Connect with us

Γεια, τι ψάχνεις;

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στο Euroferry Olympiα: Τουλάχιστον 278 άνθρωποι αποβιβάστηκαν σε σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής 

Στο πλοίο, στο οποίο μαίνεται η πυρκαγιά, επέβαιναν κατά δήλωση του πλοιάρχου, 288 επιβάτες – Το πλοίο μετέφερε επίσης 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά

Σε παραπλέοντα πλοία και σκάφη έχουν αποβιβαστεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 278 επιβαίνοντες του οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympiα, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Ένα άτομο από τους επιβαίνοντες του πλοίου που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Στο πλοίο, στο οποίο μαίνεται η πυρκαγιά, επέβαιναν κατά δήλωση του πλοιάρχου, 288 επιβάτες. Το πλοίο μετέφερε επίσης 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά.

Αναμένεται η επίσημη καταμέτρηση από τα στελέχη του λιμενικού σώματος, όταν όλοι οι διασωθέντες επιβαίνοντες του πλοίου αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου έχει σημειωθεί το συμβάν, βρίσκονται ήδη σκάφη του λιμενικού σώματος της ιταλικής ακτοφυλακής και παραπλέοντα πλοία.

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου έχει σημειωθεί το συμβάν, σπεύδει το πλοίο «Ελυρος», η φρεγάτα Ύδρα και πυροσβεστικά σκάφη.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων, σύμφωνα με τον αρχιπλοίαρχο του ΛΣ Νίκο Λαγκαδιανό

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων του πλοίου EUROFERRY OLYMPIA, στο οποίο τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκε πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε το πρωί ο αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός.

Επεσήμανε ότι η πλήρης καταγραφή και ταυτοποίηση των επιβαινόντων στο πλοίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα. Τόνισε, επίσης, ότι στο σημείο στο οποίο το συμβάν είναι σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη τέσσερα περιπολικά σκάφη του λιμενικού ένα σκάφος της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, δύο παραπλέοντα πλοία, δύο ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο του λιμενικού , δύο ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας καθώς και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, ενώ αναμένεται να καταπλεύσει και η φρεγάτα «Ύδρα». Τόνισε ότι στην περιοχή σπεύδουν δύο ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό/ πυροσβεστικό καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος του λιμενικού.

Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις πληρώματος και επιβατών που κατέθεσε ο πλοίαρχος του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, πριν τον απόπλου του, στο “EUROFERRY OLYMPIA” επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό, έδωσε άμεσα εντολή για πλήρη κινητοποίηση πλωτών και εναέριων μέσων για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σε παραπλέοντα πλοία και σκάφη, έχουν αποβιβαστεί έως αυτή τη στιγμή 278 επιβαίνοντες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympiα.

Ένα άτομο από τους επιβαίνοντες του πλοίου που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Στο πλοίο στο οποίο μαίνεται η πυρκαγιά επέβαιναν κατά δήλωση του πλοιάρχου 288 επιβάτες 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά.

Ακολουθήστε το Cretanmagazine στο Google News και στο Facebook
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε και αυτά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (19/9)  στη Χαραυγή της Λάρισας, καθώς ένας 14χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, οι γονείς του ανηλίκου φέρεται να τον...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη ανησυχία προκλήθηκε σε χιλιάδες ανθρώπους από το μήνυμα που έλαβαν με θέμα την επιστράτευση μέσω gov.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O κτηνοτρόφος που βρισκόταν στο σημείο, δεν τραυματίστηκε και είναι καλά στην υγεία του

ΚΡΗΤΗ

Η κατάσταση του παιδιού παρουσιάζει βελτίωση - Η μητέρα είχε αφεθεί ελεύθερη

ΚΡΗΤΗ

Πρόκειται για μέλη μίας οικογένειας ενώ εντοπίστηκαν χασισοφυτείες

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ανήλικος, οποίος είχε μεταφερθεί σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο, άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Κυριακής

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι δύο ηλικιωμένοι πιάστηκαν στα χέρια για μια ξαπλώστρα στην παραλία - Τι λέει η σύζυγος του 82χρονου για το περιστατικό

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το τοπίο για τα παλιά αυτοκίνητα στην Ευρώπη αλλάζει πλέον στην πράξη. Τι έχει αποφασίσει ήδη η Ευρώπη και τι αναμένεται να αποφασίσει ακόμα…