Connect with us

ΘΕΜΑΤΑ

Με επιτυχία η παρουσίαση της παράταξης του Παντελή Μουρτζανού

Δημοσιεύτηκε

στις

Μήνυμα Ενότητας έστειλε ο συνδυασμός «ΑΜΑΡΙ ΝΕΑ – ΠΟΡΕΙΑ» και ο επικεφαλής Παντελής Μουρτζανός, που εμπιστεύεται  την κρίση των Αμαριωτών, σε μια συγκινητική, αυθόρμητη και πολυπληθής επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων του


Πραγματοποιήθηκε χθες 17 Μαρτίου 2019 στο Δημαρχείο Αμαρίου η εκδήλωση – παρουσίαση του συνδυασμού μας «ΑΜΑΡΙ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» και των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, ακριβώς 5 χρόνια μετά την πρώτη ιδρυτική συγκέντρωση του συνδυασμού μας στον ίδιο χώρο. Η αυθόρμητη,πολυπληθής συμμετοχή των Αμαριωτών ισχυροποιεί, 70 μέρες πριν τις εκλογές, το προτεινόμενο σχέδιο του Παντελή Μουρτζανού για την επόμενη μέρα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός τόνισε: 

«Σας ευχαριστώ για την  ανταπόκριση και συμμετοχή σας,  στο σημερινό μας Κάλεσμα. Αγαπητοί συνεργάτες, παλαιότεροι και νεότεροι που σε λίγα λεπτά θα  ανακοινωθεί και επίσημα η συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιο της Νίκης, να είστε υπερήφανοι που θα υπηρετήσετε με ανιδιοτέλεια  και μεράκι τους δημότες μας. Σας ευχαριστώ που με εμπιστευτήκατε. Διαπιστώνω ότι είμαστε,  κατά πολύ περισσότεροι από την πρώτη συνάντηση μας τον Μάρτιο του 2014, όταν από εδώ τον ίδιο χώρο,  ξεκινήσαμε μαζί  την  Νέα Πορεία για το Αμάρι. Η παρουσία σας εδώ μας δίνει  δύναμη να συνεχίσουμε. Η παράταξη μας, “Αμάρι – Νέα Πορεία”, έχει δείξει δείγματα γραφής και θα έχει συνέχεια».

«Παραλάβαμε ένα δήμο χωρίς όραμα, με υποτυπώδη οργάνωση και μέσα, με μηδενικά ποσοστά αποτελεσματικότητας, ένα δήμο που δεν είχε κατεύθυνση, παραλάβαμε  ένα δήμο  να μην μπορεί  να αντιμετωπίσει,  ακόμα και τα στοιχειώδη προβλήματα καθημερινότητας.

Από το Μάρτιο του 2015 προκειμένου να ανεβάσουμε τον πήχη αρκετά ψηλά, όπως άλλωστε σας είχαμε υποσχεθεί, αναλάβαμε  πρωτοβουλίες πρωτόγνωρες για την περιοχή και καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας μια σειρά από έργα και δράσεις. Ορίσαμε κανόνες και δρομολογήσαμε παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, διαχειριστήκαμε και λύσαμε χρόνια  προβλήματα όσο το δυνατόν καλύτερα.

Οι στόχοι που θέτουμε  σήμερα εδώ, είναι οι ίδιοι, που  θέσαμε με την ίδρυση της παράταξης μας και  παραμένουν δεδομένοι:

•  Θέλαμε και θέλουμε, ένα Δήμο βιώσιμο, με υποδομές, εργαλεία, μηχανήματα και υπηρεσίες που θα συνεισφέρουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής, την ασφάλεια των εργαζομένων μας, την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας, σε συνδυασμό με τη προστασία του εξαιρετικού φυσικού περιβάλλοντος μας. Εδώ έχω να πω ότι η ανακύκλωση και στο Αμάρι είναι γεγονός. Έχουμε  υπογράψει σύμβαση με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και περιμένουμε οι μπλε Κάδοι να τοποθετηθούν πολύ σύντομα, τον επόμενο μήνα θα  έχουν τοποθετηθεί.

•    Θέλαμε και θέλουμε ένα Δήμο με υποδομές αποτελεσματικής Κοινωνικής στήριξης με πρωτοβουλίες Κοινωνικής ενίσχυσης, με σχέδιο Πολιτικής προστασίας για την  Ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής  και της περιουσίας των δημοτών μας.

•  Θέλαμε και θέλουμε ένα ΑΜΑΡΙ με ισχυρή Πολιτιστική και Τουριστική-ταυτότητα, μια περιοχή άστρο πολιτισμού με ελκυστικές τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες, με προϊόντα ποιοτικά, με μια επιχειρηματικότητα δημιουργική.              

•  Θέλαμε και θέλουμε ένα Δήμο που να αγκαλιάζει την εκπαιδευτική μας  κοινότητα, που στηρίζει τις πρωτοβουλίες της, που βελτιώνει τις υποδομές στα σχολεία μας.

•   Θέλαμε και θέλουμε ένα Αμάρι να διεκδικεί και να αγωνίζεται για τα πέντε (5) μεγάλα αναπτυξιακά  έργα της περιοχής».

Και συνέχισε:

«Θέλαμε και θέλουμε ένα Δήμο, να βρίσκεται κοντά  σε όλους τους δημότες  και μια Δημοτική αρχή που να διαβουλεύεται και να συνεργάζεται με αρχές και φορείς, μια δημοτική Αρχή, να τολμά, να διεκδικεί και να κερδίζει, έχοντας πάντα, ως πρώτο μέλημα την βελτίωση της ποιότητας ζωής  των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό  καταβάλουν  μεγάλη προσπάθεια, θα έλεγα εργάζονται με τοπικό πατριωτισμό και πέραν ωραρίου εργασίας πολλές φορές και ανταποκρίνονται πλήρως στα καθήκοντα τους. Ο ρόλος τους ήταν καταλυτικός σε όλα όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα και τους ευχαριστώ πραγματικά  για αυτό.

Θέλαμε και θέλουμε ένα Δήμο, που οι κτιριακές υποδομές του, τα γραφεία του, η αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ο εξοπλισμός του και οι συνθήκες εργασίας να είναι ανάλογες της εξυπηρέτησης και του επιπέδου που πρέπει να έχει ένας Δήμος μικρός ορεινός, αλλά πάνω απ’ όλα Ευρωπαϊκός».

 

Στη συνέχεια έγινε απολογισμός του Δημοτικού έργου, της πορείας των εκτελούμενων έργων και έγινε αναφορά στην εξέλιξη και την στοχοθεσία των ενισχυμένων χρηματοδοτήσεων και των πρωτοβουλιών για την επόμενη περίοδο.

Ο Δήμαρχος, με έμφαση κοιτώντας τους Δημότες στα μάτια είπε:

«Πάνω απ’ όλα όμως, είναι  το ΗΘΙΚΟ συμβόλαιο που εγώ προσωπικά υποσχέθηκα και υπέγραψα μαζί σας,  το οποίο τηρώ με θρησκευτική ευλάβεια  και θα συνεχίσω να εφαρμόζω και την επόμενη ημέρα της επανεκλογής μας.

H Αξιοκρατία, η Διαφάνεια, η χρηστή Οικονομική Διαχείριση, και η  Νομιμότητα, είναι έννοιες ταυτόσημες με την παράταξη μας.    

Υποσχεθήκαμε ότι θα νοικοκυρέψουμε το Δήμο και το κάναμε πράξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα,  η χρηστή οικονομική διαχείριση της ΑΜΑΡΙ ΑΕ ΟΤΑ που για πρώτη φορά μετά το 2015 έχει χρηματικό πλεόνασμα το οποίο κάθε χρόνο διαθέτουμε για την κατασκευή  μικρών  έργων πνοής, ενώ συγχρόνως η εταιρεία  χρηματοδοτεί και μελέτες μικρών και μεγάλων έργων υποδομής στα χωριά μας. Δεν υπάρχει οικισμός να μην έχει την σφραγίδα της ΑΜΑΡΙ ΑΕ ΟΤΑ. Για λόγους διαφάνειας, στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για πρώτη φορά μετέχει δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης.   Ο απολογισμός δε της εταιρείας για πρώτη  φορά μετά το 2015 κάθε χρόνο γίνεται σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Τέλος, περιέγραψε την εξέλιξη του συνδυασμού τα τελευταία χρόνια και παρουσίασε τους νέους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους.

«Πριν προχωρήσουμε, στην παρουσίαση των νέων υποψηφίων δημοτικών συμβουλών της παράταξης μας, θα ήθελα να γνωρίζετε την αλήθεια, για τα δήθεν διαλυτικά, όπως ισχυρίζονται κάποιοι, φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στην παράταξη μας την προηγούμενη περίοδο.   Τα φαινόμενα αυτά ήταν χαρακτηριστικό όλων σχεδόν των παρατάξεων που δημιουργήθηκαν λίγο πριν τις εκλογές του 2014 και αυτό κυρίως οφείλεται στο γενικότερο κοινωνικοπολιτικό κλίμα κρίσης και παρακμής που είχαμε, άλλωστε τέτοια φαινόμενα δεν επηρέασαν μόνο την αυτοδιοίκηση αλλά και το Ελληνικό κοινοβούλιο. Η αποχώρηση τριών στελεχών από την παράταξη μας και η παράδοση της έδρας, αποτέλεσε πράξη εντιμότητας, όταν διαφώνησαν με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τους δύο που αναγκαστήκαμε να τους διαγράψουμε μετά από συνεχείς διαφοροποιήσεις και μη ψήφιση θέσεων και προτάσεων της παράταξης στα Δημοτικά Συμβούλια.

Αλλάζουμε σελίδα, ο συνδυασμός μας ΑΜΑΡΙ – Νέα Πορεία έχει δυναμική, είναι εδώ,  συνεχίζουμε μαζί, κοιτάμε   μπροστά.  Ο συνδυασμός μας αποτελείται   στο 1/3 με συνεργάτες από την προηγούμενη περίοδο και συμπληρώνεται κατά 2/3 με νέους υποψήφιους. ο Συνδυασμός μας είναι υπερκομματικός και  ενωτικός διαθέτει πλέον και  εμπειρία, έχει δε ως κύριο χαρακτηριστικό την ανανέωση και στελεχώνεται από ανιδιοτελείς, κοινής αποδοχής,   άξιους και ικανούς συνδημότες μας.

Τώρα σε ότι αφορά  την υποψηφιότητα των προέδρων η παράταξη μας έχει ήδη  συγκροτήσει ψηφοδέλτια νίκης σε όλες τις κοινότητες που θα εκλέξουν πενταμελή τοπικά συμβούλια. Στις  κοινότητες δε που εκλέγεται ένας υποψήφιος στηρίζουμε υποψηφίους που ανήκουν και στηρίζουν την παράταξη μας.

Βρίσκονται εδώ ανάμεσα μας και τα ονόματα τους θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Καλωσορίζουμε τις γυναικείες παρουσίες, στο συνδυασμό μας, όχι ως αριθμό ποσόστωσης, αλλά ως δυναμική παρουσία δημιουργίας.

Καλωσορίζουμε τη νεολαία, τη νεότητα και επενδύουμε  στην προσφορά τους.

Καλωσορίζουμε εκείνες και εκείνους που δεν ήταν μαζί μας την προηγούμενη φορά, αλλά αναγνωρίζοντας την προσπάθεια μας, μας εμπιστεύονται πλέονκαι είναι συνειδητά μαζί μας.

Όπως έλεγα και στις προηγούμενες εκλογές το ίδιο λέω και τώρα: Το Αμάρι μας  ενώνει, μας χρειάζεται όλους, είμαστε λίγοι δεν περισσεύει κανείς.

Εμείς θέλουμε να αγωνιζόμαστε και να προχωρούμε όλοι μαζί οι Αμαριώτες,  να ανεβάσουμε το ΑΜΑΡΙ ψηλότερα! Να ανεβάσουμε  το Αμάρι  εκεί που έπρεπε να είναι τώρα και χρόνια».

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα 19 Απριλίου στο cretanmagazine.gr

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα πιο σημαντικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που έγιναν σαν σήμερα 19 Απριλίου


Γεγονότα σαν σήμερα

 

1587: Ο βρετανός ναύαρχος και πρώην πειρατής σερ Φράνσις Ντρέικ βυθίζει την ισπανική αρμάδα στο λιμάνι του Κάδιξ, δίνοντας τέλος στη θαλασσοκρατορία των Ισπανών και εγκαινιάζοντας την εποχή της βρετανικής κυριαρχίας στις θάλασσες.

Francis_Drake-Cadiz

 

1770: Ο άγγλος πλοίαρχος, Τζέιμς Κουκ, αντικρίζει για πρώτη φορά τις ακτές της Αυστραλίας.

1839: Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.

1882: Τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου, δημιούργημα του Χαρίλαου Τρικούπη.

1906: Ολοκληρώνεται στην Αθήνα η Μεσολυμπιάδα, με αφορμή την επέτειο 10 ετών από την τέλεση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Έλαβαν μέρος 884 αθλητές από 20 χώρες, ανάμεσά τους 300 Έλληνες και Ελληνίδες. Η διοργάνωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν θα επιβιώσει ως θεσμός, επειδή η Ελλάδα δεν αντέχει το οικονομικό κόστος.

Mesolympiada

 

1909: Η Τουρκία αναγνωρίζει τη βουλγαρική αυτονομία.

1912: Ανατινάσσεται έξω από τη Σμύρνη, με τορπίλη, το ατμόπλοιο «Τέξας», στο οποίο επέβαιναν περίπου 200 επιβάτες, οι περισσότεροι Έλληνες. Διασώθηκαν μόνο 71.

1936: Οι Άραβες της Παλαιστίνης με επικεφαλής τον Χατζ Αμίν Αλ Χουσεϊνί εξεγείρονται κατά των Βρετανών που διοικούν την περιοχή με εντολή της Κοινωνίας των Εθνών, επειδή κάνουν τα στραβά μάτια στην εγκατάσταση Εβραίων.

Haj_Amin_al-Husseini

 

1956: Με μια λαμπρή τελετή, ο πρίγκηπας Ρενιέ Γ’ νυμφεύεται την αμερικανίδα ηθοποιό Γκρέις Κέλι στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Μονακό. Την προηγούμενη μέρα είχαν κάνει πολιτικό γάμο.

1961: Η Σιέρα Λεόνε γίνεται ανεξάρτητο κράτος.

1971: Στα αμερικανικά δικαστήρια παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος μιας δολοφονίας που συγκλόνισε το Χόλιγουντ. Ο Τσαρλς Μάνσον καταδικάζεται σε ισόβια δεσμά για την ενορχήστρωση της δολοφονίας πέντε ατόμων μεταξύ των οποίων της ηθοποιού Σάρον Τέιτ, συζύγου τότε του πολωνού σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι.

Charles_Manson-1971

 

1971: Η ΕΣΣΔ σημειώνει ακόμη μία πρωτιά στο διάστημα, με την εκτόξευση του διαστημικού σταθμού «Σαλιούτ».

Salyut_1

 

1989: Έκρηξη στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο Αϊόβα σκοτώνει 47 άτομα.

1991: Βόμβα που προοριζόταν για το αγγλικό προξενείο στην Πάτρα, εκρήγνυται στα χέρια εκείνου που τη μετέφερε, σκοτώνοντας τον μαζί με έξι έλληνες περαστικούς. Η βόμβα αποδίδεται σε Παλαιστινίους.

Patra-bomb-1991

 

1993: Στο Τέξας των ΗΠΑ, περισσότερα από 80 άτομα, εκ των οποίων 17 παιδιά, καίγονται σε πυρκαγιά που σημειώνεται στο κτίριο, όπου είχε οχυρωθεί για 51 μέρες ο ψευδοπροφήτης Ντέιβιντ Κορές, της αίρεσης των Δαβιδιανών, μαζί με 95 οπαδούς του.

1995: Στις ΗΠΑ, παγιδευμένο αυτοκίνητο με 450 κιλά εκρηκτικά, εκρήγνυται σε κυβερνητικό κτήριο της πόλης Οκλαχόμα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 168 άτομα, μεταξύ των οποίων και 19 παιδιά.

1997: Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με πλήρη μυστικότητα, φτάνει στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Σερβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, για τριήμερη ιδιωτική επίσκεψη.

2005: Ο 78χρονος Γερμανός καρδινάλιος, Γιόζεφ Ράτσινγκερ, εκλέγεται νέος πάπας, με το όνομα Βενέδικτος 16ος, διαδεχόμενος τον αποθανόντα Ιωάννη Παύλο ΙΙ.

2011: Η 19η Απριλίου 2011 έφερε μία κοσμοϊστορική αλλαγή για την Κούβα. Ο Φιντέλ Κάστρο, παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του κομμουνιστικού κόμματος του νησιού της Επανάστασης και τη θέση ανέλαβε ο αδερφός του Ραούλ.

2013:  Ο ύποπτος για την τοποθέτηση βομβών στον αιματηρό Μαραθώνιο της Βοστόνης , Ταμερλάν Τσαρνάεφ σκοτώνεται από πυροβολισμούς της αστυνομίας. Ο αδελφός του, Τζοχάρ Τσαρνάεφ , που είχε κρυφτεί σε μια βάρκα σε αυλή της Μασαχουσέτης, συλλαμβάνεται.

 

 

Γεννήσεις σαν σήμερα

 

1721 – Ρότζερ Σέρμαν, Αμερικανός, ο μοναδικός άνθρωπος που έβαλε την υπογραφή του και στις 4 βασικές πράξεις ίδρυσης του αμερικανικού κράτους (Άρθρα της Ένωσης, Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, Ομοσπονδιακά Άρθρα και Σύνταγμα)

1772 – Ντέιβιντ Ρικάρντο, άγγλος οικονομολόγος, από τους κορυφαίους της οικονομικής επιστήμης. (Θαν. 11/9/1823)

David_Ricardo

 

1793 – Φερδινάρδος Α’, αυτοκράτορας της Αυστρίας

1809 – Έμιλ Μπράουν, Γερμανός κλασικός αρχαιολόγος

1874 – Ερνστ Ρύντιν, Ελβετός ψυχίατρος, γενετιστής και ερευνητής, πρωτοπόρος στην έρευνα της γενετικής καταγωγής ψυχασθενειών και μέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος

1877 – Όλε Έβινρουντ, Νορβηγός εφευρέτης, που κατασκεύασε τον πρώτο εξωλέμβιο κινητήρα σκαφών

Ole_Evinrude

 

1903 – Έλιοτ Νες, Αμερικανός αστυνομικός, επικεφαλής των “αδιάφθορων” του FBI

1928 – Αλέξις Κόρνερ, Βρετανός μουσικός

1933 – Τζέιν Μάνσφιλντ, Αμερικανίδα ηθοποιός

1935 – Ντάντλεϊ Μουρ, Βρετανός ηθοποιός και μουσικός

1937 – Τζόζεφ Εστράντα, ηθοποιός και 13ος πρόεδρος των Φιλιππίνων

1942 – Άλαν Πράις, βρετανός κιμπορντίστας, με σπουδαία καριέρα στους Animals.

Alan_Price

 

1949 – Παλόμα Πικάσο, Γαλλοισπανίδα σχεδιάστρια & επιχειρηματίας, κόρη του Πάμπλο Πικάσσο

1954 – Τρέβορ Φράνσις, Βρετανός ποδοσφαιριστής, ο πρώτος του οποίου η μεταγραφή ξεπέρασε το ποσό του 1 εκατ. λιρών

1968 – Μσουάτι Γ’, βασιλιάς της Σουαζιλάνδης

1970 – Κέλι Χόλμς, Βρετανίδα αθλήτρια στίβου

1972 – Ριβάλντο, Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής

1978 – Τζέιμς Φράνκο, Αμερικανός ηθοποιός

1987 – Μαρία Σαράποβα, Ρωσίδα τενίστρια

 

 

Θάνατοι σαν σήμερα

 

1054 – Πάπας Λέων Θ΄

1321 – Γεράσιμος Α΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

1689 – Χριστίνα, βασίλισσα της Σουηδίας

1824 – Τζορτζ Γκόρντον Μπάιρον, Άγγλος ποιητής και φιλέλληνας, γνωστός ως Λόρδος Βύρωνας

1824 – Λόρδος Βύρων, φιλέλληνας άγγλος ποιητής. (Γεν. 22/1/1788)

Lord_Byron

 

1882 – Τσαρλς Ντάργουιν, γνωστός στην Ελλάδα ως Κάρολος Δαρβίνος, άγγλος φυσιοδίφης, πατέρας της θεωρίας περί της εξέλιξης των ειδών και της φυσικής επιλογής. (Γεν. 12/2/1809)

Charles_Darwin

 

1906 – Πιερ Κιουρί, Γάλλος φυσικός & νομπελίστας

1967 – Κόνραντ Αντενάουερ, γερμανός πολιτικός. Διετέλεσε πρώτος καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας από το 1949 έως το 1963, οδηγώντας τη νικημένη Γερμανία από την καταστροφή στο οικονομικό θαύμα. (Γεν. 5/1/1876)

Konrad_Adenauer

 

1974 – Αγιούμπ Χαν, πρόεδρος του Πακιστάν

1989 – Δάφνη ντι Μοριέ, Βρετανίδα συγγραφέας

1998 – Οκτάβιο Παζ, Μεξικανός συγγραφέας, Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας

2005 – Τζωρτζ Κοσμάτος, Έλληνας σκηνοθέτης

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Life

Η δήλωση του πλειοψηφών των εκλογών του 2ου Κυνηγετικού Συλλόγου Μοιρών

Δημοσιεύτηκε

στις

Η εκλογική διαδικασία του 2ου Κυνηγετικού Συλλόγου Μοιρών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου


Μετά τις εκλογές του συλλόγου ο πλειοψηφών τις διαδικασίας, Χουστουλάκης Στέλιος, δήλωσε πως ο αγώνας για την προστασία της χλωρίδας του τόπου μας είναι κοινός για όλους μας και δεν περισσεύει κανένας

Η ανακοίνωση του Χουστουλάκη Στέλιου:

Στη τελευταία εκλογική διαδικασία του Συλλόγου μας, το σύνολο σχεδόν των κυνηγών, με τη προσέλευση του, έδειξε το ενδιαφέρον του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κυνήγι στο τόπο μας. Ως πλειοψηφών σύμβουλος εγώ και οι συνεργάτες μου θέλομε να ευχαριστήσουμε όλους του κυνηγούς που μας τιμήσατε με τη ψήφο σας και εμάς και τούς συνυποψηφίους μας. Για εμάς σε αυτή την εκλογική διαδικασία δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Ο αγώνας και τα προβλήματα για τη προστασία της πανίδας και της χλωρίδας του τόπου μας είναι κοινός για όλους μας και δεν περισσεύει κανένας. Θέλω να συγχαρώ όλους τους υποψηφίους για την άψογη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Σ’ας ευχαριστούμε και πάλι όλους σας για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε και σας υποσχόμαστε πως θα την τιμήσουμε στο έπακρον.

ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΥΓΕΙΑ

Αλλάζει η διαδικασία εκτέλεσης και αποζημίωσης ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ειδική αγωγής

Δημοσιεύτηκε

στις

Μετά την έναρξη εφαρμογής της ηλεκτρονικής γνωμάτευσης για ειδικές θεραπείες παιδιών-εφήβων, ο ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει ότι και η εκτέλεση αυτών από τους θεραπευτές θα γίνεται ηλεκτρονικά προκειμένου να αποζημιώνονται


Συγκεκριμένα, για την εκτέλεση των πράξεων, ο δικαιούχος μπορεί να πάει σε οποιοδήποτε θεραπευτή της επιλογής του, προσκομίζοντας την εκτύπωση της ηλεκτρονικής γνωμάτευσης. Το θεραπευτήριο, είτε αφορά φυσικό πρόσωπο είτε αφορά σε εταιρία, συνδέεται με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στην εφαρμογή και εμφανίζει την εγκεκριμένη από τους αρμόδιους ελεγκτές γνωμάτευση.

Για την αποζημίωση, ο δικαιούχος πρέπει να προσκομίσει την απόδειξη παροχής υπηρεσιών που θα λάβει από το θεραπευτήριο, εκτύπωση παραστατικού εκτέλεσης από την εφαρμογή στην οποία αναγράφονται πόσες και ποιες θεραπευτικές πράξεις εκτέλεσε. Η εκτύπωση αυτή υπογράφεται, τόσο από τον θεραπευτή όσο και από τον δικαιούχο (γονιό).

Για να αποζημιωθεί, ο δικαιούχος υποβάλλει στην περιφερειακή διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ που ανήκει αίτημα αποζημίωσης μαζί με τα παραπάνω δικαιολογητικά. Κάθε θεραπευτήριο ειδικής αγωγής, προκειμένου να λάβει κλειδάριθμο πρόσβασης, θα πρέπει να προσκομίσει στην περιφερειακή διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ, στην αρμοδιότητα της οποία ανήκει, αντίγραφο της άδειας άσκησης επαγγέλματος όλων των θεραπευτών που εργάζονται σε αυτό, αντίγραφο της ταυτότητας, τα ΑΦΜ και ΑΜΚΑ όλων των θεραπευτών που απασχολεί. Στη συνέχεια, τα θεραπευτήρια θα αποκτήσουν κωδικούς eΔΑΠΥ από τη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, αφού ακολουθήσουν τα βήματα για την εγγραφή στο σύστημα.

Μετά την αρχική απογραφή, κάθε επικαιροποίηση των στοιχείων των θεραπευτών θα πρέπει να πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής eΔΑΠΥ από τον υπεύθυνο του θεραπευτηρίου.

Ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι μετά την 10η Μαΐου όλες οι εκτελέσεις και αποζημιώσεις ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ειδική αγωγής θα γίνονται υποχρεωτικά με την παραπάνω διαδικασία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη