σουρωτήρι και το αφήνετε να στραγγίσει καλά.

Σε κατσαρόλα βάζετε τα 1200 ml νερό, την ζάχαρη, το μέλι, το πορτοκάλι και τα κανελογαρύφαλλα και τη βάζετε στη φωτιά, ανακατεύοντας να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το σιρόπι να βράσει για 5 – 7 λεπτά και προσθέτετε και το καρότο. Βράζετε για άλλα 25 περίπου λεπτά, να δέσει το σιρόπι. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, αφήνετε να άρει βράση και κατεβάζετε από την φωτιά.

Αφήνετε το γλυκό να σταθεί για 12 ώρες και αν το σιρόπι του αραιώσει, το ξαναβράζετε να ξαναδέσει. Μοιράζετε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και το φυλάτε σε δροσερό μέρος.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα υπέροχο παραδοσιακό γλυκό που η γλυκόπικρη γεύση του το κάνει να έχει μόνο φανατικούς φίλους ή εχθρούς Για τους φίλους του το κάνει μοναδικό...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα ασυνήθιστα φρούτα δίνουν και τα πιο ιδιαίτερα γλυκά Η αλήθεια είναι πως η κλασική αξία στο κουτάλι είναι το κυδώνι, το σταφύλι και...

ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook