Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

“Κόβουν” το ρεύμα με συνοδεία των ΤΑΕ!

Σε συνοδούς, για να κόβεται με συνοπτικές διαδικασίες το ρεύμα κυρίως σε σπίτια και δευτερευόντως σε επιχειρήσεις, έχουν καταντήσει οι πάλαι ποτέ διώκτες της βαρύνουσας εγκληματικότητας στην Κρήτη


Το αποδεκατισμένο εδώ κι ενάμιση χρόνο, λόγω αναδιάρθρωσης, αλλά και σκοπιμοτήτων, Σώμα των Ειδικών Φρουρών Κρήτης έχει πλέον στα ελάχιστα καθήκοντα, που του έχουν απομείνει, αυτό της προστασίας υπαλλήλων ή εργολάβων που «σαρώνουν» χωριά του Ηρακλείου για να προχωρήσουν στη διακοπή της ηλεκτροδότησης νοικοκυριών που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς τους προς την Επιχείρηση.

Πρόκειται για μία απίστευτη διαταγή της τοπικής Αστυνομίας που δόθηκε στο ΤΑΕ Ηρακλείου κι εκτελέστηκε προχθές για δεύτερη φορά. Ανάλογη διαταγή είχε δοθεί και πριν μερικούς μήνες, όμως τότε συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ειδικών φρουρών Κρήτης σε συναντήσεις τους με ηγετικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα, είχαν καταφέρει να την «μπλοκάρουν», άγνωστο όμως πώς και γιατί η διαταγή αυτή ενεργοποιήθηκε και πάλι.

Το σωματείο των ειδικών φρουρών με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε τη διαταγή, η οποία έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση και πολλές αντιδράσεις.

Το αποτέλεσμα της διαταγής αυτής δεν αφορούσε μόνο το προφανές, ότι δηλαδή αστυνομικοί μετατρέπονται σε …«υπηρετικό προσωπικό», αλλά έχει έναν ακόμη αρνητικό αντίκτυπο. Συγκεκριμένα, για να εκτελεστεί η εντολή, χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν τρία τζιπ της Αστυνομίας (από το Α.Τ Πύργου, ΤΑΕ Μεσσαράς και από άλλη υπηρεσία της ενδοχώρας), τα οποία, αν και θα έπρεπε να «κόβουν χιλιόμετρα» για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, προχθές χρησιμοποιήθηκαν για να κοπεί το ρεύμα. Σε μία μάλιστα περίπτωση σε χωριό του Ηρακλείου, οι αστυνομικοί του ΤΑΕ ήταν παρόντες στη διακοπή της ηλεκτροδότησης μιας υπερήλικης γυναίκας.

Οργή στην ύπαιθρο για την προστασία των εργολάβων της ΔΕΗ από τους ένστολους
«Ο κόσμος στα χωριά που πήγαμε ήταν λογικό να αντιδράσει όχι μόνο για το ότι γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης, αλλά και γιατί, αν και θα έπρεπε να μας βλέπουν να περιπολούμε για την ασφάλειά τους, αυτό δεν γίνεται. Υπήρχαν κάτοικοι που ρωτούσαν: «Πού είσαστε όταν κλέβουν τα ζώα μας, όταν ρημάζουν τις περιουσίες μας; Ήσασταν απόντες, ενώ τώρα δίνεται το «παρών», για να κοπεί το ρεύμα σε ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους».

Ο πρόεδρος του ΤΑΕ Κρήτης δίνει και μια ακόμη διάσταση αναφέροντας ότι «από τη στιγμή που καταργήθηκε η ΥΠΑΣΕΚ και μειώθηκε το προσωπικό, αποφασίστηκε οι εναπομείναντες ειδικοί φρουροί να ασχοληθούν με το αντικείμενό τους, που δεν είναι άλλο από την πάταξη της εγκληματικότητας.

Δεν είμαστε υποχρεωμένοι και ούτε προβλέπεται να πηγαίνουμε σε μέτρα τάξης, σε τέτοιου είδους μέτρα όπως αυτό που διατάχθηκε τελευταία. Οι ειδικοί φρουροί εκτελούν καθήκοντα φύλαξης ευπαθών στόχων και περιπολιών. Επίσης, διατίθενται για τη στελέχωση ειδικών αστυνομικών υπηρεσιών, τη συγκρότηση ειδικών μονάδων και μεταβατικών αποσπασμάτων για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων μορφών εγκληματικότητας, καθώς και την αναζήτηση διωκομένων ή εξαφανισθέντων προσώπων και αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας (Ν.2734/1999)».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠΑΤΡΙΣ», την πρώτη μέρα της ενεργοποίησης της σχετικής διαταγής, οι άνδρες του ΤΑΕ Ηρακλείου παρευρέθηκαν σε περίπου δέκα περιπτώσεις διακοπής ρεύματος στο νομό Ηρακλείου. «Από τις 7.30 το πρωί μέχρι και το μεσημέρι ήμασταν παρόντες σε οχτώ με δέκα τέτοιου είδους περιστατικά. Συνοδεύαμε συνολικά τέσσερα οχήματα της ΔΕΗ» ανέφερε αστυνομική πηγή.

Η ανακοίνωση των συνδικαλιστών του ΤΑΕ

Στην ανακοίνωση με την οποία έγινε γνωστό το θέμα αναφέρεται: «Ένας νέος τρόπος αστυνόμευσης έχει κάνει την εμφάνισή του στο Ηράκλειο. Ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, όπως το ΤΑΕ Ηρακλείου και το ΤΑΕ Μεσσαράς, διατάχθηκαν να προβούν σε “διακοπή” του ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια πολιτών.

Είναι αδιανόητο το πώς οι ειδικές δυνάμεις, που η αποστολή τους είναι η καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας στην ενδοχώρα, να μην ασχολούνται ένα ολόκληρο καλοκαίρι με το αντικείμενό τους για λόγους τους οποίους δεν τους ξέρουμε. Κι αυτό γιατί ξαφνικά δέχθηκαν εντολές να προβούν στο παραπάνω και να δημιουργούνται τουλάχιστον αρνητικές εντυπώσεις και σχόλια από τους πολίτες της Κρήτης, οι οποίοι αγανακτούν πλέον με τα ποσοστά της εγκληματικότητας, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για παντελή έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή τους».

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά