Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Μια μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για το Ηράκλειο

Δημοσιεύτηκε

στις

Χάθηκε η ευκαιρία για τη δημιουργία μεγάλης δημοτικής πλειοψηφίας για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων για τον Δήμο Ηρακλείου


Μετά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου και το γνωστό αποτέλεσμα, είχαμε μια σημαντική ευκαιρία για συλλογική δράση και κοινή λειτουργία προς όφελος της πόλης και των πολιτών.

Δεδομένων των αλλαγών που επέφερε ο νόμος 4623/2019, είναι προφανές ότι ο Δήμαρχος κάνει χρήση των πλεονεκτημάτων που του δίνει ο νόμος 4623 Τεύχος A’ 134/09.08.2019 του Υπουργείου Εσωτερικών επιτυγχάνοντας μια κατ’ επίφαση συνεργασία και συναίνεση επιλεκτικά και μόνο με συγκεκριμένες παρατάξεις.

Οι όποιες προσπάθειες για σύγκλιση και συνύπαρξη έμειναν σε επίπεδο εικονικής πραγματικότητας και όχι ουσιαστικής επιλογής .

Με αυτόν τον τρόπο χάθηκε η ευκαιρία για μια πραγματική συμμετοχή σε ένα ανοιχτό διαρκή δημόσιο διάλογο στον οποίο θα ακούγονται όλες οι φωνές.

Την παρούσα χρονική στιγμή επετεύχθη μια χαλαρή «προγραμματική συμφωνία” μειοψηφίας  από την παράταξη του Δημάρχου που όμως δεν στηρίζεται στην αναλογική συμμετοχή και εκπροσώπηση όπως θα έπρεπε και αφήνει ερωτηματικά ως προς την διαδικασία.

Οι επιλογές συγκρότησης μειοψηφικής  δημοτικής αρχής δεν βαραίνει απλά την «Δύναμη Πολιτών» και δεν συνιστά απλά μια χαμένη ευκαιρία για τη συγκρότηση μιας πλατιάς πλειοψηφίας, όπως απαίτησαν οι πολίτες με βάση την ψήφο τους στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, αλλά και την απαρχή μιας αναποτελεσματικής, μειοψηφικής, μυωπικής αντίληψης για τα δημόσια ζητήματα του Δήμου μας. 

Για να έχεις κοινή πορεία, κοινή στάση και συνευθύνη, χρειάζεται θάρρος. Πρέπει να έχεις επεξεργασμένη και εμπεδωμένη την αντίληψη ότι πάνω από το όποιο στενό παραταξιακό και προσωπικό όφελος είναι το όφελος της πόλης και των πολιτών. 

Σήμερα, ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή αναλαμβάνουν απόλυτα την ευθύνη για την μη συγκρότηση μεγάλης δημοκρατικής δημοτικής πλειοψηφίας και εγκαινιάζουν, εν πλήρη συνείδηση, μια πορεία μειοψηφίας έναντι των μεγάλων ζητημάτων της πόλης και των πολιτών.

Η ευθύνη είναι όλη δική τους!

Υ.Γ

Δυστυχώς επαληθευόμαστε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο σε όσα από τις 7 Ιανουαρίου 2019 επικαλεστήκαμε μετά την αποχώρηση του επικεφαλής μας Πέτρου Ινιωτάκη από τη Δύναμη Πολιτών για την έλλειψη δημοκρατικής κουλτούρας που έχει επιβληθεί και συνιστά μια πραγματικότητα η οποία γίνεται πλέον ορατή, παρόλες τις προσπάθειες για κατ´επίφαση δημοκρατικό διάλογο από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

ΘΕΜΑ

Κύπριοι λαθροθήρες στη Μεσαρά

Δημοσιεύτηκε

στις

Μήνυση για θήρα χωρίς άδεια και απείθεια στο Σίβα, Δήμου Φαιστού


Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες περιπολούσαν στην περιοχή Σίβα, Δήμου Φαιστού.

Κατά τη διάρκεια της περιπολίας εντόπισαν 5 άτομα που κυνηγούσαν και προέβησαν στον έλεγχο τους, όπου διαπιστώθηκε ότι οι 2 εξ’ αυτών –πολίτες Κύπρου- δεν έφεραν άδεια.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν τα 5 όπλα και 3 σκοτωμένα θηράματα Οι θηροφύλακες ζήτησαν τα όπλα με τα οποία κυνηγούσαν οι μη κατέχοντες άδεια, αλλά ο ένας εκ των ημεδαπών αρνήθηκε. 

Οι θηροφύλακες τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, αλλά αρνήθηκαν, εκτός του ενός ημεδαπού.

Οι θηροφύλακες κατέθεσαν μήνυση στο Α.Τ. Φαιστού, όπου γνωστοποίησαν τα ονόματα και τους αριθμούς των οχημάτων αυτών που διέφυγαν

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνεδριάζει την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, στις 19:00

Η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, στις 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Γόρτυνας στους Αγίους Δέκα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Συνάντηση Λευτέρη και Μιχάλη Κοκολάκη με τον διοικητή του Α.Τ. Φαιστού

Δημοσιεύτηκε

στις

«Προτεραιότητά μας, ως νέα δημοτική αρχή, είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και, σε αυτή την κατεύθυνση, προσβλέπουμε στην συνεργασία σας»


Η ασφάλεια των πολιτών, η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας, η ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών υπηρεσιών και ίδρυσης αστυνομικού τμήματος στον δήμο Γόρτυνας και η συνεργασία δήμου και αστυνομίας, με στόχο την πρόληψη, ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης στην συνάντηση του Λευτέρη Κοκολάκη, που εκτελεί προσωρινά χρέη δημάρχου και του εκλεγμένου από τους πολίτες δημάρχου, επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλη Κοκολάκη, με τον διοικητή του Α.Τ. Φαιστού, Μανώλη Καρανδινό.

Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Τσικνάκης και Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη.

«Προτεραιότητά μας, ως νέα δημοτική αρχή, είναι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και, σε αυτή την κατεύθυνση, προσβλέπουμε στην συνεργασία σας» ανέφερε ο Λευτέρης Κοκολάκης.

«Είμαστε ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος στον νομό Ηρακλείου και δεν έχουμε αστυνομικό τμήμα. Η ελλιπής αστυνόμευση, αλλά και η κακή νοοτροπία μιας πολύ μικρής μερίδας πολιτών δημιουργούν προβλήματα, που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μαζί. Είχαμε εξαγγείλει, άλλωστε, ως παράταξη ότι θα οριστεί εντεταλμένος σύμβουλος που θα βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τις αστυνομικές υπηρεσίες, ώστε να σας βοηθήσουμε στο δύσκολο έργο σας, κάτι που θα γίνει πράξη από την νέα δημοτική αρχή» τόνισε ο Μιχάλης Κοκολάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρανδινός στάθηκε στο πρόβλημα της υποστελέχωσηςτων αστυνομικών υπηρεσιών, εξέφρασε όμως την βεβαιότητα ότι με καλύτερη οργάνωση και επιχειρησιακό σχέδιο, τα φαινόμενα παραβατικότητας θα μειωθούν. «Η αστυνομία είναι ένας φορέας χωρίς σύνορα και ταμπέλες και θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται, καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες του δήμου Γόρτυνας. Με μια γενναία ενίσχυση των υπηρεσιών, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνάντηση συζητήθηκε και το ενδεχόμενο συνδιοργάνωσης δράσεων και εκδηλώσεων στα σχολεία, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών και την πρόληψη φαινομένων παραβατικότητας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοφιλη