Κανονικά προχωρούν οι δύο ενεργειακές διασυνδέσεις της Κρήτης με το ενεργειακό σύστημα της ηπειρωτικής χώρας


Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Καλογερής, που συμμετείχε στο πρώτο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τα Ενεργειακά Νησιά, που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στη Νάξο.

Ο κ. Καλογερής παρουσίασε το υφιστάμενο ενεργειακό σύστημα της Κρήτης, το οποίο βρίσκεται υπό καθεστώς διασύνδεσης, καθώς και τις προτάσεις που έχει υποβάλλει η Κρήτη για την περαιτέρω ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με στόχο πέραν της οικονομικής απόδοσης των επενδύσεων, να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και να είναι αποτελεσματικότερη η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Στο περιθώριο του φόρουμ ο Αντιπεριφερειάρχης είχε επαφές και συζήτησε για τα ενεργειακά ζητήματα που αφορούν την Κρήτη, τόσο με τον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Σταθάκη, όσο και με τον πρόεδρο της ΡΑΕ Νίκο Μπουλαξή, αλλά και τον πρόεδρο του ΔΕΔΔΗΕ καθηγητή Νίκο Χατζηαργυρίου.

Ο κ. Καλογερής έλαβε διαβεβαιώσεις ότι το θέμα των δύο διασυνδέσεων του νησιού προχωρεί κανονικά, ενώ ενημερώθηκε για τους σχεδιασμούς κάλυψης της ενεργειακής ζήτησης της Κρήτης για τα προσεχή έτη, μέχρι την ολοκλήρωση της μεγάλης διασύνδεσης, με το καλώδιο να ξεκινά από την Αττική και να καταλήγει στην Κορακιά.