Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη ανακοινώνουν ποτέ θα ανοίξουν τα σχολεία

Δημοσιεύτηκε

στις

Κοινή συνέντευξη Τύπου για τις λεπτομέρειες της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, στις 16:00

Τη συνέντευξη θα παραχωρήσουν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Στη συνέντευξη θα παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την προετοιμασία των σχολείων της Αθήνας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Έγκαιρα, πριν την έναρξη της νέας χρονιάς, όλα τα σχολεία της Αθήνας θα είναι πλήρως εφοδιασμένα με μάσκες, αντισηπτικά και απολυμαντικά και θα έχουν απολυμανθεί – ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έγιναν σ΄αυτά εργασίες συντήρησης, τόνισε ο γενικός γραμματέας του δήμου Αθηναίων, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είναι σ΄εξέλιξη.

Απαντώντας σε αιτιάσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, για έλλειψη εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ολοκληρωμένου σχεδίου με προληπτικά μέτρα κατά του κορωνοιού, ο κ. Τσιατσιάμης ανέφερε ότι επίκειται σύντομα η ενίσχυση με 366 συμβασιούχους της υπηρεσίας καθαριότητας, γίνονται καθημερινά απολυμάνσεις δημόσιων χώρων και προσελήφθησαν στα σχολεία 264 καθαρίστριες, εκ των οποίων οι 255 είναι πλήρους απασχόλησης. Επίσης ανέφερε ότι έχουν ενισχυθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό τα δημοτικά ιατρεία, συνεχίζουν να λειτουργούν οι ειδικές τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής στήριξης, τις επόμενες μέρες γίνεται η παραλαβή τεστ-κορωνοιού για όλους τους εργαζομένους στους οποίους έχουν διανεμηθεί μάσκες, γίνεται θερμομέτρηση όσων εισέρχονται στα δημοτικά κτίρια κ.ά..

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, τόνισε ότι για την ασφάλεια των μαθητών δεν αρκεί μόνο η μάσκα. Ζήτησε μείωση του αριθμού των μαθητών στους 15 ανά τμήμα, να υπάρχουν προστατευτικά στα θρανία, να γίνονται τεστ κορωνοιού, κυρίως σε εκπαιδευτικούς και δειγματοληπτικά σε μαθητές, να προμηθευτεί ο δήμος ηλεκτρονικά θερμόμετρα για να θερμομετρούνται οι μαθητές κατά την είσοδο τους στο σχολείο, να λειτουργήσει μόνιμο ιατρείο για τον κορονοϊό στο συγκρότημα της Γκράβας κ.ά.. Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», Παύλος Γερουλάνος, χαρακτήρισε «ευάλωτη» την Αθήνα στην πανδημία, λόγω οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών, και ζήτησε για τον δήμο, για τους λόγους αυτούς να διεκδικήσει μεγαλύτερο αριθμό εμβολίων από το ποσοστό που θα του αναλογεί, καθώς επίσης και την ίδρυση Παρατηρητηρίου Εργασίας σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός, τόνισε πως «τα σχολεία πρέπει ν΄ανοίξουν, όχι όμως με όρους ‘τζογαρίσματος’ όπως έκανε η κυβέρνηση με τον τουρισμό». Αναρωτήθηκε δε, πώς γίνεται το Μάιο, που είχε καθημερινά η χώρα μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων, τα σχολεία να ήταν με 15 μαθητές ανά τμήμα και τώρα που έχει τριψήφιο, τα τμήματα να είναι με 25 μαθητές. Από την «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας», ο Πέτρος Κωνσταντίνου έκανε λόγο για «θεσμικό ρατσισμό» με τον αποκλεισμό πρόσληψης αλλοδαπών καθαριστριών και για «στοχοποίηση» της νεολαίας, όταν εξαιτίας της κυβέρνησης υπάρχει συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, σε εργασιακούς χώρους κ.ά.. Η επικεφαλής της παράταξης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα-Ανταρσία σε Κυβέρνηση-Κεφάλαιο», Ντίνα Ρέππα, στηλίτευσε το ότι στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, δεν υπήρχε θέμα για την πανδημία και για το τι πρέπει να πράξει ο δήμος.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook