Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Πρωτοποριακό εργαστηριακό σεμινάριο «LEGO SERIOUS PLAY»

Avatar

Δημοσιεύτηκε

στις

Το LEGO® SERIOUS PLAY®  (LSP) είναι ένα εργαστήριο, στο οποίο οι συμμετέχοντες δημιουργούν συμβολικά και μεταφορικά μοντέλα με τουβλάκια Lego τα οποία στη συνέχεια παρουσιάζουν στους άλλους συμμετέχοντες.


 

Το LSP, ως επί το πλείστον, χρησιμοποιείται ως μέρος ευρύτερων συμβουλευτικών παρεμβάσεων, δηλαδή,  τα εργαστήρια LSP  είναι συχνά συνδυασμένα με άλλες μεθόδους για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου στόχου.

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει το συγκεκριμένο εργαστηριακό σεμινάριο με σκοπό οι συμμετέχοντες  να εμπλουτίσουν μέσω της πρωτότυπης αυτής διαδικασίας τις τεχνικές διδασκαλίας τους, καθώς και τις τεχνικές διαχείρισης μαθησιακών ομάδων της επιχείρησης.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εργαλείο συμμετοχικής μάθησης και ανακάλυψης γνώσης και λύσεων, κατάλληλο για εκπαιδευτές, εμψυχωτές ομάδων και στελέχη επιχειρήσεων.

Το LSP εφευρέθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, κατόπιν αιτήματος της ίδιας της εταιρείας  LEGO, η οποία ήθελε να βρει νέους τρόπους για να αναπτύξει τη δική της στρατηγική. Βασίζεται σε ένα σύνολο αξιών, οι οποίες μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

  • Η απάντηση βρίσκεται στο σύστημα.
  • Ο καθένας έχει και μπορεί να εκφράσει τις σκέψεις του.
  • Δεν υπάρχει μία μόνο σωστή απάντηση.

 

Η κεντρική διαδικασία LSP βασίζεται σε τέσσερα βασικά βήματα:

  • Ο συντονιστής θέτει μια πρόκληση.
  • Οι συμμετέχοντες χτίζουν τις απαντήσεις χρησιμοποιώντας τουβλάκια LEGO.
  • Οι συμμετέχοντες μοιράζονται τις απαντήσεις τους με άλλους συμμετέχοντες.
  • Οι συμμετέχοντες προβληματίζονται σχετικά με το τι έχουν δει και ακούσει και οργανώνουν μια συνολική απάντηση στο πρόβλημα.

Το κόστος του προγράμματος είναι 70€  ανά συμμετοχή.

Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία πληρωμής δεομένου ότι υπάρχουν 10 διαθέσιμες θέσεις στο σεμινάριο.

Χρόνος Διεξαγωγής: Τετάρτη 29/4/2015, από 16:00μ.μ έως 22:00μ.μ.

Εισηγητής: Δρ Μιχάλης Καθαράκης,  Διευθυντής του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο απ’ όπου πήρε το διδακτορικό δίπλωμα το 2001, από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Από το 2012 διατελεί μέλος του συμβουλίου διοίκησης του ΤΕΙ Κρήτης. Έχει εργαστεί ως ερευνητής στο παρελθόν για το ΙΤΕ, το τμήμα Φυσικής και το τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ως καθηγητής στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Κρήτης. Έχει εκδώσει σειρά δημοσιεύσεων και έχει συμμετάσχει με ομιλίες σε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εργάστηκε επί σειρά ετών στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης και διετέλεσε εξωτερικός συνεργάτης του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Υπήρξε συντονιστής στο πιλοτικό εργαστήριο S-Play τον  Ιούλιο του 2014, στο ΙΤΕ, στο Ηράκλειο Κρήτης με σκοπό την ανάπτυξη ενός σχεδίου  μάρκετινγκ για την προσέγγιση νέων τουριστικών αγορών που  βασίστηκε στην εφαρμογή LLED (Lego Learning Experience Design), μια ειδική εφαρμογή LSP. Τον Ιούνιο του 2013 συμμετείχε στο διήμερο σεμινάριο εισαγωγικής κατάρτισης LSP Train the trainers στο Σερπιάνο της Ελβετίας ως μέλος πολυεθνικής αποστολής με στόχο την εκμάθηση και αξιολόγηση της μεθόδου LSP  για Μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κορωναίου 9, τηλ: 2810-302735 & 302730, φαξ 2810-227189 κ. Κυριάκος Λεονταράκης  email: leontarakis@katartisi.gr  και  info@katartisi.gr από τις 09:00 έως 15:00 μ.μ. Αιτήσεις και στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook