Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Ο Αντιδήμαρχος Χερσονήσου απαντά στα πρόσφατα δημοσιεύματα

Δημοσιεύτηκε

στις

Απάντηση Αντιδημάρχου Χερσονήσου Τεχνικών Έργων – Χωροταξικού Σχεδιασμού και Άρδευσης, Γιώργου Μεραμβελιωτάκη, σε πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με απευθείας αναθέσεις και προμήθειες στο Δήμο Χερσονήσου


Θα ήθελα εξαρχής να διευκρινίσω ότι υποστηρίζω σθεναρά το δικαίωμα καθενός να εκφράζει την άποψή του. Παράλληλα όμως υποστηρίζω σθεναρά και το δικαίωμα των δημοτών μας, αλλά και των επισκεπτών μιας κατεξοχήν τουριστικής περιοχής, να ζουν σε μια πόλη με βιώσιμους όρους. Ως δημοτική αρχή προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε πρωτίστως τα προβλήματα της καθημερινότητας που αφορούν στη λειτουργία της πόλης και στη συνέχεια, στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης. Σε κάθε περίπτωση, η στοχοποίησή μου – με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών – δεν γίνεται για αμφιλεγόμενα έργα, τα οποία αναμφίβολα εκτελέστηκαν αλλά για αμφιλεγόμενες διαδικασίες. Όσο για τους χαρακτηρισμούς και τα αδιάκοπα πυρά από συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους, χαίρομαι που τους δίνεται η δυνατότητα για ψυχική εκτόνωση.

Το κοινό καλό υπαγορεύει την κατανόηση, να μην εξαντλείται η πολιτική σε ανεφάρμοστες υποσχέσεις, να αναζητηθεί το νόημα των επιλογών και να μη βγάζω την ουρά μου απέξω και συστηματικά να πυροβολώ την προσωπογραφία του «κακού που φταίει». Βέβαια, η ενεργή συμμετοχή, η πραγματική ενασχόληση με τα προβλήματα του τόπου προϋποθέτει κάποιος να δεχτεί να ενεργήσει υπεύθυνα, να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να δώσει λύσεις. Σαφώς είναι πιο εύκολο να ανακαλύπτεις εχθρούς απέναντί σου, να τους στοχοποιείς και σταθερά να επιδιώκεις να μην αλλάζουν τα πράγματα. Δεν είναι καινούριο φαινόμενο, παραδόξως είναι ο πυρήνας του πολιτικού λόγου στη χώρα μας: πάντα «ζητείται φταίχτης».

Δυστυχώς, το κοινό συμφέρον είναι η βάση που λείπει σήμερα από την πολιτική ζωή, είναι η αλλαγή που δεν επιδιώκουν όσοι κατέχουν εξουσία στον τόπο μας, γιατί και στην αντιπολίτευση έχεις ευθύνη. Αν δε βρούμε κάποιον τρόπο να συνεννοηθούμε, ο διχασμός διασπά την κοινωνία και τα παιχνίδια εξουσίας γίνονται καταστροφικά για το σύνολο και τον τόπο. Δεν με ενδιαφέρει να ρίξω λάδι στη φωτιά και να καλλιεργήσω περαιτέρω κλίμα αντιπαλότητας, που είναι εξ ορισμού καταστροφικό. Άλλωστε όλοι έχουμε την ιστορία μας στα κοινά, είμαστε γνωστοί στον κόσμο και κρινόμαστε για τις επιλογές μας, τις πράξεις και τις παραλείψεις μας. Η αυτογνωσία είναι επώδυνη και απαιτεί κατάδυση στο βυθό της μνήμης. Προσωπικά θα με πείραζε να μου χρεώσουν αδράνεια και αδιαφορία για τα ζητήματα του τόπου. Προτεραιότητα της σημερινής δημοτικής αρχής λοιπόν είναι να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών και βεβαίως, των επισκεπτών μας, που σε μια τέτοιας κλίμακας τουριστική περιοχή αποτελούν και τους βασικούς διαφημιστές μας.

Επί της ουσίας, πράγματι έγινε η προμήθεια των απαραίτητων υλικών ηλεκτροφωτισμού (και όχι λαμπτήρων) και ηλεκτροφωτίστηκαν: 1700 μέτρα από τη διακλάδωση Γουβών προς Πάνω Γούβες, 1000 μέτρα από τις Κάτω Γούβες μέχρι το ξενοδοχείο Αφροδίτη, 350 μέτρα η οδός Δημοκρατίας στα Μάλια, 260 μέτρα δυτικά της Σταλίδας και 360 μέτρα στην Ανάληψη (ποτάμι). Συνολικά 3.670 μέτρα φωτισμού δρόμων στις παραπάνω Δημοτικές Ενότητες. Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε και τον ηλεκτροφωτισμό των γηπέδων Λιμένα Χερσονήσου και Ελιάς, που καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, καθώς ήταν επιτακτική η χρήση τους και τις νυκτερινές ώρες μετά την ακύρωση καταλληλότητας των γηπέδων της Ανώπολης και των Γουβών. (επισυνάπτονται φωτογραφίες των εκτελεσθέντων έργων).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σχετικά με τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσουμε για την προμήθεια υλικών και εκτέλεση έργων υπήρξε διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος των απευθείας αναθέσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και το Ελεγκτικό Συνέδριο, για αρκετό χρονικό διάστημα, κατά το μεταβατικό στάδιο μετά την ψήφιση του Νόμου 4412/2016. Τελικά, το Ελεγκτικό Συνέδριο με νομολογία του προς το τέλος του 2017 έκρινε ότι παρά τις διατάξεις του νέου Νόμου, παραμένει σε ισχύ η διάταξη της παρ. 14 του άρθρου 6 του προηγούμενου Νόμου 4071/2012 ως ειδική διάταξη που επιτρέπει στους δήμους την αυτοτελή εκτέλεση έργων, προμηθειών και υπηρεσιών όταν αφορούν σε διαφορετικές δημοτικές ενότητες, υπό την προϋπόθεση ότι αντίστοιχες δαπάνες έχουν εγγραφεί σε ξεχωριστές ανά δημοτική ενότητα πιστώσεις στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό τους.

Εν τω μεταξύ, βέβαια, τα έργα και οι προμήθειες που ήταν εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό θα έπρεπε να προχωρήσουν λόγω της αναγκαιότητας ηλεκτροφωτισμού διαφόρων περιοχών και οικισμών του Δήμου μας. Δεδομένης της παραπάνω αναγκαιότητας, η δημοτική αρχή με αίσθημα ευθύνης και για χάρη του δημοσίου συμφέροντος προέβη στην προμήθεια του απαραίτητου ηλεκτρολογικού υλικού και σε εκτέλεση των αντίστοιχων έργων από εξειδικευμένο προσωπικό του Δήμου μας, αφού πριν είχε ελεγχθεί και διασφαλιστεί η ποιότητα των υλικών καθώς και ότι ήταν συμφέρουσες οι τιμές αγοράς τους.

Θέλω εδώ να υπενθυμίσω, αυτό που τόνισα και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17.9.2018 και είναι καταγεγραμμένο και στα πρακτικά της, ότι δηλαδή είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί να ελέγξει – ο ίδιος ή με διορισμό πραγματογνώμονα – την ύπαρξη των εκτελεσθέντων έργων, της προμήθειας των υλικών και εάν αυτά έγιναν επ’ ωφελεία του Δήμου και σε αντίθετη περίπτωση δέχομαι να μου καταλογιστεί προσωπικά η όποια ζημία θεωρούν ότι προέκυψε από τη διαδικασία. Παρά την παραπάνω δήλωσή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο και ενώ μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι οι συνάδελφοί μου δημοτικοί σύμβουλοι έπαψαν να έχουν επιφυλάξεις για την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε, εντούτοις την αμέσως επόμενη ημέρα συνέχισαν να διοχετεύουν στον ημερήσιο τύπο περαιτέρω καταγγελίες και ύβρεις, δεδομένα που καταδεικνύουν ότι μοναδικός σκοπός τους είναι να πλήξουν το πρόσωπό μου και τη δημοτική αρχή Χερσονήσου.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί ότι απαιτείται τεράστια καθημερινή προσπάθεια για να προχωρήσουμε σε εκτέλεση έργων και προμηθειών λόγω της τεράστιας γραφειοκρατικής διαδικασίας που λειτουργεί σε βάρος της παροχής υπηρεσιών προς τους δημότες και κατοίκους του Δήμου μας. Κυρίαρχο ζήτημα δεν είναι τα προβλήματα αλλά η αδυναμία να τα αντιμετωπίσουμε και είμαι σίγουρος ότι οι συνδημότες μας ξέρουν ποιοι είμαστε, βλέπουν και τα έργα και τις παραλείψεις μας. Πάντως, η δημοτική αρχή αναλαμβάνοντας την κοινωνική ευθύνη που της αναλογεί δρα με όραμα και αγάπη για τον τόπο και με σεβασμό στην προστασία των δικαιωμάτων των δημοτών για την ανάπτυξη ενός Δήμου που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες των δημοτών και του πλήθους των επισκεπτών που μας τιμούν με την παρουσία τους.

Σχολιασε

ΑΦΗΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΘΕΜΑ

Πώς ένα γλέντι κατέληξε σε οικογενειακή τραγωδία

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένας χείμαρρος σήκωσε το αυτοκίνητο και τους παρέσυρε στο ποτάμι – Χάθηκε το ζευγάρι, η μητέρα και η αδερφή της κοπέλας – Σε σοκ η τρίτη αδερφή που κατέληξε να χάσει τα αγαπημένα της πρόσωπα – Τραγική ειρωνεία ότι κι ο πατέρας έχασε τη ζωή του σε γλέντι


Σε οικογενειακή τραγωδία εξελίχτηκε η αναζήτηση των τεσσάρων αγνοούμενων στο Ηράκλειο της Κρήτης καθώς βρέθηκαν όλοι νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο τους τρία μέτρα μέσα στο ποτάμι.

Η τραγωδία είναι ασύλληπτη καθώς το νεαρό ζευγάρι ξεκίνησαν από τον Άγιο Νικόλαο προκειμένου να πάρουν την μητέρα και την αδερφή της κοπέλας και να παραστούν στον γάμο ενός συγγενή τους.

Νωρίς τα ξημερώματα αποφάσισαν να φύγουν από το κοσμικό κέντρο μιας και το μικρό βρέφος του ζευγαριού ταλαιπωρούταν από ίωση και η μάνα του ήθελε να πάει γρήγορα στην πεθερά της που το κρατούσε.

Η ώρα που επέλεξαν όμως να φύγουν ήταν μοιραία καθώς εκείνη την στιγμή έβρεχε καταρρακτωδώς.

Ο οδηγός του οχήματος φτάνοντας κοντά στον Γεροπόταμο είδε πως υπάρχει παντού πολύ νερό και το ποτάμι είχε πλημμυρίσει. Τότε συνειδητοποίησαν ότι κάτι δεν πάει καλά και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Μέσα σε μια στιγμή χάθηκαν όλα, ένας χείμαρρος σήκωσε το αυτοκίνητο και τους παρέσυρε όλους μέσα στο ποτάμι, με αποτέλεσμα να χάσουν όλοι τη ζωή τους.

Μετά από τεράστια κινητοποίηση των Αρχών βρέθηκε το αυτοκίνητο τρία μέτρα μέσα στο ποτάμι.Ο πατέρας είχε χάσει τη ζωή του σε γλέντι στο σπίτι τους

Η ατυχία είχε χτυπήσει την πόρτα της οικογένειας εδώ και τρία χρόνια καθώς ο πατέρας των κοριτσιών είχε πεθάνει από ανακοπή καρδιάς κατά την διάρκεια μάλιστα γλεντιού στο σπίτι τους.

Ο πατέρας των κοριτσιών ήταν εργαζόμενος σε φούρνο και δούλευε σκληρά για να μην λείψει τίποτα από τις γυναίκες της ζωής του. Όμως, την ημέρα που συνταξιοδοτήθηκε έκανε μια γιορτή και πάνω στο γλέντι, έπαθε ανακοπή.

Από τότε η γυναίκα και οι τρεις κόρες του έμειναν μόνες και λυπημένες από τον άδικο χαμό του ανθρώπου τους.

 

Το ζευγάρι ετοιμαζόταν για θρησκευτικό γάμο και βάπτιση του παιδιού τους

Η ζωή όμως φέρνει και κάποιες χαρές, έτσι οι δύο μεγαλύτερες κόρες του φούρναρη κατάφεραν και παντρεύτηκαν δημιουργώντας τις δικές τους οικογένειες και μόνο η 21χρονη έμεινε με την μητέρα της.

Η 30χρονη κοπέλα με τον 29χρονο νεαρό είχαν προγραμματίσει να κάνουν την βάπτιση του παιδιού τους το καλοκαίρι μαζί με τον θρησκευτικό γάμο μιας και είχαν παντρευτεί μόνο με πολιτικό, όμως για άλλη μια φορά η μοίρα έπαιξε το δικό της παιχνίδι.

Το ζευγάρι ήταν εποχιακοί υπάλληλοι καθώς εργαζόντουσαν τις καλοκαιρινές περιόδους στα ξενοδοχεία του νησιού ενώ το χειμώνα έβγαιναν στο ταμείο ανεργίας.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τρίτη από τις αδερφές καθώς δεν μπορεί να πιστέψει πως χάθηκαν όλοι μέσα σε μια στιγμή και πώς από μια επίσκεψη σε ένα γλέντι γάμου κατέληξε να χάσει τα τέσσερα αγαπημένα της πρόσωπα.

protothema.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Λ. Αυγενάκης: «Η αγανάκτηση των γονέων τους οδηγούν σε κινητοποιήσεις

Δημοσιεύτηκε

στις

Δήλωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή τις κινητοποιήσεις γονέων μαθητών σχολείων του Ηρακλείου


«“Η σιωπή μας θα είναι συνενοχή” φωνάζουν οι γονείς μαθητών σχολείων του Ηρακλείου διαμαρτυρόμενοι για τα πολυάριθμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες στο Ηράκλειο και απευθύνοντας έκκληση συμπαράστασης στους μαθητές.  

Η αγανάκτηση των γονέων μαθητών σχολείων του Ηρακλείου οδηγεί γονείς και μαθητές στους δρόμους και σε κινητοποιήσεις. Τα προβλήματα πολλά και σοβαρά, αφού μεταξύ των 170 σχολικών συγκροτημάτων στο Ηράκλειο, όλα τα κτίρια αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η Κυβέρνηση υπονομεύει τη δημόσια παιδεία, το δημόσιο σχολείο, το δημόσιο πανεπιστήμιο. Hαδιαφορία και οι καταστροφικές επιλογές της Κυβέρνησης έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης και στην εγκατάλειψη των σχολικών μονάδων.

Για τη Νέα Δημοκρατία, η μεταρρύθμιση στην Παιδεία αποτελεί κορυφαία πολιτική προτεραιότητα. Στον πυρήνα του σχεδίου μας βρίσκεται το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο, που πρέπει να στηριχθούν, να αναβαθμιστούν και να ενισχυθούν. Το πρόγραμμα για την Παιδεία είναι “η μεγαλύτερη επένδυση για τη χώρα μας.

Μάλιστα, τα θέματα αυτά και πολύ περισσότερα θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019, στο Ηράκλειο (Ξενοδοχείο «Hotel Ibis Style»), στην εκδήλωση με θέμα «Αναγεννημένη Παιδεία – Αναγεννημένη Ελλάδα: Επένδυση στη γνώση και την καινοτομία», όπου θα παρουσιασθούν οι θέσεις και οι προτάσεις της ΝΔ για την παιδεία και τους νέους από τον Γραμματέα ΠΕ ΝΔ και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη και την πρώηνΥπουργό Παιδείας και πρώην Ευρωβουλευτή κ. Μαριέττα Γιαννάκου».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Αυλαία στην αναζήτηση – Και οι τέσσερις ανασύρονται νεκροί μέσα από το αυτοκίνητο

Δημοσιεύτηκε

στις

Και οι τέσσερις αγνοούμενοι βρέθηκαν νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο


Σε μικρή απόσταση από το σημείο από όπου είχε κάνει η Ροδούλα Τσαγκαράκη το τηλεφώνημα ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια βρέθηκε το αυτοκίνητο της τετραμελούς οικογένειας που αγνοείται από το περασμένο Σάββατο.

Το αυτοκίνητο είχε καλυφθεί από τα νερά και τις λάσπες του Γεροπόταμου και οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων επικεντρώθηκαν εξ αρχής στην ανάσυρσή του.

Αυτή την στιγμή ανασύρεται ο πρώτος νεκρός και με μεγάλη προσοχή για να μην κινδυνέψουν και οι διασώστες θα ανασύρουν και τους άλλους τρεις.

Στο σημείο έχει φτάσει μπουλντόζα, ώστε να γίνει εφικτό να ανασυρθεί το αυτοκίνητο από το σημείο.


ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη