Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Αναταράξεις στη Ν.Δ. για το Δήμο Ηρακλείου

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Αναταράξεις στην οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο, έχει προκαλέσει η εισήγηση της Επιτροπής Εκλογικής Ετοιμότητας της ΝΟΔΕ, που έκρινε αρνητικά το έργο της δημοτικής αρχής Ηρακλείου και του δημάρχου, Βασίλη Λαμπρινού, που είχε στηρίξει το Κόμμα στις προηγούμενες εκλογές


Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των στελεχών και μελών της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στη δημοτική αρχή, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους στηρίζουν το Βασίλη Λαμπρινό, αλλά και το έργο που έχει παραχθεί τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Και ενώ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Βαγγέλης Καρκανάκης, τους κάλεσε για την ανεύρεση νέου υποψηφίου δημάρχου, ήρθε η δήλωση του πρώην βουλευτή, Κώστα Μπαντουβά, που στηρίζει ανεπιφύλακτα, όπως αναφέρει το νυν δήμαρχο και τη δημοτική αρχή. Ο κ. Καρκανάκης του απάντησε αναφέροντας ότι υπάρχουν κανόνες οι οποίοι τηρούνται.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Επιτροπής Εκλογικής Ετοιμότητας αναφέρεται: «Ο ρόλος της επιτροπής είναι η οργανωτική προετοιμασία του Κόμματος στο Ηράκλειο για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, εθνικές, ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.
Οι εργασίες της Επιτροπής έλαβαν χώρα για περισσότερο από 1 μήνα σε 7 συνεδριάσεις. Κατά τις συνεδριάσεις της Επιτροπής πραγματοποιήθηκαν ακροάσεις μελών του Κόμματος που συμμετείχαν στον συνδυασμό «Δύναμη Πολιτών» υπό τον κ. Βασίλη Λαμπρινό εκλεγμένων και μη, καθώς και μελών του Κόμματος που συμμετείχαν στον συνδυασμό «Ηράκλειο- Ανοιχτοί Ορίζοντες», υπό τον κ. Γιάννη Κουράκη. Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν ακροάσεις κομματικών στελεχών – μελών 44 επιστημονικών, επιμελητηριακών, επαγγελματικών, συνδικαλιστικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και άλλων φορέων της πόλης.
Στη συντριπτική πλειονότητα των τομέων στους οποίους αξιολογήθηκε η δημοτική αρχή, η αξιολόγηση του έργου της κρίθηκε ΑΡΝΗΤΙΚΗ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Το «αποτύπωμα» της Δημοτικής Αρχής στην κοινή γνώμη είναι αρνητικό. Η τοπική κοινωνία αισθάνεται ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί βήματα προόδου τέσσερα χρόνια μετά και η κατάσταση του Δήμου απέχει παρασάγγας από τις προγραμματικές δεσμεύσεις της δημοτικής παράταξης που στηρίχθηκε και από τη ΝΔ.
Κατά την επιτροπή, προτείνεται να μη συνεχιστεί η στήριξη προς την παρούσα δημοτική αρχή του κ. Λαμπρινού. Αντιθέτως, η Επιτροπή πιστεύει ότι πρέπει να αναζητηθεί άλλο σχήμα και προς τούτο εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Βαγγέλη Καρκανάκη, το συντονιστή της επιτροπής κ. Παναγιώτη Σπαθαράκη και τον κ. Γρηγόρη Ροκαδάκη να διερευνήσουν την δυνατότητα εξεύρεσης προσώπου προς το σκοπό αυτό.
Κατόπιν, συντάχθηκε πόρισμα με γνωμοδοτικό χαρακτήρα το οποίο κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο κ. Νικήτα Κακλαμάνη και τα μέλη της Επιτροπής για την προετοιμασία των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. που συγκροτήθηκε με απόφαση του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η Επιτροπή συνεχίζει το έργο της για την προετοιμασία της Ν.Δ. για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και την αξιολόγηση των υπόλοιπων δήμων του Ν. Ηρακλείου».

Η απάντηση των στελεχών

Ακολούθησε η απάντηση των στελεχών και μελών της Ν.Δ. οι οποίοι μετέχουν σε θέσεις ευθύνης στη δημοτική αρχή, στην οποία τονίζουν:
«Μετά την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, σχετικά με το πόρισμα της Επιτροπής Εκλογικής Ετοιμότητας, θα θέλαμε να καταστήσουμε ξεκάθαρα ορισμένα πράγματα:
– Παρά το γεγονός ότι το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης παραπέμπουν σε γραφείο τύπου αντίπαλης παράταξης και όχι της παράταξης που μας στήριξε στις προηγούμενες εκλογές, και από τα σπλάχνα της οποίας προερχόμαστε, δίχως να την εγκαταλείψουμε ούτε στις πιο δύσκολες στιγμές της, εμείς στηρίζουμε δυναμικά την Νέα Δημοκρατία, όπως το κάνουμε εδώ και χρόνια και συντασσόμαστε με την εθνική προσπάθεια όλων των στελεχών του κόμματος να γίνει το συντομότερο δυνατόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας.
– Ταυτόχρονα, στηρίζουμε αταλάντευτα το Βασίλη Λαμπρινό, τον οποίο εμπιστευόμαστε απόλυτα για να μας οδηγήσει στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της παρούσας δημοτικής θητείας, αλλά και στη διεκδίκηση της επόμενης στις επερχόμενες εκλογές.
– Από εκεί και πέρα, πρέπει να γίνει κατανοητό προς κάθε κατεύθυνση ότι ουδείς μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να υπερασπιστούμε το σημαντικό έργο που με κόπο και σκληρή δουλειά έχουμε καταθέσει τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια και να το θέσουμε στην κρίση των δημοτών.
Το 2014 πετύχαμε μια τεράστια ανατροπή που λίγοι περίμεναν. Είναι προφανές ότι η επιτυχία του Βασίλη Λαμπρινού, όπως και η αδιαπραγμάτευτη ανεξαρτησία του, ενόχλησε και ενοχλεί πολλούς. Η κοινωνία του Ηρακλείου ωστόσο, ήταν αυτή που ζήτησε επιτακτικά την αλλαγή σελίδας στο Δήμο και την επικράτηση του καθαρού αυτοδιοικητικού λόγου. Άρα, η κοινωνία του Ηρακλείου είναι και η μόνη αρμόδια για να αξιολογήσει αν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες της ή όχι.
Σε κάθε περίπτωση, η βιαστική και “άκομψη” πολιτικά προσπάθεια ακύρωσης εκείνης της ανατροπής, κατά τη γνώμη μας δεν είναι προς όφελος ούτε της Νέας Δημοκρατίας, ούτε, πολύ περισσότερο, των δημοτών.
Για αυτό το λόγο, στηρίζουμε δυναμικά το Βασίλη Λαμπρινό, αγωνιζόμενοι παράλληλα και για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Εθνικές Εκλογές».
Την ανακοίνωση υπογράφουν κατ’ αλφαβητική σειρά οι: Αγγελάκης Νικόλαος, αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ, Αναστασάκης Ιωάννης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Βουρεξάκης Γεώργιος, πρόεδρος ΔΟΠΑΦΜΑΗ, Καπετανάκης Μηνάς, πρόεδρος ΔΕΠΤΑΗ, Καραντινός Γεώργιος, αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κεφαλογιάννης Ιωάννης, αντιπρόεδρος ΔΕΠΤΑΗ, Ξυλούρης Ιωάννης, πρόεδρος ΔΕΠΑΝΑΛ, Πασπάτης Γρηγόριος, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Παττακός Μαρίνος, εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας.
Ακολούθησε αμέσως η απάντηση από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, Βαγγέλη Καρκανάκη στην οποία σημειώνει: «Σχετικά με την ανακοίνωση μελών της ΝΔ, στελεχών της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου: Καμία βιασύνη, καμιά απόφαση, καμία ενέργεια ερήμην της κεντρικής διοίκησης του κόμματος μας. Ευπρόσδεκτα τα αυτοδιοικητικά μας στελέχη στις διαδικασίες αναζήτησης υποψηφίου Δημάρχου Ηράκλειου».

Κώστας Μπαντουβάς

Αντίδραση όπως υπήρξε και από τον πρώην βουλευτή, Κώστα Μπαντουβά, ο οποίος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε: «Ανεπιφύλακτα συντάσσομαι κι εγώ ο Κωνσταντίνος Κ. Μπαντουβάς τέως βουλευτής Ηρακλείου Ν.Δ., με το σκεπτικό των προσκείμενων στη Ν.Δ. δημοτικών συμβούλων και δηλώνω ότι στηρίζω τον Άξιο καθ’ όλα δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό.
Ας σταματήσουν επιτέλους τα κόμματα, τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια, εις βάρος των Ελλήνων δημοτών κι ας τους αφήσουν ήσυχους και νηφάλιους να διαλέξουν τον καλύτερο σχηματισμό για δημοτική αρχή του τόπου τους, γιατί ο δήμος είναι η προέκταση της αυλής του σπιτιού τους όπως έλεγα και λέω πάντα.
Πιστεύω ότι ήρθε καιρός να σταματήσουν τα κομματικά καπελώματα των δήμων αλλά – γιατί όχι – και των περιφερειών».
Στον Κώστα Μπαντουβά απάντησε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κ. Καρκανάκης, που ανέφερε: «Τιμούμε και σεβόμαστε τον αγαπημένο σε όλους μας Κωστή Μπαντουβά. Ενεργό πολίτη, πετυχημένο επιχειρηματία και πρώην βουλευτή μας.
Όπως όμως και τότε που υπηρέτησε ενεργά την παράταξη μας έτσι και σήμερα υπάρχουν κανόνες και εμείς τους τηρούμε. Υπάρχουν διαδικασίες και όργανα. Ήταν άλλωστε πάντοτε υπέρμαχος της πειθαρχίας.
Στη διάθεση σας αγαπητέ κ. Κώστα για συνάντηση και ανταλλαγή επιχειρημάτων. Ξέρετε ότι είσαστε στη καρδιά μας».

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *