Connect with us

People

Γιώργος Χουστουλάκης: Ένας λάτρης της λαογραφίας και της φύσης που έλειπε από την Μεσαρά

Δημοσιεύτηκε

στις

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας με το cretanmagazine.gr, ο Γιώργος Χουστουλάκης από τη Γαλιά Δήμου Φαιστού, έχει ανεβάσει ήδη παραπάνω από 300 λαογραφικά και περιβαλλοντολογικά θέματα της Κρήτης μας


Με την ευκαιρία που το cretanmagazine καθιέρωσε ως logo τον λαβύρινθο, λόγω του άρθρου που έγραψε ο Γεώργιος Χουστουλάκης γι’αυτό και την συμπλήρωσης των 300 λαογραφικών και περιβαλλοντολογικών θεμάτων της Κρήτης μας που έχει γράψει στο cretanmagazine.gr, νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Γιώργο.

Μας εξέπληξε το μεράκι, το πάθος και το ενδιαφέρον του Γιώργου, στα θέματα που αφορούν τη Μεσαρά και την Κρήτη.

Ότι αξιόλογο θέμα γνωρίζει να μας το μεταφέρει με τον δικό του απλό και ιδιαίτερο τρόπο. Aκoμα ενίοτε, και με το χιούμορ που τον διακρίνει

Από την πρώτη στιγμή, βρίσκει το χρόνο και γράφει ανελλιπώς ο ίδιος τα θέματά του στο περιοδικό μας με ποικίλα θέματα.

Ο ίδιος πολλές από τις ιστορίες που έχει ανεβάσει, αρχικά τις είχε αρχικά κρατήσει στις σημειώσεις του , με σκοπό να βρει τρόπο να τις διασώσει.

Και η αφορμή δόθηκε, μέσω του ηλεκτρονικού περιοδικού www.cretanmagazine.gr.

Μα και σήμερα, παίρνει πληροφορίες από ανθρώπους που γνωρίζουν κάποια πράγματα και μας τις μεταδίδει.

Απ’ ότι μας είπε, από μικρός ήθελε να γίνει δημοσιογράφος! Το μεράκι αυτό πάντως που έχει, το διατηρεί ακόμα και σήμερα!

Δεν έχει βγάλει πανεπιστήμια, παρά μονάχα το εξατάξιο γυμνάσιο, και στη συνέχεια μια μέση τεχνική σχολή.

Για αυτό, η γλώσσα που γράφει, είναι απλή, χωρίς δύσκολα νοήματα, και γίνεται έτσι ιδιαίτερα κατανοητή πιο εύκολα από τους… μη προχωρημένους στα γράμματα!

Για πολλούς, προκαλεί εντύπωση η πληθώρα των θεμάτων του, ειδικά σε ότι αφορά τη φύση, αλλά επίσης και στα λαογραφικά, και παλιά ενθυμήματα.

Ο ίδιος από μικρός ήταν απλός παρατηρητής της φύσης, και θαύμαζε την κάθε λεπτομέρεια και παραξενιά της, τα αξιοπερίεργα, και ότι του έκανε εντύπωση, και τα είχε κρατήσει στην άκρη του μυαλού του.

Σήμερα απλά θυμάται και γράφει όσα έζησε.

Θα μπορούσε να πει κανείς, πως το όλο έργο του είναι κατά κάποιον τρόπο και μια …αυτοβιογραφία! Και αυτό, γιατί τα συνδυάζει με τα βιώματα του.

Συνδυάζει δε παράλληλα με τα θέματα του και το πάθος του με την φωτογραφία, και στα 90 τοις εκατό των θεμάτων που ανεβάζει, είναι δικές του φωτογραφίες.

Έχει τεράστιο αρχείο φωτογραφιών, για να μπορεί εύκολα να καλύπτει τα θέματα του.

Κυρίως, πέρα από την φωτογραφία, του αρέσει να αναδεικνύει και να προβάλλει, παλιά γνώριμα πρόσωπα που ζουν ή έχουν πεθάνει.

Του αρέσει να ανεβάζει παλιές ιστορίες που έχει ακούσει, επίσης ήθη και έθιμα, της Κρήτης, και ειδικά της Μεσαράς.

Δεν είναι άνθρωπος της αυτοπροβολής, απεναντίας, διατηρεί χαμηλό προφίλ.

Εν τούτοις τον αναδεικνύει και τον προβάλλει το ίδιο το έργο του, που ένα μέρος τουλάχιστον έχει ανεβάσει το και θα μπορείτε να το δείτε…

Έγραψε το Μεσαρίτικο λεξικό, ένα πολύ σπουδαίο έργο το οποίο ακόμα το δουλεύουμε. (Μπορείτε να το δείτε στο www.cretanlexiko.gr)

Δεν επιθυμεί να τον αποκαλούμε λαογράφο, γιατί τη θεωρεί μεγάλη κουβέντα, και βαριά ευθύνη.

Μένει όμως ευχαριστημένος, όταν μαθαίνει ότι διαβάζονται και κοινοποιούνται τα θέματά του.

Φίλε Γιώργο, όλοι οι αναγνώστες του cretanmagazine, και εγώ προσωπικά σε ευχαριστούμε, και ευχόμαστε να συνεχίσεις να γράφεις ακάθεκτος…

 

Ιορδάνης Μπιτσακάκης

People

«Ο Ψωμόπουλος με βίασε και με λήστεψε», υποστηρίζει η Ρία Αντωνίου

Δημοσιεύτηκε

στις

«Τέλεσε εναντίον μου διαδοχικά τα εγκλήματα του βιασμού, της ληστείας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης» ισχυρίζεται το μοντέλο


Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών το μοντέλο Ρία Αντωνίου.

Η 31χρονη, μέσα από τη δισέλιδη αναφορά της εμμένει στην εκδοχή του βιασμού από τον πρώην σύντροφο της Χρήστο Ψωμόπουλο, όπως την κατέθεσε το απόγευμα της Κυριακής στην Αστυνομία αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “Δέχθηκα βάναυση και ειδεχθή επίθεση από τον Χρήστο Ψωμόπουλο κατά της γενετήσιας ελευθερίας μου, της σωματικής μου ακεραιότητας και αυτοδιάθεσης καθώς και της ιδιοκτησίας μου” αναφέρει στις πρώτες γραμμές.

Στις επόμενες, επισημαίνει ότι ο πρώην σύντροφος της, πάντα όπως η ίδια ισχυρίζεται, τη βίασε και τη λήστεψε. “Ο Χρήστος Ψωμόπουλος με χτύπησε επανειλημμένως προκαλώντας μου σωματικές βλάβες κατά τρόπο που θα μπορούσα να υποστώ σοβαρή βλάβη της υγείας και της σωματικής μου ακεραιότητας. Στη συνέχεια επιστρατεύοντας εκ νέου σκληρή σωματική βία εναντίον μου ο Χρήστος Ψωμόπουλος κατέβαλε την αντίσταση μου και με εξανάγκασε να έλθω σε σεξουαλική επαφή μαζί του. Επιπροσθέτως και πάλι ασκώντας μου σωματική βία προκειμένου να επιτύχει το σκοπό του, ο Χρήστος Ψωμόπουλος αφαίρεσε από την κατοχή μου το κινητό μου τηλέφωνο αποκλειστικής κυριότητας και ιδιοκτησίας μου το οποίο και ιδιοποιήθηκε παρανόμως. Κατά αυτόν τον τρόπο ο ως άνω Χρήστος Ψωμόπουλος τέλεσε εναντίον μου διαδοχικά τα εγκλήματα του βιασμού, της ληστείας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης όπως αυτά εγχατρώνονται στα άρθρα 336 παρ.1, 309 και 380 παρ.1 Π.Κ τα οποία συρρέουν εν προκειμένω αληθώς”.

Χρηματική αποζημίωση 44 ευρώ για την ηθική βλάβη Καταλήγοντας στη Δήλωση Παράστασης Πολιτικής Αγωγής, το μοντέλο αναφέρει πως απαιτεί το ποσό των 44 ευρώ “για την ηθική βλάβη” που υπέστη ενώ ορίζει πληρεξούσιους δικηγόρους της, τον κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλο και τον κ. Παναγιώτη Κάρκουλα ενώ ζήτησε να πάρει και αντίγραφο της δικογραφίας.

protothema.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

People

Έχω καταγγείλει όσα είχα να πω – Αρνείται τον βιασμό ο σύντροφός της

Δημοσιεύτηκε

στις

Το γνωστό μοντέλο βρίσκεται σε κατάσταση σοκ – Αρνείται ακόμα και ότι υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση ο επιχειρηματίας μέσω των συνηγόρων του


Συνεχίζεται το θρίλερ στην υπόθεση βιασμού του γνωστού μοντέλου Ρίας Αντωνίου από το σύντροφό της, βάσει όσων έχει καταγγείλει στην αστυνομία η 30χρονη καλλονή.

Από τη μια εκείνη, που υποστηρίζει ότι βιάστηκε τη νύχτα της περασμένης Κυριακής, από την άλλη ο επιχειρηματίας σύντροφός της, που μέσω των συνηγόρων του αρνείται τις κατηγορίες. Το μοντέλο συνεχίζει να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ενώ σε όσους την καλούν στο τηλέφωνο και τη ρωτούν, απαντά πως ό,τι είχε να πει, το έχει καταγγείλει στην αστυνομία.

Τόσο οι αρχές όσο και η πλευρά του γνωστού επιχειρηματία περιμένουν τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων τις οποίες υποστηρίζει ότι πραγματοποίησε η 30χρονη καλλονή και σύμφωνα με όσα διέρρευσαν χθες δείχνουν κάποια σημάδια κακοποίησης.

Ωστόσο η πλευρά του επιχειρηματία εκτός του ότι αρνείται τις κατηγορίες εκτιμά πως δεν έχει γίνει καμία ιατροδικαστική εξέταση. Ο συνήγορος υπεράσπισης του επιχειρηματία κ. Θανάσης Πλεύρης μιλώντας στο protothema.gr επισήμανε: «Αρνούμαστε τα γεγονότα, δεδομένου ότι δεν έχουμε ενημερωθεί για τίποτα. Υποβάλλουμε αίτηση για να λάβουμε αντίγραφο της καταγγελίας και της ιατροδικαστικής. Αρνούμαστε όλες τις κατηγορίες, έχουμε πάρει εντολή να διερευνήσουμε την υπόθεση, θα υποβάλουμε αίτηση για να λάβουμε αντίγραφο όλου του φακέλου που έχει σχηματιστεί κι από εκεί και πέρα θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη διαφύλαξη της τιμής και της υπόληψης του πελάτη μου. Μόλις πάρουμε τα έγγραφα θα έχουμε και πιο σαφή τοποθέτηση».

Χθες το πρωί ο επιχειρηματίας με δήλωσή του μέσω των συνηγόρων του χαρακτήρισε ψευδείς και ανυπόστατες τις καταγγελίες της Ρίας Αντωνίου περί βιασμού, με την οποία συνεχίζει να διατηρεί σχέση, και συγκεκριμένα ανέφερε: «Από τον Τύπο, με έκπληξη, πληροφορήθηκα ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου μηνυτήρια αναφορά για το αδίκημα του βιασμού. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε διέπραξα το οποιοδήποτε αδίκημα σε βάρος της κυρίας Αντωνίου, με την οποία διατηρώ σχέση και έδωσα εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους μου, Αθανάσιο Πλεύρη και Αθανάσιο Ζαμάνη, να διερευνήσουν τα καταγγελλόμενα προκειμένου να πράξουν καθετί νόμιμο για την προάσπιση της τιμής και υπόληψης μου από ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες. Δε θα επιτρέψω στον οποιονδήποτε να εκμεταλλευτεί ψευδείς καταγγελίες για τη δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος μου, οι οποίες έχουν άμεσο αντίκτυπο, πέρα από εμένα και στην ζωή του ανήλικου τέκνου μου».


Η καταγγελία της Ρίας Αντωνίου

Σύμφωνα με πληροφορίες η ξανθιά καλλονή κατέθεσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας το περασμένο Σάββατο ο σύντροφός της αποπειράθηκε να τη βιάσει και εκείνη αντιστάθηκε. Το πρωί της Κυριακής υπήρξε έντονος καβγάς, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον οποίο το μοντέλο ζήτησε από τον επιχειρηματία να χωρίσουν. Τότε, για ακόμη μια φορά, όπως φέρεται να έχει υποστηρίξει το μοντέλο ο σύντροφός της αποπειράθηκε να τη βιάσει, αλλά και πάλι αντιστάθηκε. Σύμφωνα με το μοντέλο, ο επιχειρηματίας τη βίασε τη νύχτα της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας η ξανθιά καλλονή μετέβη σε αστυνομικό τμήμα, καταγγέλλοντάς τον.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

People

Καταγγελία ΣΟΚ – Η Ρία Αντωνίου κατήγγειλες την Αστυνομία τον βιασμό της

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε κατάσταση σοκ η ξανθιά καλλονή – Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η κοπέλα έφερε σημάδια στο σώμα της που αποτελούν ενδείξεις για τη βασιμότητα της καταγγελίας της -Η απάντηση του επιχειρηματία στις κατηγορίες της Ρίας Αντωνίου για βιασμό


Σε κατάσταση σοκ δίπλα σε δικούς της ανθρώπους βρίσκεται από χθες πασίγνωστο μοντέλο που κατήγγειλε βιασμό από τον σύντροφό της. Ο γνωστός επιχειρηματίας που είχε απασχολήσει στο παρελθόν τα lifestyle περιοδικά με τον δεσμό του με πασίγνωστη τραγουδίστρια απέφυγε τη σύλληψη μιας και έληξε το αυτόφωρο ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσω των συνηγόρων του την θέση του για την πολύ σοβαρή υπόθεση που κλονίζει το χώρο της show biz.

Όπως έχει γίνει γνωστό και σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Espresso», η πασίγνωστη ξανθιά καλλονή Ρία Αντωνίου, πήγε το πρωί της Δευτέρας σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής και κατέθεσε μήνυση και αγωγή για βιασμό από τον σύντροφό της και γνωστό επιχειρηματία.

Η αστυνομία εξετάζει με μεγάλη προσοχή την καταγγελία και αναμένει τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που το ίδιο το μοντέλο έχει ζητήσει. Παράλληλα αναζήτησε τον επιχειρηματία για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτόφωρου πράγμα όμως που δεν κατέστη δυνατό.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η κοπέλα έφερε σημάδια στο σώμα της που αποτελούν ενδείξεις για τη βασιμότητα της καταγγελίας της. Ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα περιληφθεί στη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του επιχειρηματία, μετά την έγκληση του μοντέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 30χρονη κοπέλα κατέθεσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας το περασμένο Σάββατο ο σύντροφός της αποπειράθηκε να τη βιάσει και εκείνη αντιστάθηκε.

Το πρωί της Κυριακής υπήρξε έντονος καβγάς, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον οποίο το μοντέλο ζήτησε από τον επιχειρηματία να χωρίσουν. Τότε, για ακόμη μια φορά, όπως φέρεται να έχει υποστηρίξει το μοντέλο ο σύντροφός της αποπειράθηκε να τη βιάσει, αλλά και πάλι αντιστάθηκε.

Σύμφωνα με το μοντέλο ο επιχειρηματίας τη βίασε τη νύχτα της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας η ξανθιά καλλονή μετέβη σε αστυνομικό τμήμα καταγγέλλοντάς τον.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Facebook

-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-

Δημοφιλη