Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Νέο βιοκλιματικό νηπιαγωγείο στο Ηράκλειο

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο «ΕΣΠΑ 2014-2020» εντάχθηκε, η ανέγερση-κατασκευή ενός σύγχρονου, ολοήμερου νηπιαγωγείου, προϋπολογισμού 1.380.000 ευρώ, στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης στο Ηράκλειο


Το νηπιαγωγείο θα βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κάντια και Φιλικής Εταιρίας, θα είναι δυναμικότητας 75 νηπίων, βιοκλιματικό και όταν ολοκληρωθεί θα μεταστεγάσει τα ήδη υφιστάμενα (65ο και 6ο) νηπιαγωγεία της περιοχής, τα οποία λειτουργούν αυτή την στιγμή σε μισθωμένα ακατάλληλα κτίρια.

Το κτιριολογικό του προβλέπει τρεις αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ανάπαυσης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γραφεία για τους εκπαιδευτικούς, κουζίνα – τραπεζαρία, χώρους υγιεινής για νήπια, ενήλικες και ΑΜΕΑ, καθώς και αποθηκευτικούς χώρους.

Σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης αναφέρει για το έργο:

Με αισθήματα απέραντης χαράς, ικανοποίησης, δικαίωσης και υπερηφάνειας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης , κάνει γνωστό, ότι εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-2020, η ανέγερση-κατασκευή ενός σύγχρονου, ολοήμερου νηπιαγωγείου προϋπολογισμού 1.380.000 ευρώ, αφού υπέγραψε την ένταξή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού.

Είναι γεγονός ότι το έργο αυτό πέρασε από πολλά εμπόδια. Όμως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης δεν λύγισε αλλά πεισματικά και συστηματικά διεκδίκησε και αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια, για να φτάσει σήμερα στο σημείο να χαίρεται, να υπερηφανεύεται, και να αισθάνεται δικαιωμένος, που οι συνεχείς αγώνες του, καρποφόρησαν και ένας ακόμη μεγάλος στόχος του Συλλόγου, προχωρά προς τελική υλοποίηση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, εκφράζοντας και τους κατοίκους της περιοχής, απευθύνει τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες του, στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος τήρησε την υπόσχεσή του για το έργο αυτό, απέναντι στους κατοίκους της περιοχής, όταν πραγματοποιήσαμε τα εγκαίνια του βρεφονηπιακού σταθμού μας.

Ιδιαίτερα στον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό ένα τεράστιο ευχαριστώ, για την προώθηση και σταθερή θέση του στην υπόσχεση που έδωσε στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου πριν δύο χρόνια, για την κατασκευή του νέου αυτού κτιρίου.

Τον πρόεδρο Γρηγ. Πασπάτη και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, που ομόφωνα έλαβε τις σχετικές αποφάσεις για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Ξεχωριστά απευθύνει ένα τεράστιο ευχαριστώ στον αντιδήμαρχο Τ.Υ. κ. Γιάννη Αναστασάκη, ο οποίος ομολογουμένως σήκωσε το βάρος της δύσκολης απεμπλοκής του οικοπέδου από τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές πολεοδομικές, ιδιοκτησιακές και νομικές διαδικασίες, που ήταν και η αιτία της πολύχρονης καθυστέρησης κι έτσι κατάφερε να το φτάσει στο σημερινό επιθυμητό αποτέλεσμα και όλοι μαζί να χαιρόμαστε σήμερα.

Επίσης εγκάρδια και πολλαπλώς ευχαριστεί τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Δ.ΕΠ.Τ.Α.Η. κ. Μηνά Δημ. Καπετανάκη και την τεχνική Υπηρεσία της Δημοτικής Επιχείρησης, που καταλυτικά συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της σύνταξης των σχετικών μελετών.

Τέλος ιδιαίτερα ευχαριστεί τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους, τεχνικούς, νομικούς, και διοικητικούς του Δήμου μας, για την αποτελεσματικότητα και την ολοκληρωμένη δουλειά τους και να τους συγχαρεί για την άρτια επιστημονική κατάρτισή τους.

ΘΕΜΑ

Σοκάρει η αυτοκτονία 48χρονου στα Μάλια

Δημοσιεύτηκε

στις

Νέα τραγωδία συγκλονίζει την Κρήτη, λίγες ώρες μετά την αυτοκτονία του 17χρονου μαθητή στη Σητεία


Πρόκειται για έναν 48χρονο άνδρα ο οποίος σήμερα το απόγευμα βρέθηκε νεκρός μέσα σε σπίτι στην περιοχή των Μαλίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αυτόχειρας, αυτοτραυματίστηκε στο στήθος με μαχαίρι ενώ νωρίτερα είχε κόψει και τις φλέβες του.

Τη σορό του 48χρονου εντόπισαν φιλικά του πρόσωπα οι οποίοι ενημέρωσαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 48χρονος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και ίσως ήταν αυτός ο λόγος που τον οδήγησε στην αυτοκτονία.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Το πρόγραμμα της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Γόρτυνας

Δημοσιεύτηκε

στις

Αναλυτικά το πρόγραμμα σε όλο το Δήμο


Ο Δήμος Γόρτυνας ανακοινώνει το πρόγραμμα των καθιερωμένων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στοχεύοντας να γίνουν με κάθε επισημότητα σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, προκειμένου να τονιστεί η μεγάλη σημασία της εθνικής επετείου στην ιστορική πορεία του Έθνους μας.
 
Μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου θα διεξαχθούν σε Αγία Βαρβάρα, Γέργερη, Ασήμι, Αγίους Δέκα και Βαγιωνιά. Το επίσημο πρόγραμμα έχει ως εξής:
 
Αγία Βαρβάρα: Θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στις 10:15 στον Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας  μετά το τέλος της οποίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό  κ. Τσατσάκη Ελευθερία . Στις 10.45 θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση εθνικού ύμνου. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση.
 
Γέργερη: Η δοξολογία θα γίνει στις 09:30, στον Ι. Ν. Υπαπαντής του Χριστού στη Γέργερη, μετά το τέλος της οποίας θα εκφωνηθεί από την εκπαιδευτικό κ. Ευφραιμίδου Σβετλάνα, ο πανηγυρικός της ημέρας . Στις 10.00 θα ακολουθήσει η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων (Μνημείο Καπετάν Μαστραχά), ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση εθνικού ύμνου. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.
 
Αγ. Δέκα: Στις 09.15 θα πραγματοποιηθεί η δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Δέκα. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός κ. Γιαμαλάκης Γρηγόρης.   Στις 10.00 θα ακολουθήσει η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων , ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση εθνικού ύμνου. Αμέσως μετά  θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.
 
Βαγιωνιά: Στις 11:00 θα ξεκινήσει η δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει εκπρόσωπος της μαθητικής κοινότητας Γυμνασίου. Στις 11:30 θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων , κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση εθνικού ύμνου και  αμέσως μετά θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.
 
Ασήμι: Στις 09:30 θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός Τάσιου Ιωάννης. Στις 10.15 θα ακολουθήσει η επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση εθνικού ύμνου. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Νεκρός νεαρός μαθητής στη Σητεία από καραμπίνα

Δημοσιεύτηκε

στις

Νεκρός έπεσε μαθητής στη Σκοπή Σητείας από κυνηγετική καραμπίνα


Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός μαθητής έστρεψε το όπλο εναντίον του.

Στο σημείο έσπευσαν άντρες της αστυνομίας προκειμένου να ερευνήσουν την υπόθεση, καθώς και ιατροδικαστής, για να διαπιστώσει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό αυτό περιστατικό.

Οι πρώτες ενδείξης ανέφεραν ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε την ώρα που το καθάριζε ωστόσο, όμως λόγω του σημείωμα που βρέθηκε δίπλα του μιλούν με βεβαιότητα για αυτοκτονία.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη