Connect with us

ΘΕΜΑ

Ένα περιπολικό καλύπτει ταυτόχρονα δύο περιοχές στο Ρέθυμνο!

Δημοσιεύτηκε

στις

Αναδιάρθρωση ενίσχυσης υποσχόταν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς τους αστυνομικούς, όταν αποφάσιζε κι αυτό με τη σειρά του – όπως και οι προηγούμενες πολλές ηγεσίες – να προχωρήσει σε αλλαγές


Σχέδιο «Περσέας» για εμφανή αστυνόμευση υποσχόταν το υπουργείο και αποφάσισε να το εφαρμόσει παρά τις ελλείψεις και τις δυσκολίες. Και ήρθαν και επιβεβαιώθηκαν οι κακές προβλέψεις που έκαναν οι αστυνομικοί και στην Κρήτη, οι άνθρωποι που ζουν εκ των έσω τις υπηρεσίες, γνωρίζουν τις ανάγκες του τόπου και αντιλαμβάνονται – πολύ καλύτερα από εκείνους που εκπονούν σχέδια από τα γραφεία τους – τις δυσκολίες των εγχειρημάτων, που γίνονται στα χαρτιά, χωρίς προσλήψεις και χωρίς πραγματική διάθεση αλλαγής με την ταυτόχρονη παροχή των απαιτούμενων προσώπων και πόρων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νομό Ρεθύμνου κανένα από τα αστυνομικά τμήματα που το Υπουργείο δεσμευόταν ότι θα λειτουργεί με 26 τουλάχιστον άτομα προσωπικό, δεν λειτουργεί με περισσότερα από 16! Και όλα αυτά ενώ στο πλαίσιο του σχεδίου «Περσέας» είναι διαταγή αρχηγού να υπάρχει 24ωρη περιπολία σε όλο το νομό με αστυνομικούς από τα αστυνομικά τμήματα, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιοχές να «περιπολεί» ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς σχεδόν το μισό νομό!

Να θυμίσουμε ότι με την «αναδιάρθρωση» πριν από ένα χρόνο καταργήθηκαν στο νομό Ρεθύμνου το Αστυνομικό Τμήμα Λαππαίων στην Επισκοπή και το Τμήμα Ασφαλείας Περάματος, που συγχωνεύθηκε με το Αστυνομικό Τμήμα Περάματος. Και αντί τουλάχιστον το τελευταίο – που είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περιοχή – να διατηρήσει το σύνολο των ατόμων που υπηρετούσαν στις 2 υπηρεσίες δηλαδή 23, τελικά σήμερα υπηρετούν μόλις 16 αστυνομικοί. Το αστυνομικό τμήμα Αμαρίου διαθέτει 13 άτομα, το αντίστοιχο του Αγίου Βασιλείου 16 και το τμήμα των Ανωγείων 14.

Η 24ΩΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

Ένα περίπου χρόνο μετά την περιβόητη αναδιάρθρωση κι ενώ τα ζητήματα με την έλλειψη προσωπικού είναι πια πολύ ορατά, έρχεται μία διαταγή του αρχηγού της Ε.Α. να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες των αστυνομικών. Ζήτησε ο αρχηγός από τους διευθυντές ανά νομό να εκπονήσουν και να εφαρμόσουν σχέδια 24ωρης αστυνόμευσης.
Οι περιοχές χωρίστηκαν ανά τομείς και προβλέπεται πλέον η συνεχής αστυνόμευση με ένα περιπολικό και δύο άτομα.

Αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει αυτό, όταν Αμάρι και Άγιος Βασίλειος έχουν οριστεί ως ένας τομέας (!), καλύπτοντας ουσιαστικά το μισό νομό Ρεθύμνου. Πρακτικά, ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς είναι υπεύθυνο για την αστυνόμευση σε δύο δήμους με μεγάλη γεωγραφική κάλυψη, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση που το περιπολικό βρίσκεται για παράδειγμα στο Ροδάκινο και δεχθεί κλήση για περιστατικό στον Μέρωνα, ο χρόνος ανταπόκρισης δεν μπορεί να είναι μικρότερος της μίας ή μιάμισης ώρας… Επίσης, ως ένας τομέας έχουν οριστεί Ανώγεια και Δήμος Μυλοποτάμου, ένας άλλος είναι οι πρώην ενότητες Λαππαίων και Φωκά και ένας τρίτος οι πρώην ενότητες Αρκαδίου και Ρεθύμνου.

Την εφαρμογή του «Περσέα» έχουν επωμιστεί τα αστυνομικά τμήματα, που ενισχύονται αναγκαστικά τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου από ασφάλεια και τροχαία. Και όπως λένε αστυνομικοί κύκλοι, αυτό έχει ως αποτέλεσμα υπηρεσίες, όπως η τροχαία και η ασφάλεια να βγάζουν περιπολικά σε κάποιες περιπτώσεις με ένα άτομο, πράγμα που σαφώς δεν προβλέπεται.

Οι ειδικές υπηρεσίες, δηλαδή τα ΤΑΕ, η ΟΠΚΕ και η ΟΕΠΤΑ, δεν περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό, με εντολή αρχηγού. Και προφανώς είναι σημαντικό ότι οι ειδικές υπηρεσίες «εφορμούν» ανεξάρτητα από σχεδιασμούς επί χάρτου, όμως είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι αρκετές για να καλύψουν ολόκληρη τη γεωγραφική περιφέρεια του νομού Ρεθύμνου.

Και το πρόβλημα εντοπίζεται κατά κύριο λόγο σε περιοχές της ενδοχώρας που έχουν εδώ και χρόνια σοβαρό έλλειμμα αστυνόμευσης, λόγω ελάχιστου προσωπικού, όπως το Αμάρι, ο Άγιος Βασίλειος και η Λάππα. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι τις περισσότερες φορές, τουλάχιστον στο Αμάρι, στο αστυνομικό τμήμα δεν βρίσκονται περισσότεροι από ένας ή δύο αστυνομικοί, προκειμένου να καλύπτεται και το σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης.

Άλλωστε, στο παρελθόν συχνά είχε καταγγελθεί πως προκειμένου κάποιος αστυνομικός να παρέμβει σε περιστατικό στις περιοχές του Αμαρίου ήταν αναγκασμένος να κλείσει το τμήμα και να φύγει… Η κατάσταση δεν απέχει και πολύ, λένε αστυνομικοί που τονίζουν ότι με αυτά τα δεδομένα η αναδιάρθρωση προφανώς δεν πέτυχε καθόλου το στόχο της.

Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει τον τελευταίο χρόνο με τη διαχείριση του προσωπικού ανέδειξαν για μία ακόμα φορά τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου σε έγγραφο – επιστολή που κατέθεσαν στον αστυνομικό διευθυντή Ρεθύμνου, ταξίαρχο Αντώνη Ρουτζάκη.

Επεσήμαναν ήδη από τις 20 Νοεμβρίου πως ο ταξίαρχος ενημέρωσε τα μέλη της ένωσης «ότι στο σχέδιο που εκπονήθηκε από τη Διεύθυνσή μας, καλούνται όλες οι Αστυνομικές Υπηρεσίες του νομού, να διαθέσουν προσωπικό για την ενίσχυση των υποστελεχωμένων αρμόδιων Αστυνομικών Τμημάτων, που έχουν επωμιστεί την υλοποίηση του «ΠΕΡΣΕΑ». Τότε, δεσμευτήκατε ότι μετά την έναρξη υλοποίησης του σχεδίου, θα είναι ζήτημα μερικών ημερών για την οριστική λύση του προβλήματος αυτού.

Παράλληλα, με το ανωτέρω σχετικό έγγραφό μας, η Ένωσή μας εξέφρασε τον προβληματισμό της για την «οριζόντια εφαρμογή» της διαταγής του κ. Αρχηγού τόσο σε εσάς, όσο και στην πολιτική και φυσική μας ηγεσία. Αναφέραμε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους πιστεύουμε ότι υπάρχει αντικειμενική αδυναμία υλοποίησής της, χωρίς πρώτα να ληφθούν υπόψιν όλες οι παράμετροι και ιδιαιτερότητες των εκάστοτε περιοχών αστυνόμευσης.
Σήμερα διαπιστώνουμε ότι η εφαρμογή του σχεδίου αυτού αποτελεί εμπόδιο στην αποτελεσματική διαχείριση συμβάντων και περιστατικών αρμοδιότητας Τροχαίας και Ασφάλειας, αφού αυτές οι υπηρεσίες έχουν καταλήξει «δεξαμενές» άντλησης ανθρώπινων πόρων, προς ενίσχυση των υπηρεσιών Τάξης, με αποτέλεσμα τη μείωση της αποτελεσματικότητάς τους και την αλλοίωση της υπηρεσιακής τους δομής και υπόστασης. Επίσης παρατηρήθηκε το φαινόμενο της υπολειτουργίας των ανωτέρω υπηρεσιών Τροχαίας και Ασφάλειας σε βαθμό που αναγκάζονται να επανδρώσουν με ένα μόνο άτομο την εποχούμενη περιπολία τους, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στο έπακρο στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με την αποστολή ίδρυσής τους. Παράλληλα αρκετοί συνάδελφοι, που είναι επιφορτισμένοι με ιδιαίτερα καθήκοντα, απομακρύνονται από αυτά, με αποτέλεσμα στην αδυναμία σωστού χειρισμού αυτών και τη δημιουργία δυσμενών σχολίων για την Ελληνική Αστυνομία.

Δυστυχώς όμως, μετά από τόσο καιρό, διαπιστώνουμε ότι δεν δόθηκε λύση.

Επειδή η εκ περιτροπής διάθεση αστυνομικού προσωπικού από διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες, εμφανώς καταστρατηγεί το Π.Δ. 100/2003 «Τοποθετήσεις, μεταθέσεις αστυνομικού προσωπικού», το οποίο δεν προβλέπει πουθενά την «διάθεση» Αστυνομικού Προσωπικού ως μορφή ενίσχυσης των Υπηρεσιών, παρακαλούμε όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτή να εκλείψει».

Πριν λίγο καιρό, κατά την εκδήλωση παράδοσης – παραλαβής των περιπολικών που δώρισε στην Ελληνική Αστυνομία ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, παρούσα ήταν και η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη. Οι αστυνομικοί της έθεσαν υπόψη τα σοβαρά προβλήματα για να λάβουν απάντηση από την υπουργό ότι θα διερευνήσει λύσεις. Ουδεμία λύση έχει δοθεί…

Πηγή: Goodnet.gr

ΕΛΛΑΔΑ

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις – Πτώση στο 2ο και το 3ο πεδίο

Δημοσιεύτηκε

στις

Την πορεία του ασανσέρ αναμένεται να έχουν εφέτος οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων


Τα μαθηματικά και η φυσική φαίνεται ότι δυσκόλεψαν τους υποψηφίους, όπως άλλωστε και η χημεία, η οποία κρίθηκε από την ΟΕΦΕ ως η δυσκολότερη της τελευταίας δεκαετίας. 

Ως αποτέλεσμα των μαθημάτων αυτών, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, εκτιμάται πτώση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, κυρίως αυτών του 2ου και του 3ου επιστηµονικού πεδίου. Αντίθετα για το 1ο και το 4ο πεδίο η πορεία των βάσεων αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. 

Παρά το γεγονός ότι είναι νωρίς για να εκτιμηθεί αναλυτικά το αποτέλεσμα, καθώς οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται την Τρίτη 18 Ιουνίου, οι καθηγητές επισημαίνουν ότι οι χαμηλές έως τώρα επιδόσεις στα δύο αυτά επιστημονικά πεδία θα παρασύρουν προς τα κάτω την πορεία των βάσεων.

Αποµένει βέβαια το µάθηµα της Βιολογίας για τη Θετική Κατεύθυνση, το οποίο θα εξεταστεί στις 18 του μήνα, ενώ την πορεία των βάσεων καθορίζουν παράγοντες όπως ο αριθµός των εισακτέων ανά σχολή – που γενικότερα εφέτος είναι αυξημένος – και βέβαια οι επιθυμίες των εισακτέων όπως αυτές θα αποτυπωθούν στο μηχανογραφικό δελτίο, μετά το πέρας των εξετάσεων.

Ωστόσο από τη δυσκολία των θεµάτων, και από τις πρώτες εικόνες που μεταφέρονται, οι βαθμοί των υποψηφίων στην Νεοελληνική Γλώσσα παρά το κατανοητό κείμενο δεν κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Αντίθετα οι βαθμολογίες στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι μέτριες και πολύ λίγα γραπτά έως τώρα έχουν πάρει άριστα.

Οπως λένε βαθµολογητές, οι επιδόσεις σε όλα τα µαθήµατα – και στα Αρχαία – δεν είναι υψηλές ενώ από τις πρώτες βαθμολογήσεις, στα Μαθηµατικά, και σίγουρα στη Φυσική, αποτυπώνονται οι επιδόσεις από τη μέση και κάτω. Επίσης αναμένεται πολύ μεγάλος αριθμός υποψηφίων να έχει γράψει κάτω από τη βάση στα μαθηματικά.

Για τα Αρχαία Ελληνικά οι εκτιµήσεις των φιλολόγων ήταν θετικές και τονίζουν ότι τα θέµατα ήταν κατανοητά και αναµενόµενα. Το διδαγµένο από τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα και οι ερωτήσεις που το συνόδευαν ήταν απλές, ενώ το παράλληλο µεταφρασµένο κείµενο που δόθηκε ήταν απόσπασµα από τον «Προµηθέα ∆εσµώτη» του Αισχύλου και υπήρχε στο σχολικό βιβλίο. Το αδίδακτο κείµενο από τον «Κυνηγετικό» του Ξενοφώντα δεν παρουσίασε ιδιαίτερες δυσκολίες στην επεξεργασία του, ενώ η νοηµατική ερώτηση που ζητήθηκε για πρώτη φορά στις εξετάσεις, σύµφωνα µε τη φιλοσοφία του νέου προγράµµατος σπουδών, ήταν καλά διατυπωµένη.

Ωστόσο η εικόνα που μεταφέρεται από τις βαθμολογήσεις είναι ότι πολύ λίγα γραπτά βαθμολογήθηκαν με άριστα ενώ αντίθετα η πλειονότητα κινείται στο 13 με 14.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων ολοκληρώνονται στις 18 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, στις 21 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Αγγλικά, και στις 22 ιουνίου συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γερμανικών και των Ισπανικών. Ακόμη, στις 24 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο ελεύθερο σχέδιο και την επόμενη ημέρα 25 Ιουνίου στο γραμμικό σχέδιο.

Στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γαλλικών και θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων που αφορούν τα τμήματα Μουσικών Σπουδών: 27 Ιουνίου η Αρμονία, στις 28 ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, στις 29 Ιουνίου η Μουσική Αντίληψη και Γνώση και την 1η Ιουλίου η Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιουλίου με την εξέταση του μαθήματος των Ιταλικών.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ένα τρίτο της Ελλάδας κινδυνεύει να γίνει “Σαχάρα”

Δημοσιεύτηκε

στις

Τεράστια απειλή για τη Μεσόγειο, αλλά και για την Ελλάδα αποτελεί η ερημοποίηση – Τι λέει ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός


«Η ερημοποίηση συνιστά τεράστια απειλή ειδικά για τη λεκάνη της Μεσογείου» επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός. «Η γνώση αυτή προέρχεται τόσο από τα μοντέλα προβλέψεων για τα επόμενα 70 με 80 χρόνια όσο και από το παρελθόν» επισημαίνει ο ίδιος. Όπως υπενθυμίζει, ο πρώτος που περιέγραψε αυτό το φαινόμενο ήταν ο Αριστοτέλης στα «Μετεωρολογικά» του. «Εκεί αναρωτιέται πώς έγινε έρημος η Σαχάρα. Και αναφέρεται σε μια μεγάλη κλιματική αλλαγή για τους μηχανισμούς της οποίας θέτει ερωτήματα» λέει.

Εκατό χώρες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, το ένα τρίτο των εδαφών της οποίας υπόκειται σε υψηλό δυνητικό κίνδυνο είναι οι αριθμοί της ερημοποίησης, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, ο οποίος καθιέρωσε την 17η Ιουνίου ως παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Οι αριθμοί λένε ακόμη πως έως το 2025 περισσότεροι από 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα έρθουν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της παντελούς έλλειψης νερού, ενώ τα δυο τρίτα του πλανήτη θα ζουν με την αγωνία της εξάντλησης των αποθεμάτων. Λένε ακόμη πως η ερημοποίηση θα προκαλέσει περισσότερους θανάτους από κάθε άλλη φυσική καταστροφή και πως εξαιτίας του φαινομένου περισσότεροι από 135 εκατομμύρια άνθρωποι θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Αν υπάρχει μια σημαντική διαφορά με το παρελθόν αυτή είναι η ταχύτητα με την οποία εκδηλώνεται το φαινόμενο. Και σε αυτή την ιλιγγιώδη ταχύτητα πρωτεύοντα ρόλο έχει ο άνθρωπος. «Το χαρακτηριστικό της αποσταθεροποίησης του κλίματος που οφείλεται στον άνθρωπο είναι ότι η αποσταθεροποίηση αυτή εκδηλώνεται σε πολύ μικρή χρονική περίοδο. Στο παρελθόν η αλλαγή αυτή ξεκινούσε και ολοκληρωνόταν σε ένα διάστημα χιλιάδων ετών» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ζερεφός.

«Σήμερα ξέρουμε ότι υπήρξε μια παρατεταμένη περίοδος ξηρασίας στην εποχή του χαλκού, η οποία σύμφωνα με κάποιους μελετητές διήρκησε τριάντα χρόνια και σύμφωνα με άλλους ακόμη και τριακόσια. Είναι η περίοδος που κατέβηκαν οι Δωριείς από τον Βορρά και κατέλαβαν το Άργος και τις Μυκήνες για να αλλάξει η ροή της Ιστορίας» λέει ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός.

Η ανατολική Πελοπόννησος, που κατέλαβαν τότε οι Δωριείς, θεωρείται σήμερα υψηλού κινδύνου. Στο κόκκινο βρίσκονται ακόμη όλα τα νησιά του Αιγαίου, καθώς και τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, καθώς και της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Θράκης, όπως και η Κεντρική και η Νοτιοανατολική Κρήτη.

Επιστρέφοντας στο παρελθόν, άλλες γνωστές περίοδοι ξηρασίας ήταν αυτή που ξεκίνησε περίπου το 100 μΧ, ενώ άλλη μία σημειώθηκε κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους. «Πιο πρόσφατα, τη δεκαετία του 1970, ξεκίνησε μια νέα περίοδος ξηρασίας στη Βορειοδυτική Αφρική, η οποία διαρκεί δυστυχώς μέχρι σήμερα. Από εκείνη την περιοχή είχαμε τους πρώτους οικολογικούς πρόσφυγες καθώς εξαιτίας της ξηρασίας επεκτάθηκε η έρημος προς τη Σαβάνα» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Ζερεφός.

«Ξέρουμε ότι ο υδροφόρος ορίζοντας στη Βόρεια Αφρική κατεβαίνει και ότι σε οάσεις όπως είναι η Φαράν, στη χερσόνησο του Σινά, που άλλοτε ανέβλυζε το νερό επίγεια -κι εγώ θυμάμαι ως παιδί- τώρα είναι σε βάθος πάνω από 20 και 30 μέτρα. Το γεγονός ότι αυτή η αλλαγή επισυμβαίνει στη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου σημαίνει πολλά. Το κλίμα πάντα άλλαζε. Αλλά η ανθρώπινη παρέμβαση επέτεινε αυτές τις αλλαγές και γι’ αυτό βλέπουμε αυτά τα φαινόμενα» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνθρωπος ευθύνεται κατά 30% με 35% για την αλλαγή του κλίματος. «Εάν δεν κάνουμε κάτι σε λίγο θα ευθύνεται κατά 70% και 80%» επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ζερεφός.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση του Κοσμά

Δημοσιεύτηκε

στις

Η επιχείρηση αναζήτησης έφερε την χαρμόσυνη είδηση με τον εντοπισμό του 20χρονου


Έπειτα από 2 και πλέον 24ωρα αγωνίας και τεράστιες προσπάθειες από πλευράς των σωστικών συνεργείων, εντοπίστηκε τελικά τα ξημερώματα της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος ο Κοσμάς Κακούρης. Ο 20χρονος φοιτητής είχε να δώσει σημεία ζωής από το βράδυ της Παρασκευής αλλά το χαρμόσυνο μήνυμα ήρθε πλεόν τη Δευτέρα με τον εντοπισμό του. Χαμόγελα ανακούφισης για την οικογένειά του που βίωνε έναν εφιάλτη και 51 ώρες βασανιστικής αγωνίας, χωρίς κανείς να γνωρίζει αν θα αντικρίσει ξανά τον Κοσμά.

Βρέθηκε στα Καλέσσα

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κρήτης κ.Λαουδάκη που μίλησε στο neakriti.gr: «αρχικά ένας κάτοικος της περιοχής υποστήριξε ότι άκουσε κάτι σαν φωνές ή κλάματα σε μια αγροτικής περιοχή στα Καλέσσα. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΤΑΕ και άντρες έσπευσαν στο σημείο αλλά η έλλειψη φωτισμού δεν βοήθησε να βρεθεί ο αγνοούμενος. Έπειτα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ και μετά από αναζήτηση βρέθηκε ο 20χρονος. Ήταν ταλαιπωρημένος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο».

Σε απόσταση από το σημείο εξαφάνισης

Καθοριστικός ήταν ο ρόλος των κατοίκων καθώς γνώριζαν πολύ καλά την περιοχή και μπόρεσαν να καθοδηγήσουν τους άντρες της ΕΜΑΚ ώστε να φτάσουν τελικά στο επιθυμητό σημείο. Το σημείο εντοπισμού βέβαια απέχει αρκετά από το σημείο όπου εξαφανίστηκε ο 20χρονος φοιτητής, οπότε ο ίδιος καλείται πλέον να εξηγήσει πως βρέθηκε στην απομακρυσμένη περιοχή. Το μόνο που έχει όμως σημασία για την οικογένειά του είναι ότι ο Κοσμάς επέστρεψε στην αγκαλιά των δικών του προσώπων, ενώ ικανοποίηση αισθάνονται και όσοι συμμετείχαν αυτές τις ημέρες στις τιτάνιες προσπάθειες αναζήτησης του νεαρού.

Υπενθυμίζεται ο Κοσμάς Κακούρης εξαφανίστηκε από την περιοχή του Καβροχωρίου στις 9 το βράδυ της Παρασκευής, όποτε και έφυγε από το σπίτι του με τα πόδια, ενώ από εκείνο το σημείο και μετά, δεν τον ξαναείδε κανείς. Ο 20χρονος σπουδάζει στην Αγγλία και μετά τη δήλωση εξαφάνισης κινητοποιήθηκαν οι αρχές αστυνομία, πυροσβεστική και «Χαμόγελο του Παιδιού».Είναι όμως από εκείνες τις υποθέσεις που ευτυχώς έχουν αίσιο τέλος.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη