Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Αντιμετώπιση προβλημάτων των χρεωμένων ευπαθή νοικοκυριών

Δημοσιεύτηκε

στις

Ημερίδες της Περιφέρειας Κρήτης και της Ένωσης Καταναλωτών Κρήτης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα χρεωμένα ευπαθή νοικοκυριά


Μια σημαντική κοινωνική παρέμβαση θα υλοποιήσουν η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών Κρήτης που πρόκειται να ωφελήσει τα χρεωμένα νοικοκυριά σε δημόσιο, τράπεζες και άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Συγκεκριμένα μέσω 26 ημερίδων σε ολόκληρη την Κρήτη ειδικευμένα στελέχη από το νομικό και οικονομικό τομέα θα ενημερώνουν δωρεάν τα χρεωμένα νοικοκυριά τους τρόπους «άμυνας» που έχουν στην διάθεση τους προκειμένου να διαχειριστούν καλύτερα τα χρέη τους, βάσει του οικογενειακού τους προϋπολογισμού.

Το σημαντικό πρόγραμμα που θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος ΤΕΒΑ και ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου από την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Κρήτης Νίκο Τζανάκη.

Στη συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης, ο Αντιπρόεδρος της ΄Ενωσης Καταναλωτών Κρήτης Κώστας Δρακάκης, ο οικονομικός διαχειριστής της Ένωσης Μανόλης Πουλιανάκης και το στέλεχος της Μαρία Μανωλακάκη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου σε δηλώσεις της για την υλοποίηση της δράσης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιεί το επιχειρησιακό πρόγραμμα επισιτισμού και βασικής υλικής συνδρομής στο οποίο εντάσσονται άνθρωποι που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Μέσα από το πρόγραμμα, εκτός από την διανομή τροφίμων σε 17.500 ωφελούμενους υλοποιούνται κοινωνικές δράσεις, οι οποίες προάγουν την κοινωνική συνοχή και συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Στο πλαίσιο αυτό σε συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών Κρήτης ξεκινά μια σειρά από ημερίδες σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης, συγκεκριμένα 26 ημερίδες με αντικείμενο την παροχή νομικών συμβουλών σε διαχείριση οικογενειακού προϋπολογισμού στους ωφελούμενους του επιχειρησιακού προγράμματος ΤΕΒΑ. Επίσης η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και η επίλυση ειδικών νομικών θεμάτων για σοβαρά οικονομικά ζητήματα, που απασχολούν τα νοικοκυριά, όπως η αδυναμία διαχείρισης τραπεζικού ή δημόσιου χρέους, οι απαιτήσεις τρίτων, οι διαδικασίες που μεθοδεύονται από τις εισπρακτικές εταιρείες, οι ρυθμίσεις δανείων, τρόποι ρύθμισης των οφειλών τους χωρίς επαχθείς προσαυξήσεις».

Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης υπογράμμισε επίσης στη συνέντευξη τύπου ότι, ημερίδες-συναντήσεις «θα γίνεται πλήρης καταγραφή των αναγκών των ανθρώπων αυτών, για να τους παρέχεται επί μέρους στήριξη μέσω νομικών συμβουλών, αλλά και εξατομικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής, ανά κατηγορία προβλήματα.

Η διοργάνωση των ημερίδων στοχεύει στην ενημέρωση των δικαιούχων συμπολιτών, ώστε να λειτουργήσουν ως μέσο ανακούφισης στις πληγείσες από την οικονομική κρίση ομάδες πληθυσμού.

Ως Περιφέρεια Κρήτης στοχεύουμε στην κοινωνική ένταξη, στον κοινωνική ενσωμάτωση, στην μείωση του αριθμού των ατόμων που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και επομένως στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο για την ανάπτυξη».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Τζανάκης ευχαριστώντας, την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου αλλά και τον διευθυντή Κοινωνικής Μέριμνας Σπύρο Επιτροπάκη για την ευκαιρία που δίνουν στην Ένωση Καταναλωτών να συμμετάσχει σε αυτή την δράση προς τους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. «Μέσω αυτού του προγράμματος η Ένωση Καταναλωτών στις ημερίδες θα παραθέτει το νομικό πλαίσιο που αφορά τα ιδιωτικά χρέη των ανθρώπων αυτών προς τις τράπεζες ή τα χρέη προς τους ασφαλιστικούς φορείς, δημόσια ταμεία, εφορίες, έτσι ώστε να ενημερώνουμε για το νομικό πλαίσιο που υπάρχει και τους στηρίζει για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που έχουν. Παράλληλα η Ένωση Καταναλωτών θα διερευνήσει μέσω των ημερίδων αυτών, ποιοι άνθρωποι μπορούν να υποστηριχθούν και μετά από αυτό το πρόγραμμα εντάσσοντας τους στις διάφορες ωφέλιμες νομικές διαδικασίες προστασίας που παρέχει το νομικό πλαίσιο το σημερινό».

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *