Connect with us

ΚΡΗΤΗ

Ένας σαλίγκαρος στο δρόμο!

Δημοσιεύτηκε

στις

Είναι τώρα και κοντά δύο χρόνια που η Κρήτη έχει βγάλει κακό όνομα παγκοσμίως στα τροχαία, πάνω που κάποτε νόμιζα πως είχε τους καλύτερους οδηγούς!


Η φήμη μας πλέον έχει γίνει παγκόσμια, και το διαπίστωσα και εγώ πρόσφατα που κατέβηκα στη Μεσαρά από την Αθήνα, που φυσικά και εδώ δεν πάμε και πολύ πίσω!

Σήμερα μονάχα, κατέβηκα το πρωί στις Μοίρες για προσωπικές δουλειές.

Φτάνοντας στο Δημοτικό σχολειό Γαλιάς, και λιγάκι πριν, βλέπω μπροστά μου ένα μικρό αυτοκινητάκι που οδήγαγε μια κοπελιά. Ξεκινά και κινείται απότομα, έκανε το λεγόμενο”σαλίγκαρο” στη μέση μέση του δρόμου, και σαν τρελή και παλαβή ερχόταν κατά πάνω μου! Τελικά και τη τελευταία στιγμή κάνει μια του τιμονιού και το στρίβει αψυχολόγητα αποτομα δεξιά, πέρασε ξυστά από μπροστά μου, και τρύπωσε κάπου εκεί σε ένα σπίτι!

Α δε πάμε καλά εδώ πέρα ! Λέω!

Προχωράω πιο κάτω στη στροφή και πάνω ακριβώς τη δεξιά αυτή στροφή, ερχόταν ένας νέος μηχανόβιος φουριόζος και κουνιστός με το μηχανάκι του, έκανε και εκείνος στη πράξη το “μάθημα” του “σαλίγκαρου” το μόνο που έμαθε, και με απανωτά ζικ – ζακ ερχόταν και αυτός κατά πάνω μου!

Παλαβή και η κίνηση του νεαρού αυτού, αλλά να που τη συνήθισα τη συμπεριφορά των οδηγών εδώ πέρα, και έκανα σαν να μην συνέβει τίποτα! Ευτυχώς που έτρεχα με 40, γιατί αν έτρεχα άνω από τα 60, θα θρηνούσαμε σίγουρα θύματα! Φτάνω στις Μοίρες και πάω να στρίψω αριστερά πριν την Αγία Παρασκευή, και αμέσως δεξιά, όπου και εκεί ερχόταν κάποιος κατά πανω μου κι από το δικό μου ρεύμα! Ευτυχώς πάλι που δεν έτρεχα, αλλά με είδε ο νεαρός που του κούνησα το κεφάλι μου!

Έφυγα από τη δουλειά που πήγα, και μετά άφησα κάπου το αυτοκίνητο και πήγαινα με τα πόδια. Ήμουνα ακριβώς μπροστά στην Πειραιώς και έκανα το πρώτο βήμα να περάσω απέναντι. Με το που μπαίνω ένα μέτρο στο δρόμο, έρχεται ένας από πίσω μου και στρίβει κι αυτός αριστερά και κατά πάνω μου! Επειδή είναι άριστα τα αντανακλαστικά μου, αστραπιαία ακινητοποιούμαι επιτόπου! Ένοιωσα όμως τον αέρα του αυτοκινήτου στο πρόσωπό μου! Δεν με είδε που περνούσα, αλλά με είδε που πρόλαβα και σταμάτησα για χάρη του και τον γλύτωσα από τα …δικαστήρια! Ένα και εβδομήντα εφτά είμαι και δε με είδε? Τώρα κι αυτός κρατούσε κινητό? Ήταν αφηρημένος? Δεν πρόλαβα να δω τι έκανε κι αυτός ο νεαρός!

Είδα όμως την όλη τραγική κατάσταση στα μέρη μας, και όχι μονάχα σήμερα αλλά και κάθε μέρα. Δεν είναι τόσο οι μεγάλοι που κάνουν αυτά τα πράγματα, αλλά ως επί το πλείστον νεαρά παιδιά άπειρα, αλλά και προ παντός ανεύθυνα! Καθημερινό φαινόμενο πιά, κι αν και τα όσα είχα αντιληφτεί και τις άλλες μέρες, άλλες πέντε φορές είχε πάει η ψυχή μου στη Κούλουρη!

Δεν υπάρχει πια ο φόβος μέσα στους νέους οδηγούς για τυχόν δυστύχημα, και να τους συγκρατήσει, ακόμα κι αν έφθαναν κάποιοι ένα βήμα στο θάνατο αυτών ή του θύματος!

Κάποτε νόμιζα πως μεθάγανε ή μαστουρώνανε κάποια παιδιά, δεν το πιστεύω αυτό, πιστεύω στην ανευθυνότητα και στην απροσεξία πολλών ντόπιων οδηγών.

Μετά λοιπόν και με όσα είδα και διαπίστωσα, και λίγα είναι τα εκατοντάδες τα δυστυχήματα που θρηνήσαμε ήδη και τούτη τη χρονιά! Λογικά έπρεπε να ήταν διπλάσια, αλλά έσωσε τη κατάσταση η τύχη, ή η αστραπιαία αντίληψη του άλλου!

Εδώ επί του προκειμένου, χρειάζονται μάλλον κάποια νέα μέτρα, γιατί δεν είναι ένας ο”‘σαλίγκαρος” στο δρόμο, έχουν γεμώσει οι δρόμοι “σαλίγκαρους”!!!

Κείμενο: Γεώργιος Χουστουλάκης

ΘΕΜΑ

Βρήκαν τους περιπατητές που χάθηκαν σε φαράγγι

Δημοσιεύτηκε

στις

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 15 τουριστών που διέσχισαν σήμερα το φαράγγι του Αγίου Παύλου, όπως φαίνεται αποπροσανατολίστηκαν


Σύμφωνα με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ. Λαγουδάκη, οι Ελληνοκαναδοί βγήκαν από το φαράγγι στη θέση Σελούδα με δύο μεγάλες βάρκες και μεταφέρθηκαν στη Χώρα Σφακίων.

Από εκεί, δύο γυναίκες η μία τραυματισμένη στο πόδι και η άλλη με θερμοπληξία, ταχύτατα διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Σφακίων ώστε να δεχτούν τη φροντίδα των γιατρών.

Υπενθυμίζεται ότι για το περιστατικό κινητοποιήθηκαν τόσο το πυροσβεστικό κλιμάκιο Ανώπολης όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βρυσών.

Σύμφωνα με τη neakriti.gr πληροφορίες, οι περιπατητές δεν είχαν φροντίσει να έχουν μαζί τους επαρκή ποσότητα νερού με αποτέλεσμα να ξεμείνουν και να ζητήσουν βοήθεια.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΚΡΗΤΗ

Στην ορκομωσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων ο Μ. Κοκολάκης

Δημοσιεύτηκε

στις

Ευχές από τον Δήμαρχο Γόρτυνας Μιχάλη Κοκολάκη


Να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του στον δήμο Αρχανών – Αστερουσίων, προς όφελος των πολιτών, της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης περιοχής, ευχήθηκε στον δήμαρχο Αρχανών – Αστερουσίων, Μανώλη Κοκοσάλη, που ορκίστηκε σήμερα, στα Πεζά, ο νέος δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης.

«Είμαστε όμοροι δήμοι, έχουμε κοινούς στόχους αλλά και κοινά προβλήματα, τα οποία θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε με αλληλοσεβασμό, με διάλογο και με την εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο δήμων. Εύχομαι στον κ. Κοκοσάλη κάθε επιτυχία, στην νέα θητεία του» δήλωσε ο νέος δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΘΕΜΑ

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων που δρούσε και στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

Η εξάρθρωση της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης είναι αποτέλεσμα συστηματικής και εξειδικευμένης έρευνας


Καταλυτικός σε επίπεδο πληροφοριών ήταν ο ρόλος των αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης στην πλήρη εξάρθρωση μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή, διακίνηση και εξαγωγή λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Την περασμένη Τρίτη, σε μεγάλη επιχείρηση των Αρχών σε Βοιωτία και Απρόπυργο κατασχέθηκαν εξοπλισμός και τεράστιες ποσότητες τσιγάρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον τα τσιγάρα που κατασχέθηκαν διατίθεντο στην αγορά, οι διαφυγόντες δασμοί – φόροι σε βάρος του ελληνικού δημοσίου θα υπερέβαιναν τα 100.000.000 ευρώ, ενώ το εμπορικό κόστος των κατασχεθέντων υπερβαίνει τα 2.000.000 ευρώ. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων που φέρονται να συνδέονται με το μεγάλο κύκλωμα που είχε εξαρθρωθεί την 1η Αυγούστου.
Οι αστυνομικοί της Κρήτης με τις πληροφορίες που διέθεταν συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην εξάρθρωση του κυκλώματος, φορτηγά του οποίου είχαν περάσει από περιοχές του νησιού.

Την επιχείρηση οργάνωσε το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης από κοινού με το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου και Οικονομικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και το Τμήμα Η΄ Ελέγχου Κανόνων Διακίνησης Αγοράς προϊόντων και παροχής Υπηρεσιών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) Αττικής.

Διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη οργάνωση σχετίζεται με την οργάνωση που εξαρθρώθηκε την 01.08.2019 από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση 128 τόνων καπνού και τη σύλληψη 10 ατόμων για λαθρεμπορία (Σχετική η από 02-08-2019 παρουσίαση).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών, για την πλήρη αποδόμηση του εγκληματικού δικτύου, συστήθηκαν ειδικές μικτές επιχειρησιακές ομάδες ώστε να αποκαλυφθούν οι χώροι παράνομης παρασκευής τσιγάρων, η γραμμή παραγωγής και τα μηχανικά μέρη αυτής, καθώς και οι χώροι αποθήκευσης των πρώτων υλών για την παραγωγή – συσκευασία του τελικού προϊόντος.

Κατά την πρόοδο – εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι η δράση της εγκληματικής οργάνωσης είχε περιοριστεί σε δύο κύριους χώρους, που περιελάμβαναν μεγάλη αποθήκη σε περιοχή στην Βοιωτία και ελεγχόμενο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Στους χώρους αυτούς τα μέλη της οργάνωσης αποθήκευαν μηχανολογικό εξοπλισμό (μηχανήματα επεξεργασίας καπνού) και τεράστιο όγκο πρώτων υλών για την παρασκευή και συσκευασία τσιγάρων, ενώ επίσης προέκυψε ότι είχαν εκμισθωθεί σε ονόματα μη υπαρκτών προσώπων.

Για τη μεταφορά των υλικών χρησιμοποιούσαν φορτηγά και επιβατικά οχήματα, τα οποία κινούνταν λαμβάνοντας μέτρα αντιπαρακολούθησης και αποπροσανατολισμού, ενώ επίσης είχαν ταξινομηθεί σε στοιχεία ανύπαρκτων προσώπων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν την 20η Αυγούστου 2019 στους παραπάνω χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 (3) Ι.Χ.Φ. και (7) επικαθήμενα οχήματα,
 αυτοκίνητο,
 (2) περονοφόρα οχήματα (κλαρκ),
 (3) χειροκίνητα παλετοφόρα,
 (2) ηλεκτρογεννήτριες,
 ξηραντήρας,
 (30.200.000) αναπτύγματα πακέτων τσιγάρων (ετικέτες),
 (26.368.000) «sticks» φίλτρων τσιγάρων,
 (1.704) ρολά τυλίγματος τσιγάρων,
 (5.032) ρολά χαρτόνι, μέρους συσκευασίας πακέτου τσιγάρων διαφόρων διαμετρημάτων,
 (8.757) ρολά αλουμινόχαρτο,
 (3.803) ρολά περιτυλίγματος (ζελατίνα),
 (1.272) ρολά αποσφραγιστικής ταινίας πακέτου τσιγάρων,
 (9.060) χαρτοκιβώτια αποθήκευσης- μεταφοράς τσιγάρων,
 (500) πλαστικά τελάρα μεταφοράς λαθραίου καπνού,
 (66) πλαστικά δοχεία διαφόρων χωρητικοτήτων με κόλλα συγκόλλησης συσκευασίας τσιγάρων,
 (5) συσκευές τηλεφώνων,
 ζεύγος πινακίδων βουλγαρικών Αρχών,
 (6.063) ρολά επιστομίου,
 δίκτυο χαλκοσωλήνων,
 εργαλειοφόρο,
 (2) μονάδες εξαερισμού και (3) μονάδες κλιματισμού.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες από τον κλάδο της καπνοβιομηχανίας, τα κατασχεθέντα προϊόντα -εκτός από τον καπνό- αποτελούν το σύνολο των απαιτούμενων υλικών για την παρασκευή (604.000.000) στικς τσιγάρων.

Τονίζεται ότι στην περίπτωση που τα τσιγάρα είχαν διατεθεί στην αγορά οι διαφυγόντες δασμοί – φόροι σε βάρος του ελληνικού δημοσίου θα υπερέβαιναν τα 100.000.000 ευρώ, ενώ το εμπορικό κόστος των κατασχεθέντων αντικειμένων-υλικών, υπερβαίνει τα 2.000.000 ευρώ.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 4 ημεδαπών και αλλοδαπού για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα (Λαθρεμπόριο) και θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Facebook

Δημοφιλη