Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

Creta

Στο επίκεντρο οδική ασφάλεια και αναβάθμιση πάρκου Γεωργιάδη

Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα του δήμου Ηρακλείου για την οδική ασφάλεια σε συνεργασία με το ΤΕΙ και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας


Ήδη ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση του Προγράμματος Προαγωγής Κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς μαθητών του δήμου, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΔΡΟΜΟ-λόγια ΖΩΗΣ» το οποίο είναι διάρκειας 12 μηνών και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για τη Διά Βίου Μάθηση «Ηράκλειο… Η πόλη που Μαθαίνει» με στόχο τη βελτίωση γνώσεων, στάσεων και συμπεριφορών τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Στο μεταξύ με κύριο σύνθημα «Το Πάρκο Γεωργιάδη ανήκει σε όλους, όχι σε ορισμένους» μπήκε στην τελευταία ευθεία η διαδικασία για την έναρξη των εργασιών που αφορούν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση του πιο σημαντικού πάρκου της πόλης του Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, όταν αυτό ολοκληρωθεί, ακόμα και εκείνοι που σήμερα έχουν τις αντιρρήσεις τους, θα συμφωνήσουν ότι ήταν απαραίτητο για το πάρκο, για τους χρήστες του, για το Ηράκλειο, με τη δέσμευση όπως επισημαίνει, όλης της δημοτικής αρχής ότι, δεν πρόκειται να κοπεί κανένα δέντρο, εκτός από όσα κρίνει νεκρά το δασαρχείο και ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο χαρακτήρας του πάρκου.

Σημειώνεται, ότι ο δήμος Ηρακλείου, το 2016 εξασφάλισε χρηματοδότηση περίπου 1 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του πάρκου, από το πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020, Τομέας Περιβάλλον» (ΕΣΠΑ) για έργα εκτεταμένης μορφής και παρέμβασης τα οποία θα μεταμορφώσουν περιβαλλοντικά, αισθητικά αλλά και από πλευράς ασφάλειας, τον σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου στην πόλη, δίχως να αλλάξει τον χαρακτήρα του.

Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρινό: «Επί της ουσίας, δεν υπάρχει ούτε ένας βάσιμος λόγος για να αντιτίθεται κάποιος στο συγκεκριμένο έργο. Αν πριν από μερικούς μήνες, από έλλειμμα ενημέρωσης, δημιουργήθηκαν αμφιβολίες σχετικά με τις προθέσεις μας, θεωρώ ότι πλέον αυτές έπαψαν να υφίστανται», είπε σε συνέντευξη Τύπου προσθέτοντας ότι το έργο θα προχωρήσει κανονικά και οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα εφαρμοστούν, ξεκαθαρίζοντας πως η ανάπλαση του πάρκου, δεν θα αλλάξει τον χαρακτήρα του. «Το πάρκο θα παραμείνει τόπος ανάπαυλας και συνάντησης, έκφρασης, διαλόγου και δημιουργίας για όλους τους δημότες – για καλλιτέχνες, ομάδες ή συλλογικότητες, για τη βιολογική αγορά, για νέους ανθρώπους, για οικογένειες με παιδιά και για οποιονδήποτε άλλο το σέβεται και το αγαπά. Επίσης δεν θα κοπεί κανένα δέντρο, παρά μόνο τα νεκρά που θα προσδιορίσει το δασαρχείο και ταυτόχρονα με τη φύτευση των νέων δέντρων και φυτών, διασφαλίζεται η διατήρηση μεγάλων προσβάσιμων χώρων για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων. Και για όλα τα παραπάνω την επίβλεψη του έργου θα έχουν οι υπηρεσίες του δήμου αλλά και η δασική υπηρεσία» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά