Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

Δήλωση Γαλάτιου Μοσχονά Προέδρου Δ.Σ. Δήμου Αμαρίου

Η ανακοίνωση του κ. Γαλάτιου Μοσχονά


Διαβάζω και ακούω από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες για μια Νέα Δημοτική Κίνηση στο Αμάρι, και αφού άφησα να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να κατακάτσει η σκόνη, με ηρεμία και νηφαλιότητα, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της παράταξης «Αμάρι Νέα Πορεία» αισθάνομαι την υποχρέωση να σχολιάσω.

Από μια νέα Δημοτική κίνηση που εμφανίζεται στο Αμάρι φιλοδοξώντας να διεκδικήσει το Δήμο στις επερχόμενες εκλογές θα περιμέναμε κάτι περισσότερο από τις γενικόλογες, παρωχημένες, παλαιο-πολιτικές και προσβλητικές δηλώσεις. Γιατί αν μπει κάποιος στον κόπο να διαβάσει τους λόγους της δημιουργίας αυτής της «Νέας Κίνησης», που κάθε άλλο παρά Νέα είναι σύμφωνα με τα άτομα που την απαρτίζουν, θα διαπιστώσει ότι τίποτα δεν κινείται, παρά μόνο αναπαράγεται με τη γνωστή πλέον τεχνική της «αντιγραφής επικόλλησης», η επικαλούμενη αγωνία των ενεργών πολιτών της νέας κίνησης περί δεινής πραγματικότητας, προβλημάτων του τόπου και έλλειψη αναπτυξιακού μέλλοντος και οράματος κ.λ.π.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, φυσικά δε θα απορήσουν με το «μίνι μανιφέστο» της νέας «Κίνησης», αφού οι εκπρόσωποι της δε θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να είναι ποιο συγκεκριμένοι, παρουσιάζοντας ουσιαστικούς λόγους ύπαρξης τους. Απλά διότι δε γνωρίζουν, ούτε τα του Δήμου, ούτε τα του Αμαρίου. Οι μεν δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι με ελάχιστες έως ανύπαρκτες παρουσίες στα Δημοτικά Συμβούλια θα πρέπει να είχαν μαντικές ικανότητες για να γνωρίζουν τι γίνεται στο Δήμο και στο Αμάρι, ο δε τρίτος αν και επισκέπτεται συχνότερα το κτίριο του Δημαρχείου, δηλώνει ότι υπήρξε εθελοντής Αντιδήμαρχος ένας όρος που αυτός επινόησε. Δεν έπαιρνε βέβαια αποζημίωση, ως Αντιδήμαρχος, διότι ήταν συνταξιούχος και ο νόμος αυτό προβλέπει.
Του είχε δοθεί όμως αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του και τηλέφωνο για τις επικοινωνίες του. Πράγματα που μάλλον δεν τα θυμάται, όπως ξεχνάει ότι τιμήθηκε δύο φορές σε θέση ευθύνης από το Δήμαρχο και την παράταξη μας (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος-Αναπληρωτής Δημάρχου). Δε θυμάται επίσης ότι ο Δήμος Αμαρίου ήδη έχει πάρει πρωτοβουλία και είναι στη διαδικασία για τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης εγκρίνοντας με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου σε συνεδρίαση που ήταν παρών, Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Ρεθύμνου και την εταιρία ανακύκλωσης. Μάλιστα τη μέρα που δήλωνε σε ραδιοφωνική εκπομπή για έλλειψη αναπτυξιακού προγράμματος για την ανακύκλωση πάρθηκε και η σχετική απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου. Για τους υπόλοιπους δε, ανήσυχους πολίτες του Αμαρίου δεν τους έχω δει σε καμία συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για να ενημερωθούν έστω και για τα στοιχειώδη.

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Αμαρίου, ο Δήμαρχος και εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είμαστε πάντοτε εκεί, ανοικτοί και πρόθυμοι να ενημερώσουμε όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται για το τι γίνεται και σχεδιάζεται στο Δήμο.
Οι κύριοι όμως της νέας «Κίνησης δε γνωρίζουν τι γίνεται στο Αμάρι γιατί απλά δεν ενδιαφέρονται. Αρέσκονται εδώ και καιρό να χρησιμοποιούν την έκφραση «συγκεντρωτικός και αυταρχικός τρόπος διοίκησης», αναφερόμενοι σε ένα Δήμο που λειτουργεί με πλήρης Δημοκρατικές Διαδικασίες.
Αναφέρονται σε μια ομάδα, που δηλώνει το παρόν κάθε μέρα, που εργάζεται ασταμάτητα, που συναποφασίζει, που ρωτά, που αφουγκράζεται και συνομιλεί καθημερινά με την τοπική κοινωνία.

Εγκατέλειψαν πρόωρα τις κατηγορίες για έλλειψη διαφάνειας στο Δήμο, αφού από το κρύσταλλο δεν μπορείς να κρύψεις κάτι, όσο και αν προσπαθείς να το λερώσεις. Η διαφάνεια στον Δήμο Αμαρίου είναι η κορωνίδα του τρόπου λειτουργίας του.

Στη δεύτερη εμφάνιση της «Κίνησης» στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, θα περίμενε κανείς να ανακοινώσουν τον επικεφαλής.
Εκείνον που θα ηγηθεί. Εύλογες οι απορίες, οι επιφυλάξεις…..

Εγώ πάντως δηλώνω χωρίς καμία επιφύλαξη ότι θα εκτεθώ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με την παράταξη «Αμάρι Νέα Πορεία», και με επικεφαλής το νυν Δήμαρχο «Παντελή Μουρτζανό».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Αμαρίου
Γαλάτιος Μοσχονάς.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά