Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Ένας σαλίγκαρος στο δρόμο!

Δημοσιεύτηκε

στις

Είναι τώρα και κοντά δύο χρόνια που η Κρήτη έχει βγάλει κακό όνομα παγκοσμίως στα τροχαία, πάνω που κάποτε νόμιζα πως είχε τους καλύτερους οδηγούς!


Η φήμη μας πλέον έχει γίνει παγκόσμια, και το διαπίστωσα και εγώ πρόσφατα που κατέβηκα στη Μεσαρά από την Αθήνα, που φυσικά και εδώ δεν πάμε και πολύ πίσω!

Σήμερα μονάχα, κατέβηκα το πρωί στις Μοίρες για προσωπικές δουλειές.

Φτάνοντας στο Δημοτικό σχολειό Γαλιάς, και λιγάκι πριν, βλέπω μπροστά μου ένα μικρό αυτοκινητάκι που οδήγαγε μια κοπελιά. Ξεκινά και κινείται απότομα, έκανε το λεγόμενο”σαλίγκαρο” στη μέση μέση του δρόμου, και σαν τρελή και παλαβή ερχόταν κατά πάνω μου! Τελικά και τη τελευταία στιγμή κάνει μια του τιμονιού και το στρίβει αψυχολόγητα αποτομα δεξιά, πέρασε ξυστά από μπροστά μου, και τρύπωσε κάπου εκεί σε ένα σπίτι!

Α δε πάμε καλά εδώ πέρα ! Λέω!

Προχωράω πιο κάτω στη στροφή και πάνω ακριβώς τη δεξιά αυτή στροφή, ερχόταν ένας νέος μηχανόβιος φουριόζος και κουνιστός με το μηχανάκι του, έκανε και εκείνος στη πράξη το “μάθημα” του “σαλίγκαρου” το μόνο που έμαθε, και με απανωτά ζικ – ζακ ερχόταν και αυτός κατά πάνω μου!

Παλαβή και η κίνηση του νεαρού αυτού, αλλά να που τη συνήθισα τη συμπεριφορά των οδηγών εδώ πέρα, και έκανα σαν να μην συνέβει τίποτα! Ευτυχώς που έτρεχα με 40, γιατί αν έτρεχα άνω από τα 60, θα θρηνούσαμε σίγουρα θύματα! Φτάνω στις Μοίρες και πάω να στρίψω αριστερά πριν την Αγία Παρασκευή, και αμέσως δεξιά, όπου και εκεί ερχόταν κάποιος κατά πανω μου κι από το δικό μου ρεύμα! Ευτυχώς πάλι που δεν έτρεχα, αλλά με είδε ο νεαρός που του κούνησα το κεφάλι μου!

Έφυγα από τη δουλειά που πήγα, και μετά άφησα κάπου το αυτοκίνητο και πήγαινα με τα πόδια. Ήμουνα ακριβώς μπροστά στην Πειραιώς και έκανα το πρώτο βήμα να περάσω απέναντι. Με το που μπαίνω ένα μέτρο στο δρόμο, έρχεται ένας από πίσω μου και στρίβει κι αυτός αριστερά και κατά πάνω μου! Επειδή είναι άριστα τα αντανακλαστικά μου, αστραπιαία ακινητοποιούμαι επιτόπου! Ένοιωσα όμως τον αέρα του αυτοκινήτου στο πρόσωπό μου! Δεν με είδε που περνούσα, αλλά με είδε που πρόλαβα και σταμάτησα για χάρη του και τον γλύτωσα από τα …δικαστήρια! Ένα και εβδομήντα εφτά είμαι και δε με είδε? Τώρα κι αυτός κρατούσε κινητό? Ήταν αφηρημένος? Δεν πρόλαβα να δω τι έκανε κι αυτός ο νεαρός!

Είδα όμως την όλη τραγική κατάσταση στα μέρη μας, και όχι μονάχα σήμερα αλλά και κάθε μέρα. Δεν είναι τόσο οι μεγάλοι που κάνουν αυτά τα πράγματα, αλλά ως επί το πλείστον νεαρά παιδιά άπειρα, αλλά και προ παντός ανεύθυνα! Καθημερινό φαινόμενο πιά, κι αν και τα όσα είχα αντιληφτεί και τις άλλες μέρες, άλλες πέντε φορές είχε πάει η ψυχή μου στη Κούλουρη!

Δεν υπάρχει πια ο φόβος μέσα στους νέους οδηγούς για τυχόν δυστύχημα, και να τους συγκρατήσει, ακόμα κι αν έφθαναν κάποιοι ένα βήμα στο θάνατο αυτών ή του θύματος!

Κάποτε νόμιζα πως μεθάγανε ή μαστουρώνανε κάποια παιδιά, δεν το πιστεύω αυτό, πιστεύω στην ανευθυνότητα και στην απροσεξία πολλών ντόπιων οδηγών.

Μετά λοιπόν και με όσα είδα και διαπίστωσα, και λίγα είναι τα εκατοντάδες τα δυστυχήματα που θρηνήσαμε ήδη και τούτη τη χρονιά! Λογικά έπρεπε να ήταν διπλάσια, αλλά έσωσε τη κατάσταση η τύχη, ή η αστραπιαία αντίληψη του άλλου!

Εδώ επί του προκειμένου, χρειάζονται μάλλον κάποια νέα μέτρα, γιατί δεν είναι ένας ο”‘σαλίγκαρος” στο δρόμο, έχουν γεμώσει οι δρόμοι “σαλίγκαρους”!!!

Κείμενο: Γεώργιος Χουστουλάκης

ΚΡΗΤΗ

560 χιλ. ευρώ για έργα συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Σητείας-Ιεράπετρας

Δημοσιεύτηκε

στις

Συμβάσεις με προϋπολογισμό 560.000 ευρώ για έργα συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Σητείας-Ιεράπετρας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης


Δύο σημαντικά έργα για το Λασίθι υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η μια σύμβαση αφορά το έργο «Βελτιώσεις Επαρχιακών Δρόμων Σητείας -Ιεράπετρας» με προϋπολογισμό 500 χιλ. ευρώ με ανάδοχο εκτέλεσης του έργου την κατασκευαστική εταιρεία «ΜΑΡΜΙ Α.Ε.»

Το έργο προβλέπει εργασίες συντήρησης-βελτίωσης επαρχιακών οδών, και ειδικότερα:

• καθαρισμός – μόρφωση και κατά τμήματα επένδυση τάφρου με σκυρόδεμα
• άρση καταπτώσεων που υπάρχουν και που ενδεχομένως εμφανιστούν
• κοπή κλάδων που εισέρχονται εντός της λειτουργικής διατομής της οδού
• καθαρισμός οχετών
• πλήρωση υποσκαφής με σκυρόδεμα στην ΕΟ Ν.30
• κατασκευή χαμηλού τοιχίου συγκράτησης καταπτώσεων στην Ε.Ο Ν.23
• ενίσχυση/αποκατάσταση
• αποκατάσταση φθορών ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας στις Ε.Ο. Ν.19, Ν.20, Ν.51
• τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων στην ΕΟ Ν.19, Ν.49
• τοποθέτηση πινακίδων (πληροφοριακών, κινδύνου, ρυθμιστικές)
• διαγράμμιση ΕΟ Ν.20 και Ν. 28
Οι εργασίες αυτές θα εκτελεστούν στις ευρύτερες περιοχές της Σητείας και της Ιεράπετρας και αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία του επαρχιακού οδικού δικτύου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των διερχόμενων οχημάτων.

Η δεύτερη σύμβαση που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη με την κατασκευαστική εταιρεία « ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» αφορά το έργο «Καθαρισμός πρανών και τάφρων στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Λασιθίου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 60.000 ευρώ.

Με την παρούσα εργολαβία προβλέπεται να γίνει καθαρισμός από πάσης φύσεως ρύπους, φερτά υλικά, υλικά καταπτώσεων κλπ που υπάρχουν σε τάφρους και πρανή του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Αύξηση στις προκρατήσεις τουριστών από την Ρωσία

Δημοσιεύτηκε

στις

Αύξηση στις προκρατήσεις τουριστών από την Ρωσία τη φετινή περίοδο στην Ελλάδα-Επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην Mitt 2019


Τις εντυπώσεις των επισκεπτών κέρδισε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης που συμμετείχε στην 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Mitt 2019 στη Ρωσία η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο ετήσιο τουριστικό γεγονός για την Ανατολική Ευρώπη. Την τριήμερη έκθεση επισκέφθηκαν περισσότερα από 22.000 άτομα που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το νησί μας μέσω έντυπου υλικού καθώς επίσης και να γευτούν τοπικά εδέσματα αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την σημασία της Κρητικής φιλοξενίας.

Σύμφωνα με το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρωσία αυξημένες περίπου κατά 10% είναι οι προκρατήσεις για την Ελλάδα. Η Κρήτη για τους Ρώσους τουρίστες αποτελεί πολιτιστικό και ιστορικό προορισμό για 365 ημέρες τον χρόνο συμβαδίζοντας με την στρατηγική του ΕΟΤ.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου, τα στελέχη των Τουρισμού Π.Ε. Λασιθίου Μαρία Λαβδάκη, Π.Ε. Ρεθύμνου Γεώργιος Πανταζής και ο Ρωσόφωνος ξεναγός Σταμάτιος Πατελάρος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου σε δήλωση του για την συμμετοχή μας στην σημαντική έκθεση ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό, για έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό, όπως η Κρήτη, να διαπιστώνει έμπρακτα ότι ένας πολύ σημαντικός τουριστικός πόλος, που ενίσχυσε το προϊόν και την αγορά μας, ότι ανακάμπτει και αναπτύσσεται δυναμικά, ξανά. Η Ρωσία, έχει άρρηκτους θρησκευτικούς, ιστορικούς, πολιτιστικούς και πολιτικούς δεσμούς ως χώρα με την Ελλάδα και σε συνδυασμό με τις πολλαπλές ενέργειες σύσφιξης των τουριστικών – και όχι μόνο – σχέσεων μας, αποτελεί μια αγορά – στόχο, για την Κρήτη. Με ποιότητα και ποσότητα, όλες οι παραπάνω διαστάσεις της Ελληνορωσικής τουριστικής συνεργασίας, αποδείχθηκαν στην έκθεση ΜΙΤΤ 2019, στη Μόσχα, όπου οι Π.Ε. Λασιθίου και Ρεθύμνου έδωσαν, μέσα από τα στελέχη τους, τον καλύτερο εαυτό τους, μαζί με Κρητική φιλοξενία και τουριστικό επαγγελματισμό» .

Η υψηλή επισκεψιμότητα που συγκέντρωσε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης καταδεικνύει το σημαντικό ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το νησί μας ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το Ρωσικό ταξιδιωτικό κοινό. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκαν επίσης η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, δημοσιογράφοι από μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, εκπρόσωποι τουριστικών πρακτορείων, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων από την Κρήτη κ.α.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Σταμάτησε η κυκλοφορία από την γέφυρα στον Πλατανιά

Δημοσιεύτηκε

στις

Διακοπή κυκλοφορίας για έλεγχο στη γέφυρα Belley επί της Π.Ε.Ο. 90 στον Δήμο Πλατανιά


Όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 από τις 11:00 έως τις 14:00 πρόκειται να διακοπεί η κυκλοφορία στη γέφυρα Belley επί της Π.Ε.Ο. 90 στο Δήμο Πλατανιά καθώς κλιμάκιο του στρατού ( ΜΟΜΚΑ ) πρόκειται να επιθεωρήσει την γέφυρα και να προβεί στις απαραίτητες ρυθμίσεις στην λειτουργία της.

Η ενημέρωση του κοινού από την αρμόδια υπηρεσία γίνεται μέσω των ΜΜΕ και κοινοποιείται στο τμήμα Τροχαίας Χανίων, με την παράκληση της υπηρεσίας προς τους οδηγούς το παραπάνω χρονικό διάστημα που θα υπάρχει η διακοπή της κυκλοφορίας να χρησιμοποιούν τον Β.Ο.Α.Κ. για την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων τους.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη