Connect with us

ΘΕΜΑΤΑ

Η ιστορία του γυναικείου σώματος μέσα σε τρία λεπτά

Δημοσιεύτηκε

στις

Το γυναικείο σώμα είναι ιερό, λένε πολλοί. Το λατρεύουν οι άνδρες και γι΄ αυτό έχουν γραφτεί πολλά τραγούδια. Σε κάθε εποχή και σε όλες τις κοινωνίες αποτελεί το αντικείμενο του πόθου του ισχυρού φύλου και όχι άδικα


Πώς πρέπει, όμως, να είναι το σώμα μιας γυναίκες για να θεωρείται τέλειο; Οι γυναίκες της σημερινής εποχής θεωρούν πως πρέπει να έχουν το σώμα μοντέλου, για να είναι ποθητές και όμορφες. Ευτυχώς γι’ αυτές, έρευνες αποδεικνύουν ότι οι άνδρες προτιμούν τις καμπύλες και τα πιο γεμάτα σώματα.

Γνωστό σε όλους είναι ότι οι άνδρες τα πρώτα πράγματα που παρατηρούν σε μια γυναίκα, δεν είναι τα μάτια ή τα χείλη, αλλά το στήθος, τα οπίσθια, τους γλουτούς και τις καμπύλες. Παράλληλα, όμως, δίνουν μεγαλύτερη σημασία στη θηλυκότητα, τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά μιας γυναίκας, αλλά και τον τρόπο που αυτές τα προβάλλουν.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάθε γυναίκα είναι και μπορεί να είναι ξεχωριστή. Αρκεί, βέβαια, να αγαπήσει το σώμα της και να μην παραπονιέται συνεχώς γι’ αυτό. Να μάθει να προβάλλει τα όμορφα κομμάτια του και όχι αυτά για τα οποία δεν είναι περήφανη.

Φυσικά, η ομορφιά είναι υποκειμενική και αυτό είναι ένα γεγονός. Μια γυναίκα που στους περισσότερους φαντάζει κούκλα, μπορεί για άλλους να μην είναι και το αντίστροφο. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν γενικοί κανόνες για το πώς πρέπει να είναι το σώμα μιας γυναίκας.

Σε κάθε περίοδο της ιστορίας, όμως, υπήρχε μια εικόνα, ένα πρότυπο, του γυναικείου σώματος που θεωρούταν περισσότερο ελκυστικό από τα υπόλοιπα. Σε κάθε περίοδο, ο σωματότυπος αλλάζει, όπως προφανώς αλλάζουν και τα γούστα των ανδρών.

Ποιο ήταν το ιδανικό γυναικείο σώμα στην Αρχαία Αίγυπτο; Στην Αρχαία Ελλάδα; Στην Δυναστεία Han; Στην Βικτωριανή Αγγλία; Και πόσο μοιάζουν τα πρότυπα εκείνα με αυτά του εικοστού αιώνα; Τη δεκαετία του 1920; Τη χρυσή εποχή του Hollywood; Τη δεκαετία του 1960, του 1980, του 1990 και του σήμερα;

Η αλήθεια είναι ότι έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά, αλλά δεν μοιάζουν πολύ. Άλλωστε κάθε εποχή είναι διαφορετική. Το αποδεικνύει και το παρακάτω βίντεο που παρουσιάζει την ιστορία του γυναικείου σώματος και πώς αυτό έχει αλλάξει από το 1292 π.Χ. μέχρι σήμερα.

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Life

Τουλίπα saxatilis : Ένα σπάνιο είδος της Κρήτης που ανθίζει τώρα στο Ζαρό!

Δημοσιεύτηκε

στις

Υπάρχουν τρία είδη τουλίπας που φύονται στην Κρήτη – Ωστόσο την συγκεκριμένη , εγώ την λέω «τουλίπα του Ζαρού» , καθώς εκεί την συνάντησα για πρώτη φορά τότε που ήμουν ακόμα παιδί


Από τότε δεν την έχω συναντήσει σε κανένα άλλο σημείο του Ζαρού και του κάμπου, παρά σε ένα και μοναδικό μέρος στην Απόλυχνο . (Αν κάποιος την έχει εντοπίσει και σε άλλο σημείο της Μεσαράς , ας γράψει ένα σχόλιο.)

Πρόκειται για την «Βραχώδης Τουλίπα» (Tulipa saxatilis) ,ένα σπάνιο είδος που φύεται στην Κρήτη, στην Κάρπαθο, στη Ρόδο και στην Νότια Τουρκία. Υπάρχει και το ενδημικό υποείδος της Κρήτης, η βραχώδης τουλίπα του Baker (Tulipa saxatilis, υποείδος bakeri), που διαχωρίστηκε σχετικά πρόσφατα καθώς είναι σχεδόν πανομοιότυπες.

Η Tulipa saxatilis διαφέρει από το υποείδος της Tulipa του Baker στο χρώμα των ανθήρων της, που είναι καστανόμαυροι. Η μόνη ουσιαστική διαφορά της τουλίπας του Baker είναι ότι αναπτύσσεται σε μεγαλύτερα υψόμετρα (700-2200m), σε σχέση με τη saxatilis (0-900m).

Η βραχόφιλη τουλίπα, όπως λέγεται κι αλλιώς, μεγαλώνει σε βραχώδεις πλαγιές, ρωγμές φαραγγιών, αγρούς και ακαλλιέργητα οροπέδια. Οι μεγαλύτερες αποικίες του είδους βρίσκονται στα Λευκά Όρη και στη Δίκτη.

Η βραχώδης τουλίπα έχει σκούρα ροζ άνθη που στο κέντρο έχουν κίτρινο δίσκο και δεν ανήκουν σε καμιά κατηγορία. Ανθίζει τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Δια-sos-τε τη Μεσαρά

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ

Η Χρυσάνθη Τιτομιχελάκη στη «Μεγάλη Γόρτυνα»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανακοίνωση από την παράταξη του υποψήφιου δημάρχου Γόρτυνας Μιχάλη Κοκολάκη


Καλωσορίζω στην ” Μεγάλη Γόρτυνα ” την καθηγήτρια Αγγλικών και ιδιοκτήτρια κέντρων ξένων γλωσσών Χρυσάνθη Τιτομιχελάκη. Όλοι μαζί για να κάνουμε την Γόρτυνα μεγάλη ξανά.!!!

Η ανακοίνωση της Χρυσάνθης Τιτιμιχελάκη:

Αρχικά γνώρισα καλύτερα τον Μιχάλη μέσα από την οικογένειά του. Έχοντας μαθητές τα ταλαντούχα και καλοαναθρεμμένα παιδιά του, συνεργάστηκα άψογα με την διακριτική και ικανότατη σύζυγό του και συνομιλώντας μαζί του ανακάλυψα με ευχαρίστηση έναν ιδιαίτερα ευφυή άνθρωπο με ιδέες και απόψεις που συμμερίζομαι.

Όταν ενημερώθηκα για την απόφασή του να διεκδικήσει το δήμο Γόρτυνας, ένιωσα ότι είναι ο πλέον κατάλληλος γιατί συνδυάζει καθαρή λογική με σωστές αρχές. Πρακτικός και ρεαλιστής, δεν υπόσχεται χίμαιρες, αλλά έχει να προτείνει λογικές και πέρα για πέρα εφικτές λύσεις στα χρόνια άλυτα προβλήματα του τόπου μας.

Και , αργότερα, όταν με τίμησε με την πρότασή του να συνεργαστούμε και σε αυτόν τον ευαίσθητο από πολλές απόψεις τομέα, δέχτηκα με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και του κόπου που απαιτείται.

Έτσι φτάσαμε να δώσουμε τα χέρια και να δεσμευτούμε για πολλή δουλειά με εντιμότητα, ανιδιοτέλεια, ενωτική διάθεση σε έναν δήμο με πολλές απαιτήσεις, δυσκολίες, αλλά και μεγάλη δυναμική….

Εξάλλου η Γόρτυνα είναι το σπίτι μας και της αξίζει να την κάνουμε μεγάλη ξανά, να την πάμε ψηλά…

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ

Η Ελένη Κεφαλογιάννη – Πασπαράκη στηρίζει την «Μεγάλη Γόρτυνα»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανακοίνωση από την παράταξη του υποψήφιου δημάρχου Γόρτυνας Μιχάλη Κοκολάκη


Ελένη Κεφαλογιάννη – Πασπαράκη, άλλη μια παρουσία που συστρατεύεται στην ” Μεγάλη Γόρτυνα ” για να δώσει όλες της τις δυνάμεις να πάμε την Γόρτυνα εκεί που πραγματικά της αξίζει, Ψηλά.!!!

Η αναγγελία της Ελένης

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου στην παράταξη ” Μεγάλη Γόρτυνα ” του Μιχάλη Κοκολάκη. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να προσπαθήσουμε όλοι μαζί ν’ αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη