Ένα εξαιρετικός μεζές για καλοφαγάδες
Αν ρωτήσεις ένα παλιό Κρητικό, πως να φτιάξεις ένα καλό αυγολαίμονο με το αρνάκι γάλακτος, τα ποδαράκια η τα γαρδουμπάκια, ακόμα κ το χοιρινό σου, θα σου πει αγκιναρόφυλλα με σκολιάμπρους!
Δεν χρειάζονται πολλά πολλά, δύο πατάτες, μερικά αγκιναρόφυλλα, λίγους σκολιάμπρους, δύο κρεμμύδια δύο πρασάκια, που να μπουν στο γιαχνισμένο και ψημένο κρέας. Φυσικά όταν έχουν φύγει τα υγρά να γίνει το αυγόκομμα.
Μα τι φαί ειναι αυτό; Η λαχτάρα κάθε παλιού, που μάλιστα τώρα είναι η εποχή του!
Κείμενο – φωτος: Γεώργιος Χοστουλάκης