Connect with us

ΘΕΜΑ

Ένα περιπολικό καλύπτει ταυτόχρονα δύο περιοχές στο Ρέθυμνο!

Δημοσιεύτηκε

στις

Αναδιάρθρωση ενίσχυσης υποσχόταν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς τους αστυνομικούς, όταν αποφάσιζε κι αυτό με τη σειρά του – όπως και οι προηγούμενες πολλές ηγεσίες – να προχωρήσει σε αλλαγές


Σχέδιο «Περσέας» για εμφανή αστυνόμευση υποσχόταν το υπουργείο και αποφάσισε να το εφαρμόσει παρά τις ελλείψεις και τις δυσκολίες. Και ήρθαν και επιβεβαιώθηκαν οι κακές προβλέψεις που έκαναν οι αστυνομικοί και στην Κρήτη, οι άνθρωποι που ζουν εκ των έσω τις υπηρεσίες, γνωρίζουν τις ανάγκες του τόπου και αντιλαμβάνονται – πολύ καλύτερα από εκείνους που εκπονούν σχέδια από τα γραφεία τους – τις δυσκολίες των εγχειρημάτων, που γίνονται στα χαρτιά, χωρίς προσλήψεις και χωρίς πραγματική διάθεση αλλαγής με την ταυτόχρονη παροχή των απαιτούμενων προσώπων και πόρων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νομό Ρεθύμνου κανένα από τα αστυνομικά τμήματα που το Υπουργείο δεσμευόταν ότι θα λειτουργεί με 26 τουλάχιστον άτομα προσωπικό, δεν λειτουργεί με περισσότερα από 16! Και όλα αυτά ενώ στο πλαίσιο του σχεδίου «Περσέας» είναι διαταγή αρχηγού να υπάρχει 24ωρη περιπολία σε όλο το νομό με αστυνομικούς από τα αστυνομικά τμήματα, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιοχές να «περιπολεί» ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς σχεδόν το μισό νομό!

Να θυμίσουμε ότι με την «αναδιάρθρωση» πριν από ένα χρόνο καταργήθηκαν στο νομό Ρεθύμνου το Αστυνομικό Τμήμα Λαππαίων στην Επισκοπή και το Τμήμα Ασφαλείας Περάματος, που συγχωνεύθηκε με το Αστυνομικό Τμήμα Περάματος. Και αντί τουλάχιστον το τελευταίο – που είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περιοχή – να διατηρήσει το σύνολο των ατόμων που υπηρετούσαν στις 2 υπηρεσίες δηλαδή 23, τελικά σήμερα υπηρετούν μόλις 16 αστυνομικοί. Το αστυνομικό τμήμα Αμαρίου διαθέτει 13 άτομα, το αντίστοιχο του Αγίου Βασιλείου 16 και το τμήμα των Ανωγείων 14.

Η 24ΩΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

Ένα περίπου χρόνο μετά την περιβόητη αναδιάρθρωση κι ενώ τα ζητήματα με την έλλειψη προσωπικού είναι πια πολύ ορατά, έρχεται μία διαταγή του αρχηγού της Ε.Α. να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες των αστυνομικών. Ζήτησε ο αρχηγός από τους διευθυντές ανά νομό να εκπονήσουν και να εφαρμόσουν σχέδια 24ωρης αστυνόμευσης.
Οι περιοχές χωρίστηκαν ανά τομείς και προβλέπεται πλέον η συνεχής αστυνόμευση με ένα περιπολικό και δύο άτομα.

Αντιλαμβάνεται κανείς τι σημαίνει αυτό, όταν Αμάρι και Άγιος Βασίλειος έχουν οριστεί ως ένας τομέας (!), καλύπτοντας ουσιαστικά το μισό νομό Ρεθύμνου. Πρακτικά, ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς είναι υπεύθυνο για την αστυνόμευση σε δύο δήμους με μεγάλη γεωγραφική κάλυψη, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση που το περιπολικό βρίσκεται για παράδειγμα στο Ροδάκινο και δεχθεί κλήση για περιστατικό στον Μέρωνα, ο χρόνος ανταπόκρισης δεν μπορεί να είναι μικρότερος της μίας ή μιάμισης ώρας… Επίσης, ως ένας τομέας έχουν οριστεί Ανώγεια και Δήμος Μυλοποτάμου, ένας άλλος είναι οι πρώην ενότητες Λαππαίων και Φωκά και ένας τρίτος οι πρώην ενότητες Αρκαδίου και Ρεθύμνου.

Την εφαρμογή του «Περσέα» έχουν επωμιστεί τα αστυνομικά τμήματα, που ενισχύονται αναγκαστικά τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου από ασφάλεια και τροχαία. Και όπως λένε αστυνομικοί κύκλοι, αυτό έχει ως αποτέλεσμα υπηρεσίες, όπως η τροχαία και η ασφάλεια να βγάζουν περιπολικά σε κάποιες περιπτώσεις με ένα άτομο, πράγμα που σαφώς δεν προβλέπεται.

Οι ειδικές υπηρεσίες, δηλαδή τα ΤΑΕ, η ΟΠΚΕ και η ΟΕΠΤΑ, δεν περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό, με εντολή αρχηγού. Και προφανώς είναι σημαντικό ότι οι ειδικές υπηρεσίες «εφορμούν» ανεξάρτητα από σχεδιασμούς επί χάρτου, όμως είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι αρκετές για να καλύψουν ολόκληρη τη γεωγραφική περιφέρεια του νομού Ρεθύμνου.

Και το πρόβλημα εντοπίζεται κατά κύριο λόγο σε περιοχές της ενδοχώρας που έχουν εδώ και χρόνια σοβαρό έλλειμμα αστυνόμευσης, λόγω ελάχιστου προσωπικού, όπως το Αμάρι, ο Άγιος Βασίλειος και η Λάππα. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι τις περισσότερες φορές, τουλάχιστον στο Αμάρι, στο αστυνομικό τμήμα δεν βρίσκονται περισσότεροι από ένας ή δύο αστυνομικοί, προκειμένου να καλύπτεται και το σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης.

Άλλωστε, στο παρελθόν συχνά είχε καταγγελθεί πως προκειμένου κάποιος αστυνομικός να παρέμβει σε περιστατικό στις περιοχές του Αμαρίου ήταν αναγκασμένος να κλείσει το τμήμα και να φύγει… Η κατάσταση δεν απέχει και πολύ, λένε αστυνομικοί που τονίζουν ότι με αυτά τα δεδομένα η αναδιάρθρωση προφανώς δεν πέτυχε καθόλου το στόχο της.

Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει τον τελευταίο χρόνο με τη διαχείριση του προσωπικού ανέδειξαν για μία ακόμα φορά τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου σε έγγραφο – επιστολή που κατέθεσαν στον αστυνομικό διευθυντή Ρεθύμνου, ταξίαρχο Αντώνη Ρουτζάκη.

Επεσήμαναν ήδη από τις 20 Νοεμβρίου πως ο ταξίαρχος ενημέρωσε τα μέλη της ένωσης «ότι στο σχέδιο που εκπονήθηκε από τη Διεύθυνσή μας, καλούνται όλες οι Αστυνομικές Υπηρεσίες του νομού, να διαθέσουν προσωπικό για την ενίσχυση των υποστελεχωμένων αρμόδιων Αστυνομικών Τμημάτων, που έχουν επωμιστεί την υλοποίηση του «ΠΕΡΣΕΑ». Τότε, δεσμευτήκατε ότι μετά την έναρξη υλοποίησης του σχεδίου, θα είναι ζήτημα μερικών ημερών για την οριστική λύση του προβλήματος αυτού.

Παράλληλα, με το ανωτέρω σχετικό έγγραφό μας, η Ένωσή μας εξέφρασε τον προβληματισμό της για την «οριζόντια εφαρμογή» της διαταγής του κ. Αρχηγού τόσο σε εσάς, όσο και στην πολιτική και φυσική μας ηγεσία. Αναφέραμε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους πιστεύουμε ότι υπάρχει αντικειμενική αδυναμία υλοποίησής της, χωρίς πρώτα να ληφθούν υπόψιν όλες οι παράμετροι και ιδιαιτερότητες των εκάστοτε περιοχών αστυνόμευσης.
Σήμερα διαπιστώνουμε ότι η εφαρμογή του σχεδίου αυτού αποτελεί εμπόδιο στην αποτελεσματική διαχείριση συμβάντων και περιστατικών αρμοδιότητας Τροχαίας και Ασφάλειας, αφού αυτές οι υπηρεσίες έχουν καταλήξει «δεξαμενές» άντλησης ανθρώπινων πόρων, προς ενίσχυση των υπηρεσιών Τάξης, με αποτέλεσμα τη μείωση της αποτελεσματικότητάς τους και την αλλοίωση της υπηρεσιακής τους δομής και υπόστασης. Επίσης παρατηρήθηκε το φαινόμενο της υπολειτουργίας των ανωτέρω υπηρεσιών Τροχαίας και Ασφάλειας σε βαθμό που αναγκάζονται να επανδρώσουν με ένα μόνο άτομο την εποχούμενη περιπολία τους, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στο έπακρο στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με την αποστολή ίδρυσής τους. Παράλληλα αρκετοί συνάδελφοι, που είναι επιφορτισμένοι με ιδιαίτερα καθήκοντα, απομακρύνονται από αυτά, με αποτέλεσμα στην αδυναμία σωστού χειρισμού αυτών και τη δημιουργία δυσμενών σχολίων για την Ελληνική Αστυνομία.

Δυστυχώς όμως, μετά από τόσο καιρό, διαπιστώνουμε ότι δεν δόθηκε λύση.

Επειδή η εκ περιτροπής διάθεση αστυνομικού προσωπικού από διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες, εμφανώς καταστρατηγεί το Π.Δ. 100/2003 «Τοποθετήσεις, μεταθέσεις αστυνομικού προσωπικού», το οποίο δεν προβλέπει πουθενά την «διάθεση» Αστυνομικού Προσωπικού ως μορφή ενίσχυσης των Υπηρεσιών, παρακαλούμε όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτή να εκλείψει».

Πριν λίγο καιρό, κατά την εκδήλωση παράδοσης – παραλαβής των περιπολικών που δώρισε στην Ελληνική Αστυνομία ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, παρούσα ήταν και η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη. Οι αστυνομικοί της έθεσαν υπόψη τα σοβαρά προβλήματα για να λάβουν απάντηση από την υπουργό ότι θα διερευνήσει λύσεις. Ουδεμία λύση έχει δοθεί…

Πηγή: Goodnet.gr

ΘΕΜΑ

8 συλλήψεις στο Ρέθυμνο για τυχερά παιχνίδια

Δημοσιεύτηκε

στις

Κατασχέθηκε σχεδόν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ


Συνελήφθησαν, χθες μεταμεσονύκτιες ώρες στο Ρέθυμνο, οχτώ άτομα και συγκεκριμένα 6 άνδρες ηλικίας από 25 έως και 68 ετών και δύο αλλοδαποί (51χρονος και 46χρονη) για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων, που διενεργούνται για την καταπολέμηση του φαινομένου, των παράνομων τυχερών παιγνίων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, χθες μετά τα μεσάνυχτα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε επιχείρηση ιδιοκτησίας 51χρονου ο οποίος απουσίαζε.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι η 46χρονη ως υπεύθυνη του καταστήματος, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, είχε επιτρέψει σε επτά άτομα την συμμετοχή στη διενέργεια και τη διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου “TEXAS POKER” οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 494 ευρώ, 127 κάρτες διαφόρων χρωμάτων και δύο τράπουλες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 25ος Αγώνας Δρόμου Κουδουμά

Δημοσιεύτηκε

στις

25ος  ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ Ι. Μ. ΚΟΥΔΟΥΜΑ – Ένας Αγώνας ετών 25


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος για εικοστή πέμπτη χρονιά ο  Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου και Πεζοπορίας Κουδουμά, που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Γόρτυνας, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, την Ιερά Μονή Κουδουμά, το Α. Λ. Σύλλογο Φίλων Ι. Μ. Κουδουμά καθώς και τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης.

Μια διοργάνωση θεσμός πλέον για τον Δήμο Γόρτυνας την οποία αγκαλιάζει η τοπική κοινωνία καθώς πρόκειται για  το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της περιοχής που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Με αφορμή την συγκεκριμένη διοργάνωση δίνετε η ευκαιρία να προαχθεί  ο πολιτισμός, το αθλητικό ιδεώδες, ο εθελοντισμός και η ευγενής άμυλα μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων  ενώ παράλληλα αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι ομορφιές του τόπου μας.

Ο Δρόμος του Κουδουμά είναι διαδεδομένος σε δρομείς, ορειβάτες και φυσιολάτρες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Οι αθλητές και οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μια διαδρομή ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας σε μια μοναδική περιοχή η οποία έχει συμπεριληφθεί στο δίκτυο NATURA 2000 καθώς συγκεντρώνει πλούσια χλωρίδα και πανίδα .Την όλη εμπειρία έρχεται να συμπληρώσει, στον τερματισμό της διαδρομής, η θαλπωρή, και το κατανυκτικό περιβάλλον της Ιερά Μονής Κουδουμά.      

Στον Αγώνα φέτος έλαβαν μέρος αθλητές μαραθωνίου από όλη την Ελλάδα, αλλά και πεζοπόροι κάθε ηλικίας, σε μια διαδρομή 22,5 χιλ. με πολλές μορφολογικές εναλλαγές γεγονός που τον έχει κατατάξει σε μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις σε πανελλήνιο επίπεδο.

 

Ευχαριστίες Και Συγχαρητήρια Εκ Μέρους Του Δήμου Απευθύνουμε Στους:

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ  
Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, Ιερά Μονή Κουδουμά, Α. Λ.
Σύλλογος  Ι. Μ. Κουδουμά, Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης
 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ 
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ ΜΟΙΡΩΝ  
 

ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΑΡΑΓΓΙΑΝΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΕΡΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΕΡΝΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΣΗΜΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΟΥΚΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΟΊΝΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΟΛΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΟΥΡΝΟΦΑΡΑΓΓΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΟΥΡΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΑΒΙΩΝ
ΑΝΑΡΙΧΗΤΙΚΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΟΤΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Συγχαρητήρια πολλά αξίζουν και σε όλους τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις κ. Κοσμόγλου Σοφία και κ. Σιμίτη Κυριακή για την  εθελοντική  βοήθεια που προσφέρανε, ερχόμενες για το σκοπό αυτό από τα Γιαννιτσά!

Επίσης  ένα μεγάλο μπράβο στους εργαζόμενους του Δήμου Γόρτυνας, και της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, τους τοπικούς φορείς, που βοήθησαν στην υλοποίηση της διοργάνωσης.
 
Ευχαριστούμε  μέσα από την καρδιά μας όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος στον αγώνα και όλους τους περιπατητές όλους τους εκπρόσωπους της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Γόρτυνας καθώς και τους υποψηφίους των επικείμενων Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών που μας τίμησαν με την παρουσία τους αλλά και σε όλους τους απλούς επισκέπτες και προσκυνητές που παρευρέθησαν την ημέρα αυτή  στην Ι.Μ. Κουδουμά

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στον 26ο Δρόμο Κουδουμά το 2020 στα Αστερούσια Όρη, τη νοτιότερη οροσειρά της Ευρώπης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Στο Τυμπάκι σήμερα το πασχαλινό παζάρι από το «ΜΕΛΛΟΝ»

Δημοσιεύτηκε

στις

Σήμερα Παρασκευή το Πασχαλινό Παζάρι βρίσκεται στη λαϊκή αγορά του Τυμπακίου και αύριο των Μοιρών


Ακόμα προλαβαίνετε και εσύ να πάρετε και εσύ μια λαμπάδα για το βαφτιστήρι σας και συγχρόνως να ενισχύσετε τον Σύλλογο ΑμεΑ «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

Από νωρίς το πρωί τα μέλη του συλλόγου βρέθηκαν στη Λαϊκή Αγορά του Τυμπακίου απλώνοντας στο πάγκο τα Πασχαλινά δώρα που ετοίμασαν όλο αυτό τον καιρό.

Από μια λαμπάδα για το κάθε παιδί μας είναι αρκετό για να ενισχύσουμε το έργο τους.

Αύριο Σάββατο θα βρίσκονται στη Λαϊκή Αγορά των Μοιρών, έξω από το Δημαρχείο.

Ψάξτε τους, θα είναι εκεί!!)

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη