Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκίνησε το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου στο Ηράκλειο

Δημοσιεύτηκε

στις

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου


Στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο, παρουσία και του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, οι θεατές απόλαυσαν ένα αφιέρωμα στον Claude Debussy από 13 σημαντικούς πιανίστες, οι οποίοι στο τέλος της βραδιάς καταχειροκροτήθηκαν.

Της συναυλίας προηγήθηκε ομιλία για το πιανιστικό έργο του Debussy από την μουσικολόγο Άννα Μεσσαριτάκη. Ο Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η επιτυχία των δυο προηγούμενων Φεστιβάλ Πιάνου μας δημιούργησε την ευχάριστη υποχρέωση της ανάλογης συνέχειας. Θεωρούμε ότι με την συμμετοχή σπουδαίων μουσικών, νέων ταλέντων από την Κρήτη, με την εμφάνιση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, και με την παρουσίαση της Όπερας του Giacomo Puccini “Suor Angelica”, το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου θα είναι ένα πολιτιστικό γεγονός υψηλού επιπέδου που θα ικανοποιήσει το μουσικόφιλο κοινό της πόλης και θα συνεισφέρει ουσιαστικά στην προσπάθειά μας για την καθιέρωση σημαντικών πολιτιστικών δρώμενων καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Στη συναυλία παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη.

Συμμετείχαν οι πιανίστες: Λίλυ Δάκα, Μαρίνα Δασκαλάκη, Μιχάλης Διαλυνάς, Ασπασία Καραλή, Δημήτρης Καρύδης, Άννα Μεσσαριτάκη, Μαρίνα-Μαρία Μπιλμέζη, Λένα Παπασπύρου, Έλενα Περισυνάκη, Ελένη Ρέντζου, Ράνια Τουτουντζάκη, Ντιάνα Τσιλίδη, Ευγενία Ψαρουδάκη.

Το 3ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζεται την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου (8:30μμ, Πολιτιστικό Κέντρο, είσοδος ελεύθερη), με δυο νέα ταλέντα από το Ηράκλειο, τον Γιάννη Μπουφίδη 11 ετών και τον Βασίλη Αλέξανδρο Βαρδάκη 13 ετών.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η κοπή της Βασιλόπιτας στο Σύλλογο Κρητών Αχαρνών

Δημοσιεύτηκε

στις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση


Εκ μέρους του ΔΣ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αχαρνών κ. Δημήτρης Γιαννούλης, ευχαριστεί όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και παρευρέθηκαν στη εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν πέρα από την αναμενόμενη, η ανταλλαγή ευχών εγκάρδια, το κέφι διάχυτο και οι φιλοφρονήσεις συγκινητικές.

Τα παιδιά του Συλλόγου έψαλαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, ο Πατήρ Στέφανος μας ευλόγησε, ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας, ο χαιρετισμός, οι ευχές και η και η αναφορά του Προέδρου στις δραστηριότητες και στις μελλοντικές επιδιώξεις του Συλλόγου.

Τα Κρητικά καλλιτεχνικά και χορευτικά συγκροτήματα, τα παραδοσιακά εδέσματα που παρατέθηκαν και η γιορτινή ατμόσφαιρα που υπήρχε, δεν άφησαν κανέναν παραπονούμενο και το Κρητικό γλέντι και ο χορός συνεχίστηκαν επί ώρες.

Παρόντες, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Ι. Κασσαβός οι βουλευτές της περιφέρειάς μας κ. Ι. Δέδες και Ε. Χριστοφιλοπούλου, υποψήφιοι Δήμαρχοι του Δήμου μας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και υποψήφιοι σύμβουλοι, εκπρόσωποι των κρητικών και άλλων σωματίων, πρόεδροι Συλλόγων, πρόεδροι δημοτικών και άλλων Φορέων, σύμβουλοι και εκπρόσωποι της περιφέρειας, υποψήφιοι βουλευτές, και άλλοι.

Τους ευχαριστούμε όλους για την παρουσία τους και προσδοκούμε στη συμπαράστασή τους προς το Σύλλογο. Ζητούμε επίσης την κατανόηση όσων, για την οικονομία του χρόνου, δεν απέδωσαν χαιρετισμό.

Ευχαριστούμε τα μέλη εκείνα του Συλλόγου που οικιοθελώς προσφέρθηκαν να βοηθήσουν. Επίσης όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης που στήριξαν την προσπάθειά μας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας συλλόγου ΑμεΑ “ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ”

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου


Ο σύλλογος ΑμεΑ γονέων και φίλων νότιας Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12:00 στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στη Φανερωμένη.

Να είστε όλοι εκεί!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ημέρες Φωτογραφίας: Ο Νίκος Κικάκης στο «Πολύκεντρο Νεολαίας»

Δημοσιεύτηκε

στις

Τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου και ώρα 19.00, στο Πολύκεντρο Νεολαίας


Την πορεία και το φωτογραφικό έργο του Νίκου Κικάκη παρουσιάζει τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου και ώρα 19.00, στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2) η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου,  στην πέμπτη κατά σειράν εκδήλωση  που οργανώνει με στόχο την ανάδειξη  καλλιτεχνών φωτογράφων της Κρήτης.

Ο Νίκος Κικάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1972. Ασχολείται ενεργά και συνειδητά με την φωτογραφία από το 1999 και είναι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης από το 2013. Έχει κερδίσει 45 μετάλλια σε παγκόσμιους διαγωνισμούς φωτογραφίας,ενώ σε διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό διακρίθηκε ως ο καλύτερος φωτογράφος στην κατηγορία  «photojournalism».

Είναι μέλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας καλλιτεχνών φωτογράφων FIAP και GPU. Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές φωτογραφικές εκθέσεις της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Facebook

-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Δημοφιλη