Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Themata

Επιστολή στον Αυγενάκη από το Σωματείο 10ου Ομίλου Κρήτης Γ’ Εθνικής

Διαβάστε την ανακοίνωση

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 10ου ΟΜΙΛΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020-2021

ΠΡΟΣ:

Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη
Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά
Πρόεδρο ΕΠΟ κ. Βαγγέλη Γραμμένο
Πρόεδρο Επιτροπής Διοργανώσεων ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Δημητρίου
Εκτελεστική Επιτροπή ΕΠΟ
Ιατρική Επιτροπή ΕΠΟ

Περιφέρεια Κρήτης
Δημοτικές Αρχές

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόεδρο ΕΠΣ Ηρακλείου κ. Νίκο Τζώρτζογλου
Πρόεδρο ΕΠΣ Χανίων κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη
Πρόεδρο ΕΠΣ Ρεθύμνου κ. Τίτο Χνάρη
Πρόεδρο ΕΠΣ Λασιθίου κ. Θανάση Χηνόπουλο

Αξιότιμοι Κύριοι

Σύσσωμο το κρητικό ποδόσφαιρο δια των 16 σωματείων που το εκπροσωπούν στον 10ο Όμιλο Κρήτης του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής περιόδου 2020-2021, σας εκφράζουν την αγωνία και τον προβληματισμό τους για το μέλλον, έχοντας ήδη συμπληρώσει δύο μήνες αναστολής των αγωνιστικών τους δραστηριοτήτων, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία COVID-19.

Αυτά τα συναισθήματα κυριάρχησαν στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το σωματείο «Αθλητικός Όμιλος Δαμάστας» την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, με την συμμετοχή των προέδρων και εκπροσώπων και των 16 ομάδων του 10ου Ομίλου Κρήτης του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής.

Η τηλεδιάσκεψη ήταν διάρκειας τριών ωρών περίπου και όλα τα σωματεία τοποθετήθηκαν σχετικά με την παρούσα δυσχερή κατάσταση και ακολούθησε σχεδόν πλήρη ταύτιση απόψεων σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα, επιδιώκοντας την βιωσιμότητά τους και εν προκειμένω τη βιωσιμότητα και του κρητικού ποδοσφαίρου.

Οι 16 ομάδες του 10ου Ομίλου Κρήτης συναποφάσισαν και μέσω της παρούσας επιστολής, σας υποβάλλουν τις κάτωθι προτάσεις:

1) Επιθυμούμε την επιστροφή στις αγωνιστικές δραστηριότητες των ομάδων (προπονήσεις και αγώνες πρωταθλήματος) μόνο εφόσον δοθούν οιΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ, ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΦΕΙΣ ΟΡΟΥΣ σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για την ομαλή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, τον ακριβή αριθμό των ομάδων για άνοδο και υποβιβασμό όπως και τα συγκεκριμέναπρωτόκολλα που πρέπει να τηρηθούν, βάσει των αποφάσεων και οδηγιών από τον ΕΟΔΥ. Όλες οι ομάδες είναι έτοιμες να συμμετάσχουν στην επανέναρξη μόνο αν υπάρξει ρητή διαβεβαίωση από όλους τους φορείς ότι το πρωτάθλημα δεν θα ξαναδιακοπεί. Χωρίς αυτή τη διαβεβαίωση, οι ομάδες δεν είναι διατεθειμένες να ξεκινήσουν ένα πρωτάθλημα μέσα στην αβεβαιότητα και στον κίνδυνο να ξαναδιακοπεί, όπως έγινε και το Νοέμβριο. 

2) Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος ζητάμε την οικονομική επιχορήγηση ύψους 30.000 ευρώ για κάθε σωματείο, επιχορήγηση που δύναται να προέρχεται είτε από τον δήμο στον οποίο υπάγεται κάθε σωματείο, είτε από την Περιφέρεια Κρήτης.

3) Προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στο κόστος που προϋποθέτει το πρωτόκολλο υγείας, ζητάμε τα απαραίτητα test covid να χορηγούνται από τους κρατικούς φορείς, από την τοπική αυτοδιοίκηση ή μεγάλο ιατρικό όμιλο. Επίσης, αναφορικά με τον εμβολιασμό, να δοθεί προτεραιότητα στους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο βαθμό η υγεία τους κατά την παρουσία τους στις αγωνιστικές δραστηριότητες.

4) Ζητάμε από την ΕΠΟ τη μείωση του κόστους των εξοδολογίων διαιτησίας και παρατηρητών αγώνων όπως επίσης και τη μείωση των προστίμων από κάρτες ποδοσφαιριστών, πειθαρχικές ποινές σωματείων κ.α.

5) Να ακολουθηθούν τα απαραίτητα πρωτόκολλα για την ασφαλή παρουσία θεατών στους αγώνες του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής.

6) ΑΜΕΣΑ να επαναλειτουργήσουν όλα τα τμήματα υποδομών και οι Ακαδημίες των ομάδων σε επίπεδο ομαδικών προπονήσεων μετά το άνοιγμα των σχολείων και εφόσον επαναρχίσει η Γ’ Εθνική. Απευθύνουμε κραυγή αγωνίας σχετικά με τα νέα παιδιά, τα οποία πρέπει να επιστρέψουν στις αθλητικές τους δραστηριότητες και με κίνδυνο περαιτέρω αναστολής της παρουσίας τους στα γήπεδα να τα στρέψει εκτός αθλητισμού.

7) Να υπάρξει οικονομική ενίσχυση προς τα σωματεία προκειμένου να ακολουθήσουν ειδική μέριμνα για τις ανάγκες των ποδοσφαιριστών, των προπονητών και του στελεχιακού προσωπικού των σωματείων εφόσον δεν επιτραπεί η επιστροφή στις αγωνιστικές δραστηριότητες. 

8) Διασφάλιση της συγκρότησης ομίλου Γ’ Εθνικής ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με ομάδες από τις τέσσερις ΕΠΣ της Κρήτης ως βασικότατο πυλώνα βιωσιμότητας για το μέλλον. Ζητάμε ο κρητικός όμιλος να παραμείνει εσαεί.

9) Προτείνουμε την θεσμική παρουσία των ομάδων της Γ’ Εθνικής στην ΕΠΟ, προκειμένου να συμμετέχουν στην λήψη αποφάσεων. Είναι απαράδεκτο για τον όμιλο που εκπροσωπεί το κρητικό ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση για τις 136 ομάδες της Γ’ Εθνικής, να μη λαμβάνεται υπόψιν της ΕΠΟ ο λόγος, οι παρατηρήσεις, οι υποδείξεις και οι προτάσεις τους σε θέματα που ουσιαστικά απασχολούν την κατηγορία τους και μόνο. Είναι απαράδεκτο να λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην τους.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΩΘΙ ΟΜΑΔΩΝ:


ΔΑΜΑΣΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΟ
ΗΡΟΔΟΤΟΣ Π.Α.Σ.Α.
ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ Π.Ο.
Ο ΓΙΟΥΧΤΑΣ ΑΡΧΑΝΩΝ ΑΟ
ΠΟΡΟΥ ΑΟ
ΑΛΜΥΡΟΣ ΓΠΣ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΑΟ
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ ΑΟ
ΣΥΝΚΑ ΑΕΕΚ
ΑΡΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΑΠΣ
ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΟ
ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΑΕ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΑΟ
ΑΡΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ ΑΟ
ΝΕΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΟ
ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΣ ΑΟ

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

Sports

Ένα γκολ του Χερόνιμο Μπαράλες στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου έγραψε την Ιστορία του αγώνα της Ριζούπολης ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Αστέρα...

Sports

Χατ-τρικ ο Ισπανός επιθετικός στην επιβλητική νίκη, 4-1, του Παναθηναϊκού επί του Ιωνικού Σε σαββατιάτικο… περίπατο μετέτρεψε ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι με τον Ιωνικό...

Sports

Υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι φίλαθλοι των ομάδων της Super League 2, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της Λίγκας ανακοίνωσε νέα αναβολή της πρεμιέρας,...

Sports

Η «γαλανόλευκη» ομάδα παρέμεινε στο -3 από τη Σουηδία και πλέον θα πάει την Τρίτη στη Στοκχόλμη για «τελικό» κόντρα στους Σκανδιναβούς Το εύστοχο...