Connect with us

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σφουγγάτο – Η κρητική ομελέτα!

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα από τα πιο απολαυστικά γεύματα χωρίς ιδιαίτερο κόστος και χρόνο προετοιμασίας είναι χωρίς αμφιβολία το σφουγγάτο


Με λίγα υλικά θα έχουμε το αποτέλεσμα που θα μας ξετρελάνει από την νοστιμιά.

Υλικά

  • 3 κολοκύθια
  • 3 πατάτες
  • 3 ντομάτες
  • 6 αυγά
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι

Βήματα

  1. Πλένουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια σε ροδέλες και τις ντομάτες σε κύβους.
  2. Βάζουμε λίγο αλάτι στα κολοκύθια και τα τηγανίζουμε. Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί
  3. Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε και τις πατάτες τις οποίες έχουμε αλατησει πρώτα. Όταν είναι έτοιμες τις αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί
  4. Στη συνέχεια τηγανίζουμε την ντομάτα για 10 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά της.
  5. Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε τα λαχανικά μας και ανακατεύουμε ελαφρά χωρίς να τα σπάσουμε
  6. Χτυπάμε καλά τα αυγά μας και τα ρίχνουμε στα λαχανικά μας προσθέτουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά μας
  7. Με ένα πιρούνι τρυπαμε την επιφάνεια του φαγητού μας. Δεν ανακατεύουμε γιατί θέλουμε το φαγητό μας να γίνει σαν πίτα.
  8. Όταν ψηθεί και από την μία πλευρά γυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη με την βοήθεια μιας πιατέλας
Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *